Τέλος τα μετρητά σε Δήμο της Ελλάδας – Πληρωμές μόνο με κάρτες

Το ψηφιακό χρήμα δεν ήρθε ακόμη στην Ελλάδα, αλλά μεγάλος Δήμος της χώρας περνά σε νέα εποχή!

Τέλος τα μετρητά σε Δήμο της Ελλάδας - Πληρωμές μόνο με κάρτες

Ο Δήμος Θέρμης αποφάσισε να προχωρήσει στη νέα εποχή, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές οφειλών δεν θα γίνονται με μετρητά!

Από την 1η Νοεμβρίου 2023, οι πληρωμές οφειλών στο Ταμείο του Δήμου Θέρμης δεν δέχονται πλέον μετρητά.

Οι πληρωμές πρέπει πλέον να πραγματοποιούνται μόνο με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας από όλες τις Τράπεζες.

Αυτά έγιναν γνωστά ύστερα από την επίσημη ανακοίνωηση του Δήμου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Από την 1η Νοεμβρίου 2023 σταμάτησαν οι πληρωμές οφειλών με χρήση μετρητών στο Ταμείο του Δήμου Θέρμης. Κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Ταμείο του Δήμου, θα μπορεί πλέον να γίνεται μόνο με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας όλων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, οι δυνατότητες που παρέχονται στους υπόχρεους για την εξόφληση των οφειλών τους στο Δήμο Θέρμης είναι οι παρακάτω:

Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών μέσω της υπηρεσίας »πληρώνω ηλεκτρονικά» στο https://www.thermi.gov.gr/ (ΕΔΩ) με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω e-banking ή σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα διατηρούν λογαριασμό, με χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής RF που αναγράφεται στη σχετική ειδοποίηση

Στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, Δευτέρα έως Πέμπτη, 08:30 – 13:00, μέσω POS με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Ψηφιακή μεταρρύθμιση που… τελειώνει τα μετρητά

Ο Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο της ψηφιακής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλάζει τον τρόπο βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων και δίνει πλέον νέες δυνατότητες πληρωμών στους πολίτες. Εισάγει νέα εργαλεία για την απεικόνιση και εξαγωγή λογιστικών δεδομένων και ψηφιοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Διεύθυνση προχώρησε στην εισαγωγή νέων λειτουργιών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών τόσο στην αποτύπωση όσο και στην είσπραξη οφειλών προς το Δήμο και συγκεκριμένα σε:

α) νέο τρόπο αποτύπωσης των βεβαιωμένων οφειλών με την έκδοση οφειλής και πληρωμών αυτών εύκολα και γρήγορα από οπουδήποτε, μέσω του Ηλεκτρονικού Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ Α.Ε. και

β) νέα δυνατότητα για τους πολίτες, πληρωμής οφειλών μέσω εφαρμογής

Η Ταυτότητα Οφειλής είναι ένας μοναδικός κωδικός πληρωμής (𝗥𝗙) που αναγνωρίζει οφειλέτη και είδος οφειλής και παρέχει στους πολίτες την δυνατότητα πληρωμής χωρίς να απαιτείται από αυτούς η γνώση των λογαριασμών IBAN του Δήμου.

Η μεταφορά της πίστωσης σε λογαριασμό του Δήμου γίνεται μέσω του Ηλεκτρονικού Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ Α.Ε. Με την Ταυτότητα Οφειλής, οι οφειλέτες του Δήμου έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις οφειλές τους από όπου αυτοί κρίνουν σκόπιμο ακόμη και μέσω του κινητού τους. H πληρωμή αυτή είναι άμεσα ταυτοποιήσιμη (ως προς τον συναλλασσόμενο και το είδος της οφειλής) από το Ταμείο του Δήμου, και η απόδειξη είσπραξης εκδίδεται και αποστέλλεται άμεσα στον ενδιαφερόμενο.