Βόμβα: Δάνειο… χρεοκοπίας – Ξαφνικό λουκέτο σε μεγάλη επιχείρηση

Άσχημα τα νέα για την γνωστή αμερικανική αλυσίδα Bed Bath & Beyond καθώς τα χρέη που την κατακλύζουν έχουν εκτοξευτεί και κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο.  Στην προσπάθειά της να ανακάμψει εξετάζει και το ενδεχόμενο ενός δανείου «πτώχευσης» δηλαδή να λάβει τραπεζική χρηματοδότηση κατά τη διαδικασία της πτώχευσης ώστε να μπορέσει σε περίπτωση εξαγοράς να ορίσει […]

Βόμβα: Δάνειο... χρεοκοπίας - Ξαφνικό λουκέτο σε μεγάλη επιχείρηση

Άσχημα τα νέα για την γνωστή αμερικανική αλυσίδα Bed Bath & Beyond καθώς τα χρέη που την κατακλύζουν έχουν εκτοξευτεί και κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο. 

Στην προσπάθειά της να ανακάμψει εξετάζει και το ενδεχόμενο ενός δανείου «πτώχευσης» δηλαδή να λάβει τραπεζική χρηματοδότηση κατά τη διαδικασία της πτώχευσης ώστε να μπορέσει σε περίπτωση εξαγοράς να ορίσει το δικό της όριο προσφοράς.

Η Bed Bath & Beyond συνομιλεί με πιθανές τράπεζες που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο της πρακτικής «stalking horse bid», στο πλαίσιο της οποίας μια οντότητα θα υποβάλει μια προσφορά εξαγοράς για ένα μέρος ή και το σύνολο των assets της δοκιμαζόμενης εταιρείας, ορίζοντας έτσι το κατώτατο όριο προσφορών για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Bed Bath & Beyond: Ξαφνικό λουκέτο

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και οι όροι ενδέχεται και να αλλάξουν, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Eκπρόσωπος της Bed Bath & Beyond επανέλαβε ότι η εταιρεία διερευνά «πολλαπλά μονοπάτια» για να βελτιώσει τις προοπτικές της και «καθορίζει τα επόμενα βήματά της, διεξοδικά και έγκαιρα».

Η Bed Bath & Beyond με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ βλέπει τις ζημιές της να διευρύνονται καθώς επιχειρεί την ανάκαμψη της επιχείρησής της. Στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών στις 9 Ιανουαρίου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 393 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο έως τις 26 Νοεμβρίου και αποκάλυψε ότι εξετάζει «όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές» για να επιστρέψει σε οικονομική ομαλότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο λιανοπωλητής είπε ότι αυτές οι επιλογές περιελάμβαναν την πιθανότητα χρεοκοπίας, μια προειδοποίηση που ήρθε μετά την απόσυρση μιας προσφοράς ανταλλαγής ομολόγων.

Bed Bath & Beyond: Αγώνας για επιβίωση – Νέος γύρος απολύσεων

Τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας έχει αρχίσει η Bed Bath & Beyond, στην προσπάθειά της να παραμείνει βιώσιμη, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους εργαζομένους της.

Η αλυσίδα ειδών σπιτιού ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι θα προβεί επίσης και σε κάποιες αλλαγές, την ίδια ημέρα που δημοσιοποίησε απογοητευτικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, στο πλαίσιο των οποίων παρουσίασε ζημίες ύψους 393 εκατ.δολαρίων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Σου Γκόβ ανέφερε ότι η εταιρεία περικόπτει το εργατικό δυναμικό της σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης, στην αλυσίδα προσφοράς και στο χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων της. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των εργαζομένων που θα απολυθούν, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας.

«Ενώ έχουμε λάβει αρκετά σημαντικά βήματα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα δείχνουν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος ούτως ώστε οι αλλαγές αυτές να γίνουν εμφανείς στην πράξη», συμπλήρωσε.

Bed Bath & Beyond: Στο ενημερωτικό σημείωμα…

η εταιρεία γνωστοποιούσε επίσης ότι γίνονται εκ βάθρων αλλαγές. «Στο πλαίσιο των στρατηγικών αλλαγών για να ενδυναμώσουμε τις δραστηριότητές μας, είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε το σωστό μέγεθος προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σωστά εξοπλισμένοι για το μέλλον.

Δυστυχώς, θα πρέπει να προβούμε στη δύσκολη απόφαση να περικόψουμε προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αλυσίδα Bed Bath & Beyond βρίσκεται πολύ κοντά σε πιθανή πτώχευση, καθώς οι πωλήσεις μειώνονται συνεχώς και οι ζημίες συσσωρεύονται. Τα ράφια των καταστημάτων της εταιρείας έχουν αδειάσει, καθώς οι προμηθευτές απαιτούν προκαταβολή, διαφορετικά απειλούν με διακοπή αποστολής αγαθών ή αλλαγή άλλων όρων πληρωμής.

Η Bed Bath εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι βρίσκεται σε καθεστώς «συνεχούς ανησυχίας» την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι μπορεί να εξαντληθούν τα χρήματα για την κάλυψη εξόδων.

Με βάση στοιχεία στις 26 Φεβρουαρίου του 2022, η αλυσίδα διέθετε 32.000 υπαλλήλους. Έκτοτε όμως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού της έχει συρρικνωθεί. Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει το 20% του δυναμικού της από το τμήμα εταιρικών υπηρεσιών και την αλυσίδα προσφοράς, κλείνοντας παράλληλα και 150 καταστήματά της.

Σήμερα, η Γκόουβ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι η Bed Bath σημείωσε πρόοδο στη μείωση των λειτουργικών δαπανών της και ότι θα μειώσει το κόστος επιπλέον κατά 80 έως 100 εκατ.δολάρια, με ένα μέρος από αυτή τη μείωση του κόστους θα προέλθει από τις περικοπές προσωπικού.

«Λουκέτο» σε 150 καταστήματά της

«Λουκέτο» σε 150 καταστήματά της βάζει η Bed Bath & Beyond – Πού βρίσκονται – Η λίστα και ο χάρτης των πρώτων 56 καταστημάτων που κλείνουν

Ο επιχειρηματικός κολοσσός Bed Bath & Beyond έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με μερικά από τα συνολικά 150 καταστήματα που πρόκειται να κλείσει στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης οικιακών ειδών η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, είχε γνωστοποίησει ήδη από τον Αύγουστο τα σχέδιά της να προχωρήσει στο κλείσιμο περίπου του 20% των σημείων πώλησης λόγω «χαμηλής παραγωγικότητας».

Τα λουκέτα αποτελούν μέρος μία ευρύτερης προσπάθειας να σταθεροποιηθούν τα οικονομικά της εταιρείας και να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία των πωλήσεων. Στα τέλη Αυγούστου, η Bed Bath εξασφάλισε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου. Οι περικοπές όμως δεν περιορίζονται στο κλείσιμο των σημείων λιανικής. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της τάξης του 20%.

Η Bed Bath & Beyond δημοσίευσε μια λίστα με 56 καταστήματα τα οποία θα κλείσει. Βρίσκονται όλα στις ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα μέχρι το Οχάιο και τη Φλόριντα.

Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου

λειτουργεί ακόμα τρεις αλυσίδες. Είχε 135 καταστήματα Buybuy Baby και 51 καταστήματα με την επωνυμία Harmon, Harmon Face Values ​​ή Face Values, από το τέλος του πρώτου οικονομικού τριμήνου. Ωστόσο, άνοιξε πέντε καταστήματα Buybuy Baby κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ήδη, η παρουσία της Bed Bath & Beyond στη λιανική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει μειωθεί κατά περίπου 35% καθώς η εταιρεία έκλεισε ακόμη δύο καταστήματα. Είχε συνολικά 1.478 καταστήματα, στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.

Την ίδια περίοδο φέτος, είχε συνολικά 955 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων 769 καταστημάτων Bed Bath & Beyond. Το μέλλον της εταιρείας είναι αβέβαιο καθώς βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα συνολικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο. λουκέτο.

Επιπλέον, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου επικεφαλής που θα ανάβει τα ηνία της εταιρείας από την προσωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλο και Οικονομική Διευθύντριά της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο CFO της εταιρείας Γκουστάβο Αρνάλ αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο ουρανοξύστη στο Μανχάταν. Η μετοχή της Bed Bath & Beyond στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δέχθηκε έντονες πιέσεις.

Το CNBC δημοσίευσε τη λίστα και τις τοποθεσίες των καταστημάτων που κλείνουν.