Paypal: Άσχημη εξέλιξη που επιβαρύνει την τσέπη όσων τη χρησιμοποιούν σε ορισμένες περιπτώσεις. Τι άλλαξε η εταιρεία.
Είναι γνωστό πως εδώ και λίγα χρόνια η εφαρμογή έχει πέσει αρκετά στην αγορά, όμως υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια άτομα που το χρησιμοποιούν.
Τα νέα όμως που έρχονται από την paypal δεν είναι καλά αναφορικά με τις χρεώσεις προς τους χρήστες.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά…
Paypal: Ποια είναι η έξτρα χρέωση προς τους πελάτες
Το Paypal ενημέρωσε τους Έλληνες χρήστες ότι η κάλυψη των εξόδων επιστροφής της παραγγελίας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.
Από τις 27 Νοεμβρίου, το PayPal δεν θα παρέχει πλέον δωρεάν ετικέτες επιστροφής εμπορεύματος αλλά ούτε και κάλυψη εξόδων για επιστροφή παραγγελίας. Βεβαιωθείτε ότι έχει υποβάλλει τα αιτήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις πριν από την παραπάνω ημερομηνία για να διασφαλίσετε ότι το claim θα γίνει αποδεκτό.
Όπως εξηγεί το PayPal στο επίσημο faq του, κάτι τέτοιο έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να τους επιστραφεί το κόστος αποστολής του αντικειμένου, όταν το γυρνούσαν στον πωλητή.
Η εταιρεία αναφέρει ότι γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο θεωρεί ότι δεν αφήνει ακάλυπτο τον αγοραστή, καθώς συνεχίζει κανονικά να προσφέρει το Purchase Protection, δηλαδή την προστασία αγορών, που εγγυάται τις συναλλαγές που γίνονται μέσω της πλατφόρμας.
Paypal: Μεγάλη απάτη – Πως πήραν τα χρήματα
Ακόμη και το διεθνές σύστημα διακίνησης χρημάτων Paypal εκμεταλλεύονται πια οι απατεώνες για να παγιδεύουν τα θύματά τους, όπως έγινε στην περίπτωση ενός 42χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος στο Νότιο Πήλιο που πιάστηκε στα δίχτυα τους το μεσημέρι του Σαββάτου.
Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που εμφανίστηκε ως πελάτης και έκανε παραγγελία για διάφορα προϊόντα του καταστήματος και του ζήτησε να πληρώσει μέσω Paypal. Έτσι, έστειλε στον καταστηματάρχη έναν σύνδεσμο ζητώντας του να πληκτρολογήσει τους κωδικούς του λογαριασμού του και, μόλις απέκτησε πρόσβαση σε αυτόν, έκανε τρεις μεταφορές ποσών, δύο ύψους 3.000 ευρώ έκαστη και η τρίτη 10.000 ευρώ!
Ο επιχειρηματίας διαπίστωσε αμέσως την “αφαίμαξη” στον λογαριασμό και ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την τράπεζα, η οποία πρόλαβε να ακυρώσει τις δυο μεταφορές ύψους 10.000 και 3.000 ευρώ, όχι όμως και την δεύτερη των 3.000 ευρώ, για την οποία ερευνάται σε τίνος τον λογαριασμό κατέληξε.
Λίγα λόγια για την εφαρμογή
Τι είναι: Πλατφόρμα (και εφαρμογή) για ασφαλείς πληρωμές. Όταν πληρώνεις με PayPal αντί για την χρεωστική σου κάρτα κάθε φορά που αγοράζεις κάτι online, πρώτον δεν χρειάζεται να σηκωθείς να πας να βρεις την κάρτα σου και να την φέρεις για να πληκτρολογήσεις τον αριθμό της, και δεύτερον και σημαντικότερο δεν «ταξιδεύουν» τα στοιχεία της στους σκοτεινούς διαδρόμους του internet –ούτε καν της επιχείρησης με την οποία κάνεις την συναλλαγή.
Πώς το χρησιμοποιώ; Γράφεσαι δωρεάν, βάζεις ένα όνομα χρήστη (ή το email σου) και ένα password, περνάς μία φορά τα στοιχεία των καρτών και των τραπεζικών λογαριασμών σου –ό,τι και όσα από αυτά θέλεις, όχι απαραίτητα όλα– και μετά κάθε φορά που είναι να πληρώσεις κάτι online επιλέγεις «πληρωμή με PayPal», πληκτρολογείς τον κωδικό σου και τέλος. Αν έχεις βάλει περισσότερες από μία μεθόδους πληρωμής στο PayPal, θα σου ζητά κάθε φορά να διαλέξεις ποια θέλεις να χρησιμοποιήσεις –πχ χρεωστική, πιστωτική κάρτα ή τρεχούμενο λογαριασμό.
Είναι επίσης πολύ βολικό για να στέλνεις ή να παίρνεις λεφτά από γνωστούς και αγνώστους χωρίς να μπλέκεις με Iban. Το χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως Ο Άλλος Άνθρωπος, και πολλοί χρήστες του Metabook για τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων βιβλίων. Για να σου στείλει κάποιος λεφτά στο PayPal, αρκεί να του δώσεις το όνομα χρήστη σου.
Το PayPal λειτουργεί επίσης σαν ψηφιακό πορτοφόλι, στο οποίο εκτός από τις κάρτες σου μπορεί να έχεις μέσα και «μετρητά». Πώς γίνεται αυτό; Ας πούμε ότι ένας φίλος σου μετέφερε λεφτά στο PayPal σου, χρησιμοποιώντας το username σου όπως είπαμε. Αυτά τα λεφτά είναι το λεγόμενο PayPal Balance, που έχεις στο πορτοφόλι σου, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κάθε φορά που πληρώνεις κάτι με PayPal –απλώς θα επιλέξεις, αντί για την κάρτα σου, να χρεωθεί το PayPal Balance, ο λογαριασμός σου στο PayPal σαν να λέμε. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις με αυτόν τον λογαριασμό είναι αναλήψεις μετρητών από ATM. Όταν αυτά τα λεφτά εξαντληθούν, χρησιμοποιείς και πάλι την κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό σου για τις πληρωμές που πραγματοποιείς μέσω PayPal.