«Τελείωσαν» τον ανταγωνισμό τα Public – Τι έκαναν

Public: Πολύ καλά είναι τα νέα για την πασίγνωστη αλυσίδα μιας και τα οικονομικά δείχνουν να είναι… ανθηρά. Τι έχει επιτευχθεί μέχρι τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς; Σίγουρα πρόκειται για ένα γεγονός που βάζει… δύσκολα στον ανταγωνισμό που αποτελείται από Jumbo, Πλαίσιο και Max Stores. Δείτε αναλυτικά… Μεγάλη αύξηση για τα Public Αύξηση πωλήσεων […]

«Τελείωσαν» τον ανταγωνισμό τα Public - Τι έκαναν

Public: Πολύ καλά είναι τα νέα για την πασίγνωστη αλυσίδα μιας και τα οικονομικά δείχνουν να είναι… ανθηρά.

Τι έχει επιτευχθεί μέχρι τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς;

Σίγουρα πρόκειται για ένα γεγονός που βάζει… δύσκολα στον ανταγωνισμό που αποτελείται από Jumbo, Πλαίσιο και Max Stores.

Δείτε αναλυτικά…

Μεγάλη αύξηση για τα Public

Αύξηση πωλήσεων κατά 21% επέτυχε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ο όμιλος Public Group, υλοποιώντας με επιτυχία μια στρατηγική που εστιάζει στη διαμόρφωση ισχυρού Omni-Retail οικοσυστήματος.

Η επιτυχημένη απορρόφηση της MediaMarkt κάτω από το νέο concept store “Public + home”, οι επενδύσεις €30 εκατ. και η συνεχής ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών σε συνεργασία με κορυφαίες scale-up εταιρείες διαμόρφωσαν ισχυρή βάση για το brand Public, τοποθετώντας το σε ηγετική θέση στον τομέα του Οmnichannel λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Public Group στη χρήση 2022 σημείωσε αύξηση 10%, και ανήλθε σε €481 εκατ. Στην τρέχουσα χρήση ο όμιλος αναμένει ετήσιο τζιρο πάνω από €500 εκατ.

Σημαντική ήταν και η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά +30% στα €4,6 εκατ.

Οσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα και τον ψηφιακό προσανατολισμό του ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Public Group Ρόμπυ Μπουρλάς, δήλωσε:

«Η θετική εικόνα των οικονομικών μας επιδόσεων συνεχίζεται και το 2023. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ξεπεράσουμε τα €15 εκατ. σε λειτουργικό EBITDA το 2023».

Public και Media Markt έγιναν ένα

Όπως προκύπτει, τέλος η MediaMarkt στην Ελλάδα έπειτα από 18χρόνια. Δίνει τη σκυτάλη στα Public. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η στενή συνεργασία των δύο brands λιανικής έθεσε ισχυρές βάσεις για τη συνδημιουργία του πρωτοποριακού concept «Public + home».

Ο CEO της εταιρείας του Public Group Ρόμπι Μπουρλάς δήλωσε: «Η πλήρης απορρόφηση της MediaMarkt και η μετατροπή των καταστημάτων της σε «Public + home» είναι ιστορική στιγμή για το εγχώριο λιανεμπόριο.

Είμαστε περήφανοι που όχι μόνο ενσωματώσουμε το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών Media Markt στα Public, αλλά κυρίως των ανθρώπων της, που έχουν υψηλή τεχνογνωσία και αγάπη για τον πελάτη. Τα νέα μας καταστήματα φέρνουν ένα ασύγκριτο συνδυασμό εξειδίκευσης και εμπειρίας που θα το αντιληφθεί κάποιος όταν τα επισκεφθεί».

Public: Τι θα γίνουν τα καταστήματα MediaMarkt

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «τα καταστήματα MediaMarkt σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ρόδο έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε «Public + home» ενσωματώνοντας την τεράστια ποικιλία οικιακών συσκευών, τις ανταγωνιστικές προσφορές της MediaMarkt και τις στρατηγικές συμφωνίες με κορυφαίες μάρκες όπως Miele, NEFF, Samsung, LG, Bosch, Siemens, Pitsos, Philips, Liebherr, Whirlpool κ.α.

Τα 13 καταστήματα «Public + home» διαθέτουν τεράστιους χώρους που φιλοξενούν με άνεση όλη τη γκάμα προϊόντων, με προτάσεις για όλη την οικογένεια, δυνατότητα στάθμευσης αλλά και εύκολη πρόσβαση δίπλα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Οι δημοφιλείς δυνατές προσφορές των Media Markt σε οικιακές συσκευές και τηλεοράσεις θα είναι διαθέσιμες, πλέον, στα καταστήματα «Public + home» και στο Public.gr σε ακόμη πιο ελκυστική μορφή».

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα «Public + home» απορροφούν πλήρως τους 530 εξειδικευμένους ανθρώπους της MediaMarkt, που διαθέτουν τεχνογνωσία χρόνων στον τομέα των οικιακών συσκευών και τηλεοράσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ειδικά στην αγορά μεγάλων συσκευών αλλά και σε ειδικά προγράμματα επιδότησης και ανακύκλωσης συσκευών, η νέα ενιαία ομάδα εξυπηρετεί τους πελάτες να βρουν την κατάλληλη επιλογή με βάση τον προϋπολογισμό του σπιτιού τους.

Το MediaMarkt.gr μεταφέρεται από 1/9 στο αναβαθμισμένο Public.gr, που από το 2022 έχει προσθέσει ποικιλία μικρών και μεγάλων συσκευών για το σπίτι, επέκταση εγγύησης και πολλούς τρόπους εύκολων πληρωμών και παραδόσεων.

Στα καταστήματα «Public + home» και στο Public.gr συνεχίζεται απρόσκοπτα η αγοραστική εμπειρία για όλους τους καταναλωτές που έχουν ήδη κάνει τις αγορές τους από τη MediaMarkt, βρίσκοντας πλέον επιπλέον οφέλη και υπηρεσίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.