Βγήκε απάτη με SMS – Τι δεν πρέπει να κάνετε

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι συμπολίτες μας λόγω της νέας απάτης που κυκλοφορεί

Βγήκε απάτη με SMS - Τι δεν πρέπει να κάνετε

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν παρόμοια μηνύματα με αυτά που λαμβάνουν οι πελάτες των μεταφορικών, στα οποία ζητούν να πληρωθεί το κόστος για τη μεταφορά του πακέτου που δήθεν έχουν παραγγείλει.

Το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση τις τελευταίες μέρες, καθώς πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα που χρησιμοποιούν το όνομα των ΕΛΤΑ, αλλά και άλλων αντίστοιχων εταιρειών, όπως η DHL.

Τι θα πρέπει να προσέξετε αν σας έρθει τέτοιο μήνυμα.

Παραλίγο να πέσει θύμα απάτης

Σύμφωνα με το zarpanews, ένας Χανιώτης έλαβε αυτό το μήνυμα πριν λίγες μέρες και οριακά έκανε το λάθος να ανοίξει τον σύνδεσμο και να βάλει τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας εκεί.

Ο ίδιος πάντως τελευταία στιγμή υποψιάστηκε την απάτη και δεν έκανε καμία κίνηση.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί αν πάρετε το SMS

Τέτοια μηνύματα είναι καθημερινό φαινόμενο να έρχονται στο e-mail, αλλά τώρα φαίνεται πως οι επιτήδειοι ξεκίνησαν να τα στέλνουν και με SMS, ψαρεύοντας ανύποπτα θύματα. Σε καμία περίπτωση δεν πατάτε σε κανένα σύνδεσμο σε τέτοια μηνύματα.

Ακόμα και όταν περιμένετε πακέτο από κάποια εταιρεία, πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την εταιρεία αυτή σε περίπτωση που λάβετε ένα sms.

Όποιος «τσιμπήσει», θα δει τον λογαριασμό του να αδειάζει πάρα πολύ γρήγορα, με ιδιαίτερα μικρές πιθανότητες να ξαναδεί τα χρήματά του, ακόμα και αν απευθυνθεί στην αστυνομία, αφού οι απατεώνες συνήθως φροντίζουν να κάνουν ανάληψη άμεσα.