Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΟικονομίαΤρελή φορολοταρία! Μοιράζουν 1.200.000 ευρώ - Συμμετοχή ΕΔΩ

Τρελή φορολοταρία! Μοιράζουν 1.200.000 ευρώ – Συμμετοχή ΕΔΩ

Φορολοταρία: Με τις γιορτές των Χριστουγέννων να μετράνε πλέον αντίστροφα, η ΑΑΔΕ ανακοινώνει τη διενέργεια μιας φορολοταρίας με δώρο «μαμούθ» το ποσό των 100.000 ευρώ σε 12 άτομα!

Διαβάστε παρακάτω στο άρθρο αναλυτικά ποιοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη φορολοταρία της ΑΑΔΕ, πόσοι τυχεροί θα εισπράξουν αυτό το δώρο, τη διαδικασία και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις που θα «βγάλουν» τους σούπερ-τυχερούς νικητές και με ποια μορφή θα γίνει η καταβολή αυτού του τεράστιου ποσού στους τυχερούς.

Ας τα πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή. Από τη διαδικασία συμμετοχής στη φορολοταρία θα προκύψουν 12 υπέρ – τυχεροί νικτές όπου ο καθένας από αυτούς θα εισπράξει το ποσό των 100.000 ευρώ που δίνει η ΑΑΔΕ!

Ποιοι όμως είναι οι πολίτες που μπορούν να μπουν στη φορολοταρία; Ποιο είναι το κριτήριο εκείνο που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα; Στην φορολοταρία-γίγας μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες που μέσα στο έτος 2022 που φτάνει στο τέλος του, έκαναν χρήση στις καθημερινές τους συναλλαγές ηλεκτρονικό χρήμα.

Ως προς το τεράστιο-ποσό των 100.000 ευρώ που θα δώσει η ΑΑΔΕ αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι αφορολόγητο, ενώ ούτε θα θεωρείται εισόδημα, ούτε βέβαια θα μπορεί να υπαχθεί σε κάποια κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ τρίτου.

Ας δούμε τώρα πότε και πώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Η διαδικασία της κλήρωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες του 2022. Σε αυτές τις κληρώσεις θα συμμετέχουν όλοι εκείνοι οι λαχνοί που μαζεύτηκαν για κάθε έναν πολίτη στις κληρώσεις που έλαβαν χώρα κάθε μήνα στο ημερολογιακό έτος!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση!

Εκτός όμως από το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν και επιμέρους κληρώσεις για άλλα ποσά. Δείτε πως διαμορφώνονται αυτά τα ποσά και πόσοι θα είναι οι τυχεροί που θα λάβουν!

Μέσα από την συγκεκριμένη κλήρωση θα αναδειχθούν:

12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος

τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ. Το πλήθος των τυχερών λαχνών προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.

Στην πρώτη ετήσια κλήρωση η οποία θα γίνει τον επόμενο μήνα, συμμετέχουν αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις 11 μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2022. Για τον υπολογισμό του χρηματικού ποσού που προκύπτει από τα αδιάθετα ποσά προηγούμενων κληρώσεων, λαμβάνονται υπόψη οι μηνιαίες κληρώσεις που διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2022.

Από τη μεγάλη ετήσια κλήρωση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,

5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ

50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ,

500 που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Το μηνιαίο διανεμόμενο χρηματικό ποσό κατανέμεται σε 556 δικαιούχους πολίτες, κατά τη σειρά ανάδειξης των τυχερών λαχνών (ο πολίτης που κατέχει τον πρώτο τυχερό λαχνό κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι κατέχοντες τους 2ο έως 6ο το έπαθλο των 20.000 ευρώ κ.ο.κ.).

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Φορολοταρία: Έτσι υπολογίζονται οι λαχνοί – Δείτε πότε αυξάνονται

Το ανώτατο όριο συναλλαγών ορίζεται στα 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Σημαντικό! Πώς γίνονται οι υπολογισμοί ανά κατηγορία

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Φορολοταρία – Ποιοι συμμετέχουν στις μηνιαίες κληρώσεις

Στις δημόσιες κληρώσεις συμμετέχουν αυτόματα, με βάση τα στοιχεία που συλλέγει η φορολογική διοίκηση, τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής,

Έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το τελευταίο φορολογικό έτος για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής, εφόσον είναι υπόχρεοι.

Έτσι θα γίνει η πληρωμή των επάθλων

Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος. Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ