Newsme.gr
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus
Newsme.gr
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus
Newsme.gr
No Result
View All Result

Βόμβα στην αγορά: Άσχημα νέα σε Σκλαβενίτη, ΑΒ, LIDL

Γιώργος Μενδρινός by Γιώργος Μενδρινός
23 Δεκεμβρίου 2022
in Επιχειρήσεις
Σούπερ μάρκετ: Βόμβα στην αγορά: Άσχημα νέα σε Σκλαβενίτη, ΑΒ, LIDL

Σούπερ μάρκετ: Επεκτείνει επικίνδυνα το δίκτυό της η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», καθώς και το 2022 κλείνει με θετικό πρόσημο και αυξημένο ποσοστό κέρδους.

Ήδη, τέσσερα μεγάλα καταστήματα άνω των 2.000 τ.μ ετοιμάζονται να ανοίξουν τις «πύλες» τους στην Αττική, προκαλώντας τριγμούς στα θεμέλια μεγάλων ανταγωνιστών του κλάδου της λιανικής πώλησης.

Με ανάπτυξη κύκλου εργασιών κατά 5% θα κλείσει το 2022 για τον Μασούτη σε σχέση με τα 883,47 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος του το 2021 σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία.

Την ίδια στιγμή η αλυσίδα εξετάζει έντονα την επέκτασή της στην Αττική καθότι το 2023 θα λειτουργήσει τέσσερα νέα καταστήματα με επιφάνεια από 2.000 έως και 3.000 τετραγωνικά μέτρα, το ένα εκ των οποίων κατασκευάζεται από την Ten Brinke στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα και πρόκειται για ένα σύνθετο project που εκτός από το κατάστημα του Μασούτη, θα περιλαμβάνει ένα κατάστημα της αλυσίδας παιδικών ειδών, Max Stores καθώς και ένα κτίριο κατοικιών.

Σούπερ μάρκετ: Μεγάλες εξελίξεις

Σε ό,τι αφορά τις τρεις γέφυρες ο Μασούτης κατάφερε να αποκτήσει μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, λόγω του περίπλοκου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ένα μεγάλο οικόπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή όπου εκεί θα κατασκευαστεί ένα ακόμη κατάστημα αυτού του βεληνεκούς ενώ επίκειται δημιουργία και δύο ακόμη καταστημάτων με ανάλογη επιφάνεια που θα υπερβαίνει τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα.

Σχετικά αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ.

Γεωγραφική ζώνη ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον ίδιο είναι η Νότια Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Από την πλευρά του ο διευθυντής πληροφορικής της Δ. Μασούτης Α.Ε. αναφέρθηκε στην κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το καλοκαίρι του 2022 η επιχείρηση με παραβίαση συστημάτων της, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου σε ενότητα με θέμα την Κυβερνοασφάλεια στο Λιανεμπόριο. “Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση των συστημάτων μας.

Σούπερ μάρκετ: Το πλάνο

Ωστόσο η εταιρεία είχε έντονο επενδυτικό πλάνο στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, λειτούργησαν κάποια πράγματα που μας έδωσαν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε και να περιορίσουμε την επίθεση σε συγκεκριμένο χώρο του δικτύου.

Το σύστημα έγκαιρης αναγνώρισης περιστατικών, αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι κάτι παραβίασε την ασφάλεια του δικτύου, η οποία εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πλήρης.

Το δεύτερο σημείο που είχε να κάνει με την έγκαιρη αναγνώριση του περιστατικού, λειτούργησε, αντιδράσαμε έγκαιρα και καταφέραμε και διακόψαμε την επίθεση πάρα πολύ γρήγορα και έτσι η επίθεση περιορίστηκε μόνος στις κεντρικές υποδομές και δεν πέρασε σε καταστήματα ή αποθήκες, ενώ δεν είχαμε και διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Αξιοποιήσαμε τις επενδύσεις που είχαμε κάνει στην ασφάλεια και στον τομεά του business continuity και ξαναστήσαμε πολύ γρήγορα τις υπηρεσίες που είχαν πληγεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία ήταν πάλι απολύτως λειτουργική με μηδενικές απώλειες”.

Σούπερ μάρκετ: Έρχεται… σοκ και δέος στις τιμές ρεύματος – Ο Σκλαβενίτης βγαίνει για… ψώνια 

Η αναβολή που έλαβε η πολύκροτη δίκη για τον Ιούνιο δημιουργεί νέα εμπόδια στην αποστολή της διοίκησης του Γιώργου Σάμιου να οδηγήσει την εταιρεία στο… ξέφωτο, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τον Μάιο του 2018.

Καθώς η εξυγίανση της Folli Follie εξαρτάται από την αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων -δεδομένου ότι περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της, η κατάσταση περιπλέκεται.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ετοιμάζει νομικές κινήσεις (και έκτακτη ενημέρωση) με στόχο την «απαγκίστρωση» των δεσμευμένων ακινήτων και λογαριασμών της από την πολύκροτη δίκη κατά βασικών μετόχων και πρώην στελεχών της.

GOLDEN VISA: Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει

λέει ο θυμόσοφος λαός. Και εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχει. Και επειδή υπάρχουν πολλοί κοκόροι στο νομοσχέδιο για την Golden Visa, υπάρχουν και ευτράπελα.

Και εξηγούμαστε. Με βάση τα όσα δήλωσε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, το σχετικό νομοσχέδιο που είναι συναρμοδιότητας πολλών υπουργείων, θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Η είδηση όμως κρύβεται στις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Μια εξ αυτών, για τον διπλασιασμό του ελάχιστου ορίου που απαιτείται για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας, τις περιοχές όπου θα ισχύσει αυτή η αύξηση αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που έχουν κλειστεί προσύμφωνα, εστάλη από το γραφείο υπουργείου, η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Σύνταγμα. Και όχι, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, ούτε συστεγάζεται με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τώρα αν όλες οι διαρροές έφυγαν από το ίδιο email, αν διαρροές για το συγκεκριμένο θέμα έφυγαν και από άλλα υπουργεία ή αν υπήρχε κεντρική απόφαση, θα σας γελάσουμε.

Το μόνο που γνωρίζουμε, είναι ότι στον θαυμαστό κόσμο της πολιτικής μάλλον όλα επιτρέπονται.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Αύριο, Τρίτη, οι προμηθευτές ρεύματος, όπως κάνουν κάθε μήνα, θα ανακοινώσουν τις νέες τιμές για τον επόμενο, δηλαδή, τον Ιανουάριο.

Τα… χαμπέρια που φτάνουν στη στήλη δεν είναι καθόλου καλά. Το κόστος για τις εταιρείες ξέφυγε τον Δεκέμβριο, με τις χονδρεμπορικές τιμές να έχουν ξαναπάρει την ανιούσα, έστω κι αν δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη αυτή η νέα εκρηκτική αύξηση. Ο τρέχων μήνας θεωρείται ζημιογόνος για τους προμηθευτές, γιατί οι τιμές προμήθειας που πρόβλεψαν τον προηγούμενο μήνα για τον τρέχοντα δεν καλύπτει το αυξημένο κόστος τους.

Συν τοις άλλοις, στην αγορά επικρατεί αναστάτωση…

λόγω της επερχόμενης φορολόγησης των προμηθευτών για τους μήνες Αύγουστο έως και Οκτώβριο. Φορολόγηση η οποία, όπως λέει το ΥΠΕΝ, θα επιβληθεί ως τα τέλη του μήνα.

Με αυτά και με αυτά, κάπως πρέπει να ισοσκελίσουν τη χασούρα οι εταιρείες. Πώς; Η στήλη πληροφορείται ότι οι τιμές προμήθειας ρεύματος τον Ιανουάριο θα είναι έως και 50% αυξημένες σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Θα ξαναζήσουμε ημέρες Σεπτεμβρίου δηλαδή.

Το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν γι’ άλλη μία φορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γιατί το ΥΠΕΝ δεν παραδέχεται ότι έκανε ολέθριο λάθος με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μηχανισμού. Και γιατί, επιπλέον, αντί να τον πάρει πίσω, επιβάλλει και φορολόγηση στους προμηθευτές.

Εδώ ισχύει η γνωστή παροιμία: Όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Με μια εξαγορά αποχαιρετά το 2022 η αλυσίδα. Αν και το τίμημα για την απόκτηση των 4 καταστημάτων της αλυσίδας Γέγος δεν έχει γίνει γνωστό, πηγή της στήλης υποστηρίζει ότι ο πωλητής θα λάβει 8ψήφιο ποσό.

Για τα καταστήματα του Γέγου, 6 τον αριθμό, είχαν ενδιαφερθεί σχεδόν όλοι οι μεγάλοι του κλάδου. Κάποιοι έφθασαν κοντά στην πηγή -βλέπε ΑΒ Βασιλόπουλος-, κάποιοι δεν πρόλαβαν. Μην παραξενευτείτε αν επαναληφθεί το ίδιο σενάριο και σε άλλα κυοφορούμενα deals στον κλάδο.

Γιατί όπως μαθαίνει η στήλη του euro2day, υπάρχει mandate ο Σκλαβενίτης να «μαζέψει» όσα περισσότερα καταστήματα- αλυσίδες μπορεί. Και οι νύφες που αναζητούν γαμπρό είναι πολλές.

Και από τους γαμπρούς στις νύφες.

Τοπική αλυσίδα από τη Δυτική Ελλάδα έχει προσεγγίσει σε λιγότερο από 120 ημέρες σχεδόν όλους τους μεγάλους του κλάδου. Αν και ο ιδιοκτήτης της εμφανίζεται χαλαρός, όλοι γνωρίζουν ότι θέλει να απεμπλακεί από τον κλάδο, διότι οι άλλες του επιχειρηματικές δραστηριότητες του αποφέρουν πολύ περισσότερα χρήματα.

Στα χρήματα που ζητά σκαλώνουν και οι διαπραγματεύσεις, αν και όπως ψιθυρίζεται στην αγορά βρέθηκε τελικά ο γαμπρός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επτά εταιρείες ανέλαβαν να στολίσουν τη συμπρωτεύουσα. Τη σχετική αποδοχή δωρεάς, εκτιμώμενης αξίας μαζί με τον ΦΠΑ, 157.544 ευρώ, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Έχουμε και λέμε λοιπόν, η δωρεά της Dimand Real Estate είναι εκτιμώμενης αξίας 25.000 ευρώ, της ISOMAT 12.400 ευρώ, 24.800 ευρώ του ΟΛΘ, 12.400 ευρώ του ομίλου ΤΙΤΑΝ, 2.344 ευρώ της EUROLAMP, 24.800 ευρώ της Δ. Μασούτης, 18.600 ευρώ της COSMOTE και 37.200 ευρώ της JTI.

Και μια διευκρίνιση: οι εν λόγω εταιρείες ανέλαβαν το κόστος της μεταφοράς, της εγκατάστασης, της λειτουργίας και απεγκατάστασης όλου του διάκοσμου με τοποθέτηση ειδικού εορταστικού εξοπλισμού, όπως τοποθέτηση χριστουγεννιάτικων δέντρων, φωτισμού, κ.ά.

Tags: LIDLΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΚΑΡΟΤΣΙΑΛΕΦΤΑΜΑΣΟΥΤΗΣΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΤΡΟΦΙΜΑΧΡΗΜΑΤΑ
Previous Post

Market pass gov gr 600 ευρώ: Πότε αίτηση με taxisnet, πότε η πληρωμή

Next Post

Νέο επίδομα 400 ευρώ – Αίτηση εδώ με taxisnet

Διαβάστε επίσης...

Έσκασε νέα επιδότηση έως 23.250 ευρώ - Δικαιούχοι έκπληξη

Έσκασε νέα επιδότηση έως 23.250 ευρώ – Δικαιούχοι έκπληξη

28 Μαρτίου 2023
Σκάνδαλο με τα καύσιμα: Δείτε τι συμβαίνει με τις τιμές στην Ελλάδα

Σκάνδαλο με τα καύσιμα: Δείτε τι συμβαίνει με τις τιμές στην Ελλάδα

28 Μαρτίου 2023
Σοκ στην αγορά: Φόβοι για νέο λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα

Σοκ στην αγορά: Φόβοι για νέο λουκέτο σε μεγάλη τράπεζα

28 Μαρτίου 2023
Επιτέλους: Cosmote, Vodafone και NOVA προχωρούν στην κίνηση που όλοι περιμέναμε

Επιτέλους: Cosmote, Vodafone και NOVA προχωρούν στην κίνηση που όλοι περιμέναμε

28 Μαρτίου 2023
ομάδα αίματος: Άσχημα νέα έρχονται σύμφωνα με ειδικούς για όσους έχουν ομάδα αίματος καθώς απαγορεύεται να πίνουν καφέ και αλκοόλ! 

Έχετε αυτή την ομάδα αίματος; Σταματήστε να πίνετε αλκοόλ και καφέ!

28 Μαρτίου 2023
Ανατροπή στα ΜΜΜ και στην εργασία - Τι αλλάζει για όλους

Ανατροπή στα ΜΜΜ και στην εργασία – Τι αλλάζει για όλους

28 Μαρτίου 2023
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα

© 2023 Newsme.gr

No Result
View All Result
  • Δικαιολογητικά
  • Επιδόματα
  • Θέσεις Εργασίας – Προσλήψεις
  • Εργασιακά
  • Επιχειρήσεις
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Media
    • Παιδεία
    • Τουρισμός
    • Plus

© 2023 Newsme.gr