Τουρισμός για Όλους: Ανατροπή και άσχημα νέα – Τι άλλαξε

Τουρισμός για όλους: Νέα εξέλιξη έχουμε στο δημοφιλές πρόγραμμα τουρισμού. Τι αλλάζει που πηγαίνει πίσω χιλιάδες κόσμο. Δήλωση… φωτιά είχαμε από επίσημα χείλη πριν λίγες μέρες που ξεκαθάρισε τα πράγματα. Ο λόγος για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα που όλοι περίμεναν. Δείτε αναλυτικά… Πάει πίσω ο τουρισμός για όλους – Πότε ξεκινάει Φθινοπωρινές και […]

Τουρισμός για Όλους: Ανατροπή και άσχημα νέα - Τι άλλαξε

Τουρισμός για όλους: Νέα εξέλιξη έχουμε στο δημοφιλές πρόγραμμα τουρισμού. Τι αλλάζει που πηγαίνει πίσω χιλιάδες κόσμο.

Δήλωση… φωτιά είχαμε από επίσημα χείλη πριν λίγες μέρες που ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Ο λόγος για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα που όλοι περίμεναν.

Δείτε αναλυτικά…

Πάει πίσω ο τουρισμός για όλους – Πότε ξεκινάει

Φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές θα αφορά τελικά το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Ant1 η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού»,αναμένεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού, να ανοίξει τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, που “τρέχει” το υπουργείο θα έχει ετήσια διάρκεια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. “Έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν” ανέφερε σημειώνοντας ότι έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα προανήγγγειλε Πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» για τη Ρόδο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού στο νησί Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι η Κυβέρνηση ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό αρωγής για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που επλήγησαν από τις φωτιές στο νησί, ενώ παράλληλα ενισχύει την διαφημιστική καμπάνια για το νησί.

Πόσα χρήματα είναι το voucher

Με το «Τουρισμός για Όλους», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω. Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,

Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις.

Τουρισμός για όλους: Τι ισχύει για τα εισοδηματικά όρια

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Αναλυτικά:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 ευρώ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000 ευρώ

Τουρισμός για όλους: Η αίτηση βήμα προς βήμα

 • Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα tourism4all, με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τουρισμό για Όλους: Πού μπορείτε να δείτε αν άνοιξαν οι αιτήσεις στο tourism4all

Οι διευθύνσεις αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, είναι οι ακόλουθες:

 • mintour.gov.gr/nea
 • mintour.gov.gr/deltia-typoy,
 • www.ktpae.gr/νέα/ανακοινώσεις
 • vouchers.gov.gr

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα του gov.gr για τις αιτήσεις θα ανοίξει έως την Παρασκευή (21/7).

Τουρισμός για Όλους – Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#!$)

Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Τουρισμός για όλους – Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

 • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
 • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
 • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Τουρισμός για όλους: Πότε πραγματοποιείται η κλήρωση

 • Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 7-10 ημερών, οπότε και θα γίνει η κλήρωση.
 • Στη συνέχεια, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τι προκύπτει  μετά την κλήρωση

 • Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.
 • Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet: Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου».
 • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#!$).
 • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση.
 • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση.