Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΟικονομίαΘρίλερ με την Εθνική Τράπεζα; Δίνει... χρυσάφι για να διώξει κόσμο

Θρίλερ με την Εθνική Τράπεζα; Δίνει… χρυσάφι για να διώξει κόσμο

Εθνική Τράπεζα: Η ΕΤΕ προχωρά σε εθελούσια δίνοντας 10 έως 35 μισθούς στους υπαλλήλους.

Δειτε το πρόγραμμα, ποιους αφορά!

Ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που, όμως, στοχεύει στο προσωπικό της Εθνικής Ασφαλιστικής εν όψει και της ολοκλήρωσης του deal με το CVC, θα «τρέξει» από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου και έως τις 28 του ίδιου μήνα, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως προκύπτει από το Έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το newmoney, προβλέπεται ανώτατο όριο αποζημίωσης στις 150.000 ευρώ ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας, με τον αριθμό των μηνιαίων μισθών αποζημίωσης να ξεκινά από τους 10 μισθούς για την ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών και με έως 10 έτη προϋπηρεσίας και κλιμακώνεται στους 35 μισθούς για όσους είναι άνω των 55 ετών και διαθέτουν πάνω από 35 χρόνια προϋπηρεσίας στην Εθνική Ασφαλιστική.

Παράλληλα, το πρόγραμμα συνοδεύεται με προσαύξηση:

30% επί της βασικής αποζημίωσης για όσους απασχολούνται στις πςεριφερειακές υπηρεσιακές ενότητες και εκτελούν διαχειριστικές εργασίες που μπορούν να αναληφθούν από τα κεντρικά, αλλά και για όσους υπαλλήλους απασχολούνται με σύμβαση δανεισμού στην ΕΤΕ,

20% εφόσον πρόκειται για υπαλλήλους που υπηρετούν για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 26 ετών και δεν έχουν καθήκοντα ευθύνης,

15% έως 30% βάσει ηλικίας για τους άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής τάσσεται αρνητικά στο επίμαχο πρόγραμμα.

Εθνική Τράπεζα: ALERT!!! Τεράστια απατη – Εκτακτη ενημέρωση

Εθνικη Τραπεζα απατη: Δείτε τι συνέβη και πώς να προστατευτείτε. Προσοχή τι μηνύματα σας έρχονται από την “Τράπεζα”. Πως προσπάθησαν να εξαπατήσουν!

Συνεχίζονται οι απάτες από επιτήδειους, οι οποίοι προσπαθούν να υποκλέψουν τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς ανυποψίαστων πολιτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυκλοφορεί το email που βλέπετε στις εικόνες που παραθέτει το It’s Possible.

To email που στέλνει δήθεν η Εθνική Τράπεζα αναφέρει:

Η πιστωτική σας κάρτα έχει αποκλειστεί προσωρινά!

Γεια σας,

Λόγω αναβάθμισης του Συστήματος υποστήριξης των πιστωτικών καρτών, οι λειτουργίες της κάρτας σας επηρεάζονται προσωρινά και οι συναλλαγές δεν θα είναι δυνατές.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά τις διαδικτυακές δυνατότητες:.

Φυσικά αν προσέξετε την διεύθυνση από την οποία έχει αποσταλεί το email, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει σχέση με τα επίσημα emails της Εθνικής Τράπεζας. Αν πατήσετε στον σύνδεσμο που θα δείτε μέσα στο email, τότε θα οδηγηθείτε σε έναν ιστότοπο που προσομοιάζει αυτόν της Τράπεζας. Εκεί θα σας ζητηθεί να εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς- κάτι που φυσικά ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Εθνική Τράπεζα: e-απάτες – Λεία 150.000 ευρώ την ημέρα από τραπεζικούς λογαριασμούς το 2021

Οργανωμένα κυκλώματα από το εξωτερικό με «βαποράκια» στην Ελλάδα δρουν ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «ΟΤ» στο εφετινό εννεάμηνο η λεία από τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 515% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Δηλαδή κατά μέσο όρο κάθε ημέρα μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου έκαναν φτερά καταθέσεις της τάξης των 150.000 ευρώ!

Η αλήθεια είναι ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την ανάγκη για εξ αποστάσεως συναλλαγές, οι δράστες είδαν τις 600.000 νέες εγγραφές στις υπηρεσίες e-banking, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για απατηλές συναλλαγές.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο για τη στροφή τους στις καταθέσεις έπαιξε και το γεγονός ότι οι τράπεζες ισχυροποίησαν τις μεθόδους ταυτοποίησης των πελατών τους στις online συναλλαγές με κάρτες.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η δράση των e-ληστών έχει κόστος, στράφηκαν σε πιο εύκολες, λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών με απειρία στα ηλεκτρονικά μέσα, μορφές απάτης. Έτσι, μπήκαν στο στόχαστρο οι λογαριασμοί e-banking και οι καταθέσεις των χρηστών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος των περιστατικών αφορά διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις, που έχουν «μπροστινούς» στην Ελλάδα. Οι τελευταίοι ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους μεταφέρεται η λεία και στη συνέχεια κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ.

Εθνική Τράπεζα: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας 

Για το θέμα συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλης Ράπανος.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά την κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών για e-ληστείες τους τελευταίους μήνες, χωρίς τη δυνατότητα αποζημίωσης των θυμάτων, καθώς τα ίδια άνοιξαν το δρόμο για να σηκώσουν οι δράστες τις καταθέσεις τους. Δηλαδή αποκάλυψαν εν αγνοία τους τα στοιχεία εισόδου στο e-banking και επιβεβαίωσαν το απατηλό έμβασμα.

Δεν πρόκειται δηλαδή για περιπτώσεις που παρακάμπτονται τα συστήματα ασφαλείας των τραπεζών.

Ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητη η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των πολιτών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κοινού συντονιστικού κέντρου, στο οποίο θα συμμετέχουν ανώτατα στελέχη κρατικών και μη φορέων (υπουργείο, πιστωτικά ιδρύματα, κεντρική τράπεζα κτλ).

Το όργανο που θα συσταθεί με υπουργική απόφαση, θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις:

Πρώτον, στην προώθηση μίας ενημερωτικής εκστρατείας για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών

Δεύτερον, θα αναβαθμιστούν τα συστήματα με τρόπο που θα επιτρέπει από τη μία πλευρά τον άμεσο εντοπισμό του δράστη και από την άλλη το αυτόματα πάγωμα ύποπτων συναλλαγών μέχρι να διερευνηθεί εάν έχουν ξεκινήσει από τον ίδιο τον πελάτη της τράπεζας.

Εθνικη Τραπεζα απατη: Μπλόκο στους απατεώνες 

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ενημέρωση από το θύμα του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς του, θα ενεργοποιείται μία προκαθορισμένη διαδικασία για τον εντοπισμό των δραστών και την απενεργοποίηση του λογαριασμού που χρησιμοποίησαν για την απάτη.

Παράλληλα, οι τράπεζες θα συνεχίσουν την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε να λειτουργούν προληπτικά όταν επιχειρείται μία επίθεση σε λογαριασμό πελάτη τους.

Ειδικότερα, θα παρακολουθείται η συνήθης συναλλακτική συμπεριφορά του και εφόσον εκτελεστεί μία μεταφορά που δεν  την έχει ξανακάνει ή δεν ταιριάζει με το προφίλ, το σύστημα αυτόματα θα την αναγνωρίζει και θα την μπλοκάρει.

Στη συνέχεια μετά από επικοινωνία με τον πελάτη θα ελέγχεται αν ο ίδιος έδωσε την εντολή. Αν όχι τα χρήματα θα επιστρέφουν στο λογαριασμό του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ