Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση: Σχεδόν όλοι παίρνουν 14.800 ευρώ

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων που θέλουν να συμμετάσχουν στο β’ κύκλο του προγράμματος Επιχειρηματικότητας Νέων με έμφαση στην Ψηφιακή Οικονομία. Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως και 29 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, και οι οποίοι μέσω χρηματοδότησης ύψους 14.800 ευρώ […]

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση: Σχεδόν όλοι παίρνουν 14.800 ευρώ

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων που θέλουν να συμμετάσχουν στο β’ κύκλο του προγράμματος Επιχειρηματικότητας Νέων με έμφαση στην Ψηφιακή Οικονομία.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι άνεργοι ηλικίας 18 έως και 29 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, και οι οποίοι μέσω χρηματοδότησης ύψους 14.800 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Από σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στη 1 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος της ΔΥΠΑ που αφορά στην επιχορήγηση ύψους 14.800 ευρώ επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια 12 μήνες και ο στόχος είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Πώς θα δοθεί η επιχορήγηση

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α΄ εξάμηνου από την έναρξη
3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β΄ εξάμηνου από την έναρξη

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: 2600€ επίδομα σε άνεργες γυναίκες – 1000€ σε 120.000 άνεργους

Εκτακτο επίδομα (ΔΥΠΑ) έως 1000 ευρώ σε 120.000 άνεργους και άνεργες – Επίδομα της ΓΣΕΕ σε 2.000 γυναίκες – Επίδομα 400 ευρώ (ΔΥΠΑ) σε 150.000 εργαζόμενους

Τρία διαφορετικά επιδόματα τρέχουν εκτάκτως αυτή την περίοδο και μπορείτε και για τα τρία ανάλογα σε ποια κατηγορία είστε να τα κάνετε αίτηση για να τα πάρετε!

Αρχικά αυτό που έχει τεράστια ζήτηση είναι τα έως 1000 ευρώ για άνεργους και άνεργες που τα παίρνεις εφόσον πραγματοποιήσεις Δωρεάν Κατάρτιση και Πιστοποίηση μέσω της ΔΥΠΑ σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ στην Αττική κάνετε εκδήλωση ενδιαφεροντος εδώ, ακολουθάτε όλα τα βήματα και αναμένεται να ξεκινήσετε άμεσα η κατάρτιση για να πάρετε το επίδομα εφόσον ενταχθείτε στο Μητρώο!

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Το έκτακτο επίδομα αφορά…

120.000 άνεργους και άνεργες και ακόμα οι αιτήσεις είναι ανοικτές!

Παράλληλα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προσκαλεί άνεργες γυναίκες ηλικίας έως 49 ετών να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στον κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας ως σύγχρονος πυλώνας του πολιτισμού για άνεργες γυναίκες ηλικίας έως 49 ετών», του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Αυτό το πρόγραμμα όμως αφορά ΜΟΝΟ 2.000 γυναίκες και έχει και 120 ώρες θεωρία και 400 ώρες πρακτική (520 ώρες σύνολο)

Σε αντίθεση δηλαδή με το πρόγραμμα για τους ανέργους και τα 1000 ευρώ επίδομα που μιλάμε για 200 ώρες ΜΟΝΟ κατάρτιση εκ της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι είναι εξ αποστάσεως.

Πώς μπορείτε να πάρετε 1000 ευρώ αν είστε άνεργη/ος στην Αττική και 400 ευρώ αν είστε εργαζόμενος/η

Όπως σας είπαμε μπορείτε αν είστε άνεργος να πάρετε 1000 ευρώ επίδομα μέσω της ΔΥΠΑ για voucher κατάρτισης στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και μπορείτε εφόσον είστε εργαζόμενος να πάρετε 400 ευρώ.

Παράλληλα τρέχει και επίδομα 400 ευρώ σε 150.000 εργαζόμενους – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και μπορεί κάποιος να το λάβει εφόσον πραγματοποιήσεις Δωρεάν Κατάρτιση και Πιστοποίηση μέσω του voucher που παρέχει η ΔΥΠΑ σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ στην Αττική κάνετε εκδήλωση ενδιαφεροντος εδώ, ακολουθάτε όλα τα βήματα και αναμένεται να ξεκινήσετε εφόσον ενταχθείτε στο Μητρώο.

Το επίδομα αντιστοιχεί σε 5 ώρες ανά ώρα κατάρτισης (80 ώρες)

Σχετικά με το πρόγραμμα της ΓΣΕΕ που αφορά ΜΟΝΟ 2000 γυναίκες
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά 2.000 γυναίκες έως 49 ετών και παρέχει υπηρεσίες:

Συμβουλευτικής
Επαγγελματικής κατάρτισης 520 ώρες στους τομείς ένδυσης & υπόδησης (120 ώρες Θεωρία και 400 ώρες πρακτικής άσκησης)
Πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων
Το εκπαιδευτικό επίδομα του προγράμματος είναι ύψους έως 2.600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενη για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση συμμετοχής καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του Φορέα στη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής Ωφελούμενων», είτε να συμπληρώσει και να αποστείλει την «Έντυπη Αίτηση Συμμετοχής» . Κάθε αίτηση χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό Κωδικό Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ).

Ο στόχος του προγράμματος της ΓΣΕΕ

Η πράξη στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου της Δημιουργικής Βιομηχανίας και του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προσαρμογής των εταιριών ένδυσης-υπόδησης, στις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ιδίως για τις ΜΜΕ στην προσπάθειά τους να αυξήσουν και να επαναπροσδιορίσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους,

με έμφαση σε τομείς δεξιοτήτων όπως τον σχεδιασμό-κατασκευή νέων ‘αειφόρων-πράσινων’ προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, την ψηφιοποίηση, τις υπηρεσίες και την διεθνοποίηση.

Παρατείνεται έως τις 16/2 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών ενστάσεων για τον Β’ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών.

Μέχρι την Πέμπτη οι ενστάσεις για τις 181 προσλήψεις στο υπ. Περιβάλλοντος

Παρατείνεται, μέχρι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 14:00, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών ενστάσεων της δράσης «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας»-Β’ κύκλος για 181 θέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, αιτιολογημένες ενστάσεις, με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα, μπορούν να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο dypa.gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών, οι ενιστάμενοι μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 15:00, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του ΚΠΑ2, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση.

Τι προβλέπει ο νέος φορέας

Δείτε ποιοί είναι οι σκοποί της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ – Ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, μέριμνα για τους ανέργους, και ιδίως όσους εξ αυτών ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω πολιτικών όπως η ασφάλιση κατά της ανεργίας, η συνδρομή στην αναζήτηση θέσεων εργασίας, η διευκόλυνση για την ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας και η κατάρτισή τους.

«Αυτό που έχει γίνει στην αγορά εργασίας θα ήταν πάρα-πάρα πολύ ψηλά στη δική μου προσωπική ιεράρχηση των επιτυχιών της κυβέρνησής μας, αν μας ρωτούσατε να κάνουμε τον απολογισμό μας καθώς φθάνουμε στη λήξη της κυβερνητικής μας θητείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συζήτησης στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Επεσήμανε πως «έχουμε καταφέρει να εκσυγχρονίσουμε έναν οργανισμό που ήταν γνωστός ως ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε πολλές αγκυλώσεις, για να τον προσαρμόσουμε στις ανάγκες μίας αγοράς εργασίας, η οποία μετεξελίσσεται πολύ γρήγορα. Κι όταν μιλάμε για ανάγκες, μιλάμε για ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων».