Τέλος η MediaMarkt, σε Public + home μετονομάζονται τα 13 καταστήματα

Public: Νέα εποχή για τη μεγάλη αλυσίδα, καθώς μετά απορρόφηση της MediaMarkt δημιουργούνται τα «Public + home». Η είδηση είναι γνωστή εδώ και καιρό, όμως τώρα έχουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Ποιο είναι το πλάνο των Public για τα Media Markt. Δείτε αναλυτικά… Τι ετοιμάζουν τα Public για τα Media Markt Όπως προκύπτει, τέλος η MediaMarkt […]

Τέλος η MediaMarkt, σε Public + home μετονομάζονται τα 13 καταστήματα

Public: Νέα εποχή για τη μεγάλη αλυσίδα, καθώς μετά απορρόφηση της MediaMarkt δημιουργούνται τα «Public + home».

Η είδηση είναι γνωστή εδώ και καιρό, όμως τώρα έχουμε τις τελευταίες εξελίξεις.

Ποιο είναι το πλάνο των Public για τα Media Markt.

Δείτε αναλυτικά…

Τι ετοιμάζουν τα Public για τα Media Markt

Όπως προκύπτει, τέλος η MediaMarkt στην Ελλάδα έπειτα από 18χρόνια. Δίνει τη σκυτάλη στα Public. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η στενή συνεργασία των δύο brands λιανικής έθεσε ισχυρές βάσεις για τη συνδημιουργία του πρωτοποριακού concept «Public + home».

Ο CEO της εταιρείας του Public Group Ρόμπι Μπουρλάς δήλωσε: «Η πλήρης απορρόφηση της MediaMarkt και η μετατροπή των καταστημάτων της σε «Public + home» είναι ιστορική στιγμή για το εγχώριο λιανεμπόριο.

Είμαστε περήφανοι που όχι μόνο ενσωματώσουμε το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών Media Markt στα Public, αλλά κυρίως των ανθρώπων της, που έχουν υψηλή τεχνογνωσία και αγάπη για τον πελάτη. Τα νέα μας καταστήματα φέρνουν ένα ασύγκριτο συνδυασμό εξειδίκευσης και εμπειρίας που θα το αντιληφθεί κάποιος όταν τα επισκεφθεί».

Public: Τι θα γίνουν τα καταστήματα MediaMarkt

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «τα καταστήματα MediaMarkt σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε «Public + home» ενσωματώνοντας την τεράστια ποικιλία οικιακών συσκευών, τις ανταγωνιστικές προσφορές της MediaMarkt και τις στρατηγικές συμφωνίες με κορυφαίες μάρκες όπως Miele, NEFF, Samsung, LG, Bosch, Siemens, Pitsos, Philips, Liebherr, Whirlpool κ.α.

Τα 13 καταστήματα «Public + home» διαθέτουν τεράστιους χώρους που φιλοξενούν με άνεση όλη τη γκάμα προϊόντων, με προτάσεις για όλη την οικογένεια, δυνατότητα στάθμευσης αλλά και εύκολη πρόσβαση δίπλα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Οι δημοφιλείς δυνατές προσφορές των Media Markt σε οικιακές συσκευές και τηλεοράσεις θα είναι διαθέσιμες, πλέον, στα καταστήματα «Public + home» και στο Public.gr σε ακόμη πιο ελκυστική μορφή».

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα «Public + home» απορροφούν πλήρως τους 530 εξειδικευμένους ανθρώπους της MediaMarkt, που διαθέτουν τεχνογνωσία χρόνων στον τομέα των οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ειδικά στην αγορά μεγάλων συσκευών αλλά και σε ειδικά προγράμματα επιδότησης και ανακύκλωσης συσκευών, η νέα ενιαία ομάδα εξυπηρετεί τους πελάτες να βρουν την κατάλληλη επιλογή με βάση τον προϋπολογισμό του σπιτιού τους.

Το MediaMarkt.gr μεταφέρεται από 1/9 στο αναβαθμισμένο Public.gr, που από το 2022 έχει προσθέσει ποικιλία μικρών και μεγάλων συσκευών για το σπίτι, επέκταση εγγύησης και πολλούς τρόπους εύκολων πληρωμών και παραδόσεων.

Στα καταστήματα «Public + home» και στο Public.gr συνεχίζεται απρόσκοπτα η αγοραστική εμπειρία για όλους τους καταναλωτές που έχουν ήδη κάνει τις αγορές τους από τη MediaMarkt, βρίσκοντας πλέον επιπλέον οφέλη και υπηρεσίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Τι αναφέρουν τα Public για το πρόστιμο που δέχθηκαν

Σε ανοιχτό διάλογο προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές το Public Group, μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων για θέματα μειωμένων τιμών σε περίοδο εκπτώσεων, με στόχο, όπως αναφέρει, «την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου».

Η εταιρεία εκφράζει, δε, τη «μεγάλη έκπληξή της», όπως επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο.

Αναλυτικά, η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της έπειτα από την επιβολή προστίμου ύψους 520.000 ευρώ, αναφέρει:

Σε συνέχεια των τελευταίων δημοσιευμάτων αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στα Public για θέματα μειωμένων τιμών, το Public Group ενημερώνει το κοινό για τα παρακάτω:

Τα Public σέβονται την απόφαση της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, αν και την έλαβαν με μεγάλη έκπληξη. Τα Public, από το 2005 χτίζουν καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα αλλά και το public.gr.

60εκ. φορές το χρόνο, οι 2.500 άνθρωποι των Public έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές και εργάζονται καθημερινά με πάθος, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αγοραστική τους εμπειρία.

Με αποκλειστικό γνώμονα τη σωστότερη ενημέρωση των καταναλωτών, τα καταστήματα Public, πρώτα στην Ελλάδα, υλοποίησαν την προσθήκη προτεινόμενης τιμής κατασκευαστή δίπλα στην τιμή προϊόντος. Υιοθέτησαν έτσι πρακτικές διαφάνειας προς όφελος των καταναλωτών, ακολουθώντας τις βέλτιστες Ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο σεβασμός που διέπει τις σχέσεις των Public με συνεργάτες, προμηθευτές, τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς, τους πελάτες και φυσικά τους ανθρώπους τους, αλλά και η πιστή τήρηση των κανόνων του Δικαίου παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αρχές.

Με αφορμή αυτήν την απόφαση, πέραν της αυτονόητης προάσπισης με κάθε νόμιμο μέσο των δικαιωμάτων της, η εταιρεία προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές σε ανοιχτό διάλογο με στόχο την πλήρη διαφάνεια στο θέμα των τιμών, προς όφελος εντέλει των καταναλωτών και του συνόλου της αγοράς του λιανεμπορίου.