Τουρισμός για όλους gov gr: Οριστικό! Η ημερομηνία που ξεκινάει

Τουρισμός για όλους gov gr: Ανοίγει σε λίγες το πρόγραμμα για το voucher των 150 ευρώ. Δείτε στο newsme.gr την ημερομηνία που ξεκινάει. Φτάνουμε σιγά σιγά στα μέσα του καλοκαιριού και τώρα οι περισσότεροι καταστρώνουν τα πλάνα τους για τις διακοπές. Η κυβέρνηση από τη μεριά της έχει βγάλει voucher 150 ευρώ, προκειμένου να συμβάλει […]

Τουρισμός για όλους gov gr: Οριστικό! Η ημερομηνία που ξεκινάει

Τουρισμός για όλους gov gr: Ανοίγει σε λίγες το πρόγραμμα για το voucher των 150 ευρώ. Δείτε στο newsme.gr την ημερομηνία που ξεκινάει.

Φτάνουμε σιγά σιγά στα μέσα του καλοκαιριού και τώρα οι περισσότεροι καταστρώνουν τα πλάνα τους για τις διακοπές.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της έχει βγάλει voucher 150 ευρώ, προκειμένου να συμβάλει με χειροπιαστό τρόπο.

Δείτε λεπτομέρειες για χρήματα που θα μοιραστούν…

Τουρισμός για όλους gov gr: Τότε θα ανοίξει – Ποιοι οι δικαιούχοι

Εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει το tourism4all.gov.gr για αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και τα 150 ευρώ. Όπως είπε σε νέες του δηλώσεις ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, μόλις πριν μερικές μέρες.

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Τουρισμός για όλους gov gr: Πότε θα γίνει η κλήρωση

Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher 150 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες. Ο στόχος ήταν οι επιταγές να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις 5 Ιουλίου, όμως ο νέος χρονικός ορίζοντας που έδωσε η κ. Ζαχαράκη πάνε την κλήρωση για πιο μετά μέσα στον Ιούλιο, ανάλογα με το πότε θα ανοίξει τελικά το tourism4all.gov.gr.

Πως θα κάνετε την αίτηση για το πρόγραμμα

  • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
  • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
  • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
  • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
  • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
  • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εστίαση

Το 2022, ο «Τουρισμός για Όλους» θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση. Την ανακοίνωση έκανε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».

Τουρισμος για ολους: Οι δηλώσεις Υπουργού και Υφυπουργού

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί – ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια – τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του “Freedom Pass”, εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:

«Με τη ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, επιλύοντας πολλά ζητήματα του παλαιότερου προγράμματος με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πλήρως ψηφιακή.

Με το νέο πρόγραμμα, επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας για τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανάκαμψης εξωτερικού και εσωτερικού τουρισμού, στηρίζοντας προορισμούς που βασίζονται κατ’ εξοχήν στους Έλληνες επισκέπτες».

Voucher 150 ευρώ για διακοπές: Η ενημέρωση του κράτους

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδότησε διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές!

Το πρόγραμμα έληξε 31.12.2021 και τα vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Παρακαλούμε παρακολουθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr για ανακοινώσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για το 2022.