Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήMediaΤέλος η Wind! Αλλάζει το όνομά της - Πως θα ονομάζεται πλέον

Τέλος η Wind! Αλλάζει το όνομά της – Πως θα ονομάζεται πλέον

Wind: Αλλάζει το όνομα της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Δείτε στο newsme.gr πως θα ονομάζεται σε λίγο καιρό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία της Wind με τη Nova.

Συγκεκριμένα, μετά από κοινή απόφαση, η Nova και η Wind Ελλάς, μέλη της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποφάσισαν μετά τη συγχώνευση να βρίσκονται κάτω από την κοινή… ταμπέλα της Nova.

Όλες οι αλλαγές αναμένεται να έχουν γίνει μέχρι το τέλος

Wind: Συνεργασία που δυναμώνει και τους δύο

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η νέα εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova, θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς και ηγετική δύναμη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η νέα εποχή για τη Νova θα κορυφωθεί μέσα από ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. Το επενδυτικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (Fiber to the Home) και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου 5G.

Η “Nova” συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς των δύο εταιρειών, με την τεχνογνωσία της United Group και με απόλυτα πελατοκεντρική φιλοσοφία, θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα.

Η “Nova” θα δράσει καταλυτικά στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία, θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία των πελατών της μέσω του περιεχομένου της EON – της κορυφαίας πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα παρέχει στους συνδρομητές αποκλειστικά «εισιτήριο διαρκείας» για όλους τους αγώνες της Premier League, για τις επόμενες 6 σεζόν.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova – Wind δήλωσε: «Η Nova και η Wind βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη συγχώνευσή τους σε μια εταιρική οντότητα, υπό το όνομα Nova. Με πολυετή και πολυσχιδή εμπειρία στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του τηλεοπτικού θεάματος, με σημαντικές επενδύσεις, αλλά και με πελατοκεντρική φιλοσοφία, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Αύξησε του συνδρομητές της η Vodafone

Aύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή τηλεφωνία και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Vodafone.

Η επάνοδος των τουριστικών ρευμάτων έφερε νέα ιστορικά υψηλά στη χρήση, καθώς και υψηλότερα έσοδα περιαγωγής, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απώλεια από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής.

Ειδικότερα, τα έσοδα για το οικονομικό έτος Απρίλιος 2021 – Μάρτιος 2022, παρέμειναν σταθερά σε ετήσια βάση στα 925 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα όμως από υπηρεσίες να εμφανίζονται αυξημένα κατά 3%. Έφτασαν τα 858 εκατ. ευρώ από 837 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020-2021.

Από την άλλη πλευρά, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 228 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 55 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, οπότε και διαμορφώθηκε στα 283 εκατ. ευρώ. Μείωση η οποία αποδίδεται στην εφάπαξ καταβολή συσσωρευμένων υποχρεώσεων από παρελθόντα έτη που σχετίζονται με την καθολική υπηρεσία. Χωρίς αυτή την εφάπαξ καταβολή, η προσαρμοσμένη κερδοφορία θα εμφάνιζε αύξηση 3%.

Πήρε 145.000 νέους πελάτες

Όσον αφορά στην πελατειακή βάση της κινητής, αυτή αυξήθηκε κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατ., με την εταιρεία να έχει επιτύχει την προσθήκη 145.000 νέων πελατών καρτοκινητής και 38.000 συνδρομητών συμβολαίου, οι οποίοι και αποτελούν το 39,3% της βάσης.

Ενώ στη σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η βάση της αυξήθηκε κατά 6.000 και έφτασε τους 972.000 πελάτες, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επίδοση της εταιρείας από τότε που εισήλθε στην αγορά της σταθερής.

Στη χρήση Data, η Vodafone κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ με 185.846 ΤΒ και αύξηση κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (122.219 TB).

Επιπλέον, το APRU γνώρισε μείωση στο τέλος του οικονομικού έτους, φτάνοντας τα 9,9 ευρώ έναντι 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά, μειωμένο κατά 4% την ώρα που ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 προσέγγιζε το +9%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ