Τουρισμός για Όλους: Αλλαγή στα χρήματα – Πότε στο tourism4all

Τουρισμός για όλους: Αλλάζουν τα πράγματα στο φετινό tourism4all με απόφαση της κυβέρνησης. Τι θα είναι διαφορετικό. Ο κόσμος περίμενε να πάει καλοκαιρινές διακοπές με το γνωστό πρόγραμμα τουρισμού, αλλά όπως φάνηκε δεν συνέβη ποτέ. Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η πλατφόρμα και τι αλλαγή θα έχουμε στα χρήματα εκτός απροόπτου. Όλα όσα είναι στο τραπέζι. […]

Τουρισμός για Όλους: Αλλαγή στα χρήματα - Πότε στο tourism4all

Τουρισμός για όλους: Αλλάζουν τα πράγματα στο φετινό tourism4all με απόφαση της κυβέρνησης. Τι θα είναι διαφορετικό.

Ο κόσμος περίμενε να πάει καλοκαιρινές διακοπές με το γνωστό πρόγραμμα τουρισμού, αλλά όπως φάνηκε δεν συνέβη ποτέ.

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η πλατφόρμα και τι αλλαγή θα έχουμε στα χρήματα εκτός απροόπτου. Όλα όσα είναι στο τραπέζι.

Ο μοναδικός αστερίσκος είναι ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν πριν τις πλημμύρες, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να… κόψει από παντού πλέον.

Αλλάζει η αρχή των αιτήσεων του προγράμματος

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε προ ημερών η Όλγα Κεφαλογιάννη το πρόγραμμα θα τρέξει από τον Οκτώβριο για ένα χρόνο.

Τελικά χειμερινές διακοπές ενδέχεται να κάνουν όσοι κληρωθούν στον τουρισμό για όλους καθώς η πλατφόρμα tourism4all θα ανοίξει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει για έναν χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν τα vouchers, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα μπορούν να τα «αξιοποιήσουν» κάνοντας φθινοπωρινές ή και χειμερινές αποδράσεις ή το επόμενο καλοκαίρι.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, που “τρέχει” το υπουργείο θα έχει ετήσια διάρκεια, μέχρι τον Οκτώβριο του 2024. “Έχει στόχο να αναδείξει και προορισμούς και τις άλλες εποχές του χρόνου, ενισχύοντας την προσπάθεια για διεύρυνση της σεζόν” ανέφερε σημειώνοντας ότι έχει διαφορές με τον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.

Τι θα ισχύσει με τα χρήματα

Με αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τρέξει φέτος το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους προκειμένου και να αυξηθεί το ποσό αλλά και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα, στα 200 ευρώ. Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

Τουρισμός για όλους: Τι ίσχυε για τα εισοδηματικά όρια

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Αναλυτικά:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 ευρώ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000 ευρώ

Τουρισμός για όλους: Η αίτηση βήμα προς βήμα

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα tourism4all, με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.

Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τουρισμό για Όλους: Πού μπορείτε να δείτε αν άνοιξαν οι αιτήσεις στο tourism4all

Οι διευθύνσεις αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, είναι οι ακόλουθες:

  • mintour.gov.gr/nea
  • mintour.gov.gr/deltia-typoy,
  • www.ktpae.gr/νέα/ανακοινώσεις
  • vouchers.gov.gr

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα του gov.gr για τις αιτήσεις θα ανοίξει έως την Παρασκευή (21/7).

Τουρισμός για Όλους – Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#!$)

Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Τουρισμός για όλους – Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
  • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Τουρισμός για όλους: Πότε πραγματοποιείται η κλήρωση

  • Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 7-10 ημερών, οπότε και θα γίνει η κλήρωση.
  • Στη συνέχεια, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τι προκύπτει  μετά την κλήρωση

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet: Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου».

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#!$).

Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση.

Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση.