Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔικαιολογητικάTaxisnet: Ποιοι πρέπει να αλλάξουν στοιχεία - Η διαδικασία

Taxisnet: Ποιοι πρέπει να αλλάξουν στοιχεία – Η διαδικασία

Taxisnet: Ασφαλέστερη είσοδος στο taxisnet για όλους τους φορολογούμενους , αρκεί να δηλώσουν το κίνητό τους στο government.gr, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό κατά την είσοδό τους, που θα λάβουν με SMS.

Η διαδικασία της δήλωσης για την καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου είναι πολύ απλή αρκεί να επιβεβαιωθεί είτε από τον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας, είτε από την τράπεζα.

Είναι χρήσιμη η δήλωση τηλεφώνου στο taxisnet και είναι εύκολη.

Θα πρέπει να μπείτε στο GOV.GR και από εκεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Στην συνέχεια θα επιλέξετε Δήλωση και καταχώριση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Taxisnet: Πως θα καταχωρήσετε το τηλέφωνο;

Στην ενότητα αυτή δηλώνετε τον αριθμό του κινητού σας, ο οποίος για να καταχωρισθεί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με έναν από τους ακόλουθους τρόπους είτε από πάροχο κινητής τηλεφωνίας ή από πιστωτικό ίδρυμα.

Για να καταχωρήσετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας πατήστε “Δήλωση-Επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου“.

Εισάγετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας και πατήστε “Αποστολή κωδικού“. Ένας κωδικός επαλήθευσης μιας χρήσης θα σταλεί στον αριθμό αυτό. Τον πληκτρολογείτε στο κουτάκι που θα σας ζητηθεί.

Σε πολύ λίγο θα λάβετε ένα γραπτό μήνυμα (SMS) που θα περιέχει τον 6ψήφιο κωδικό μιας χρήσης.

Taxisnet: Διασταυρώνει τα στοιχεία όσων πήραν το επίδομα της πανδημίας

Δειγματοληπτικούς ελέγχους σε χιλιάδες φορολογούμενους και επιχειρήσεις που έλαβαν ενισχύσεις οποιασδήποτε μορφής στη διάρκεια της πανδημίας ή εντάχθηκαν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, διενεργούν η ΑΑΔΕ και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Στόχος είναι η αποκάλυψη περιπτώσεων, όπου διαπιστώθηκε καταστρατήγηση των όρων χορήγησης των ενισχύσεων και των διευκολύνσεων και αποστέλλονται ήδη σημειώματα για την παροχή εξηγήσεων, για να ακολουθήσει η επιβολή κυρώσεων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί οι παραβάσεις καταλογίζονται τα ποσά και τα αναλογούντα πρόστιμα.

Οι παραβάτες καλούνται να επιστρέψουν με τόκο τις ενισχύσεις που έλαβαν.

Τα μέτρα που ελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας κόστισαν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό και τώρα εξετάζεται η νομιμότητά τους.

Ειδικότερα στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται όλα τα μέτρα στήριξης και με δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξάγονται από το Taxisnet και την ΕΡΓΑΝΗ επιχειρείται ο εντοπισμός παραβατών, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων είναι αρκετές.

Οι κυρώσεις θα είναι βαριές για όσους έλαβαν κρατικές ενισχύσεις χωρίς να τις δικαιούνται και τις πήραν, αφού «μαγείρεψαν» τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων ή ανέγραψαν ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις. Οι συγκεκριμένοι επιτηδευματίες, όχι μόνο θα επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν με τόκο, αλλά συγχρόνως:

Θα υποστούν εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο για την τελευταία πενταετία.

Θα παραπεμφθούν στους οικονομικούς εισαγγελείς και θα αντιμετωπίσουν και ποινικές κυρώσεις.

Εκείνοι που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ξεγελάσουν το σύστημα, χωρίς να λάβουν κρατική ενίσχυση, θα υποστούν φορολογικό έλεγχο.

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πώς θα κάνετε αίτηση με κωδικούς TaxisNet

Nέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν στην ΗΔΙΚΑ, οι παλαιοί δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν εκ νέου την επιδότηση.

Όλοι οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν αίτηση και να ακολούθησουν μία συγκεκριμένη διαδικασία για να ενταχθούν στο ΚΟΤ, αφού «κλικάρουν» το idika.gr. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι του ΚΟΤ καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση ένταξης στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ, με τη χρήση κωδικών Taxisnet για κάθε έτος.

Η διαδικασία ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΚΟΤ:

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά τα εισοδήματα και τη σύνθεση του νοικοκυριού και της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά την ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση από 31/8/2022 και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2022 και που έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2021 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2022), μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022).

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31 Αυγούστου 2022 έως και 31 Οκτωβρίου 2022), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Πώς θα υποβάλετε αίτηση

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να διαπιστώσουν εάν είναι δικαιούχοι ΚΟΤ:

Με την είσοδο στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (των δικών τους, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους).

Μετά την συναίνεση, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία ενώ στη συνέχεια επιλέγουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να υποβάλουν αίτηση.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ απαιτείται το e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή πιθανών ειδοποιήσεων.

Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχουν εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο αλλά αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.

Αναφορικά με τις αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, εάν το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δει αν πληροί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση, αναφέρεται ευκρινώς.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν πληρούν τα κριτήρια ή όχι.

Για να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν Υποβολή Αίτησης. Εάν έχουν τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκαν, αλλιώς εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.

Εποχικό επίδομα έως 1.100 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα που δέχεται αιτήσεις για το εποχικό επίδομα της ΔΥΠΑ που κυμαίνεται από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ.

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι πλέον διαθέσιμη, ενώ τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα χρήματα καταβάλλονται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε χρονιάς.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Επιλέξτε την Είσοδο στο σύστημα, στην περίπτωση όπου έχετε ήδη εγγραφεί στις νέες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, αφού πρώτα πληκτρολογήσετε την Ονομασία και το Συνθηματικό χρήστη που χρησιμοποιείτε.

Εάν δεν έχετε εγγραφεί, τότε μπορείτε με κωδικούς Taxisnet να κάνετε την αίτηση ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Θα χρειαστείτε να έχετε και τον ΑΜΚΑ σας. Στη συνέχεια, ακολουθείτε τα εξής βήματα:

Επιλέγετε Εργασία και ασφάλιση
Επιλέγετε Ανεργία
Επιλέγετε Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 14:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ