Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήPlusΤέλος το Netflix στο τζάμπα! Χρέωση σε όσους μοιράζονται το λογαριασμό

Τέλος το Netflix στο τζάμπα! Χρέωση σε όσους μοιράζονται το λογαριασμό

Netflix: Άσχημα τα νέα για όσους μέχρι τώρα έμπαιναν στη γνωστή πλατφόρμα streaming με τους κωδικούς των φίλων τους. Τι θα ισχύσει.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Netflix αναφορικά με το μοίρασμα του λογαριασμού σε τρίτους.

Ειδικότερα, το Netflix με επίσημη ανακοίνωσή στην σελίδα του ξεκινά τη δοκιμή ενός συστήματος που έχει ως σκοπό να πατάξει την διαδεδομένη τακτική του διαμοιρασμού των κωδικών του εκάστοτε λογαριασμού.

Κάτι που μέχρι τώρα, επέτρεπε σε περισσότερο κόσμο να απολαμβάνει την υπηρεσία και έτσι να μοιράζεται το κόστος της συνδρομής.

Netflix: Λεπτομέρειες για το πως θα εφαρμοστεί

Συγκεκριμενοποιεί, βέβαια, πως αυτό το μέτρο στοχεύει μόνο όσους δε ζουν στο ίδιο σπίτι με τον κύριο κάτοχο του λογαριασμού, καθώς σε αυτούς θα επιβληθεί το έξτρα κόστος.

Η δοκιμή του streaming κολοσσού ξεκινάει σε τρεις χώρες, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού εκεί όπου για κάθε έξτρα μέλος του συνδρομητικού πακέτου η χρέωση θα είναι περίπου $2.99 δολάρια.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα θα μπορεί κανείς να προσθέσει δύο sub accounts για ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο “νοικοκυριό”, κρατώντας έτσι το προσωπικό τους προφίλ με τις δικές τους προτιμήσεις, προτάσεις και κλειδιά εισόδου. Όπως αναφέρει το Netflix “θα επιτρέπεται στα μέλη να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ θα πληρώνουν κάτι παραπάνω”.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα ορίζεται το ίδιο νοικοκυριό εφόσον ήδη το Premium πλάνο υποστηρίζει 4 διαφορετικά προφίλ και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εν καιρώ. Επίσης κάνει λόγο πως η εν λόγω δοκιμή αυτού του μέτρου θα γίνει γαι τα επόμενα χρόνια στις προαναφερθείσες χώρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν θα επεκταθεί το μέτρο παγκοσμίως ή σταδιακά σε άλλες χώρες.

Η ιστορία έχει δείξει πως αργά ή γρήγορα θα επιβληθεί παντού. Ίσως ο χρόνος που απολαμβάνεται τον Netflix λογαριασμό του φίλου σας ή της παρέας σας δωρεάν να τελειώνει σύντομα.

Πάντως το Netflix βρήκε ένα τρόπο για να εκνευρίσει τον κόσμο και τους συνδρομητές του που ακόμη δεν πήραν ανάσα από την τελευταία αύξηση τιμής, την ώρα που ήδη έχουν ξεπροβάλλει πανίσχυροι ανταγωνιστές όπως το Disney Plus, το HBO Max, το Paramount+ και άλλοι.

Netflix: Πέφτει κατακόρυφα η μετοχή του

Η μετοχή του Netflix έχει πλέον χάσει όλα τα κέρδη της πανδημίας. Τη Δευτέρα, οι μετοχές της υποχώρησαν περισσότερο από 2% σε περίπου 332 δολάρια η καθεμία, χαμηλό 52 εβδομάδων. Αυτό είναι περισσότερο από 50% χαμηλότερο από το υψηλό 52 εβδομάδων της εταιρείας των 700,99 δολαρίων, το οποίο έφτασε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

Η τελευταία φορά που οι μετοχές πουλήθηκαν για περίπου 332 δολάρια ανά μετοχή ήταν στις 20 Μαρτίου 2020, ακριβώς τη στιγμή που είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα lockdown για την πανδημία.

Το Netflix σημείωσε σημαντικά κέρδη το 2020 και το 2021, καθώς οι καταναλωτές είχαν παραμείνει στο σπίτι υπό διάφορους περιορισμούς.

Ωστόσο, καθώς οι περιορισμοί αναστέλλονται, οι καταναλωτές στρέφονται προς την ψυχαγωγία εκτός σπιτιού, όπως κινηματογράφους, εστιατόρια και θεματικά πάρκα. Στην πιο πρόσφατη αναφορά κερδών του, το Netflix ανέφερε υποτονικούς αριθμούς συνδρομητών. Η επιστροφή του box office, με επικεφαλής τα «Spider-Man: No Way Home» και «The Batman», δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν μένουν πλέον στους καναπέδες τους για να παρακολουθήσουν ταινίες.

Το Netflix εδώ και πολύ καιρό ενδιαφέρεται λιγότερο να βγάλει χρήματα στο box office και περισσότερο να παρέχει περιεχόμενο στους συνδρομητές του το συντομότερο δυνατό. Η υπηρεσία ροής έχει απορρίψει το παραδοσιακό παράθυρο κυκλοφορίας του Χόλιγουντ, στο οποίο μια ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους για περίπου τρεις μήνες πριν είναι διαθέσιμη σε βίντεο κατ’ απαίτηση ή στον ιστότοπο ή την εφαρμογή μιας υπηρεσίας ροής.

Στο παρελθόν έγιναν εξαιρέσεις, ώστε οι ταινίες του Netflix να είναι επιλέξιμες για τη διεκδίκηση των βραβείων Όσκαρ. Το «The Power of the Dog» του Netflix είναι υποψήφιο για 12 κορυφαία Όσκαρ και θεωρείται ισχυρός υποψήφιος για πολλά σημαντικά βραβεία στην τελετή της 27ης Μαρτίου.

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός

Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης αυξημένο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες ροής από εταιρείες όπως η Apple και η Disney, οι οποίες απομακρύνουν τους θεατές από το περιεχόμενο του Netflix.

Τον περασμένο μήνα, η άδεια του Netflix για πολλές εκπομπές της Marvel έληξε και επέστρεψε στη Disney. Τώρα τα “Daredevil”, “Jessica Jones”, “Luke Cage”, “Iron Fist”, “The Punisher” και “The Defenders” είναι διαθέσιμα στο Disney+.

Το Netflix κυκλοφόρησε μερικούς μεγάλους τίτλους όπως «The Witcher», «Ozark», «Bridgerton» και «Stranger Things», αλλά δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει τεράστια franchises όπως η Disney ή η Warner Bros., που έχουν το Star Wars. , Marvel, DC και Χάρι Πότερ.

Οι μετοχές κατρακύλησαν τον Ιανουάριο αφού η εταιρεία προέβλεψε μόλις 2,5 εκατομμύρια νέους καθαρούς συνδρομητές για το επόμενο τρίμηνο. Οι προσθήκες της κατά 8,3 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τις δικές της προβλέψεις για 8,5 εκατομμύρια.

Η πίεση από τον ανταγωνισμό και η λιγότερο ισχυρή ανάπτυξη των συνδρομητών σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής οδήγησαν το Netflix να αυξήσει τις τιμές στη Βόρεια Αμερική νωρίτερα φέτος. Το μηνιαίο κόστος για το βασικό του πρόγραμμα αυξήθηκε 1 δολάριο σε 9,99 δολάρια το τυπικό πρόγραμμα αυξήθηκε από 13,99 δολάρια σε 15,49 δολάρια και το πρόγραμμα premium αυξήθηκε από 17,99 δολάρια σε 19,99 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ