Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022
ΑρχικήPlusΤι άλλαξε - Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα Σαββατο 4/12: Τι ώρα...

Τι άλλαξε – Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα Σαββατο 4/12: Τι ώρα κλείνουν

Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα: Νέα μέτρα και νέο ωράριο καταστημάτων σήμερα Σάββατο για ορισμένες περιοχές.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ….

Συνεχείς αλλαγές κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακόψει την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν στους ανεμβολίαστους, αλλά υπάρχουν και κάποιες που είναι για όλους.

Συγκεκριμένα, νέα δεδομένα υπάρχουν στα καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ λόγω του κορονοϊού.

Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα Σαββατο: Τι άλλαξε

Άλλαξαν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στη χωρητικότητα των σούπερ μάρκετ και στην προσέλευση των καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία επεξεργάστηκε τη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα μπορεί να εισέρχεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας του καταστήματος.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, θα εξεταστεί εκ νέου.

Επιστρέφει λοιπόν ο κανόνας ένα άτομο ανά 9 τ.μ., ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα ένα άτομο ανά 2 τ.μ.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ουσιαστικά καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφετέρου θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Παράλληλα, δρομολογήθηκε μια μικρή αλλαγή στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία δε θα πωλούνται στο εξής από τα σούπερ μάρκετ, με δεδομένο ότι τα κομμωτήρια είναι μόνο για εμβολιασμένους και με rapid.

Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα: Δείτε τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση στην οποία ορίζεται ότι από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Ωραριο καταστημάτων σούπερ μάρκετ Σάββατο 4/12: Τι ώρα θα κλείσουν το Σάββατο τα καταστήματα στην Ελλάδα

Τα καταστήματα στην Αθήνα είναι ανοικτά σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως και τις 15:00. Βέβαια, τα περισσότερα καταστήματα στον εμπορικό δρόμο της Ερμού λειτουργούν 9:00 – 17:00.

Στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.

Ωραριο σουπερ μαρκετ Σαββατο 4/12: Η ώρα που κλείνουν το Σάββατο τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ κάποια άλλα από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Αλλάζει ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και συγκεκριμένα όσον αφορά το ωράριό τους φαίνεται ότι φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν δια ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα σε αυτά.

Ωραριο καταστηματων σουπερ μαρκετ σημερα Σαββατο 4/12 | Σούπερ μάρκετ: Τι θα γίνει με το ωράριο

Το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στην εστίαση, το λιανεμπόριο και την ψυχαγωγία από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, περιγράφει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ, η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές. Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα supermarkets, που σημαίνει το ωράριο τους θα παραμείνει ως έχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ