Τα… σκάει η Cosmote – Σε ποιους δίνει έως 25.000 ευρώ

Cosmote υποτροφίες: Τριάντα υποτροφίες έως 25.000 ευρώ προσφέρει όπως κάθε χρόνο, η Cosmote σύμφωνα με το πρόγραμμά της σε νέους πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα αυτό στηρίζει ευάλωτους νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Νέα αρχή, νέα όνειρα, νέοι στόχοι. Ο Σεπτέμβριος για […]

Τα... σκάει η Cosmote - Σε ποιους δίνει έως 25.000 ευρώ

Cosmote υποτροφίες: Τριάντα υποτροφίες έως 25.000 ευρώ προσφέρει όπως κάθε χρόνο, η Cosmote σύμφωνα με το πρόγραμμά της σε νέους πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το πρόγραμμα αυτό στηρίζει ευάλωτους νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Νέα αρχή, νέα όνειρα, νέοι στόχοι. Ο Σεπτέμβριος για τους περισσότερους σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη επαγγελματικής ή σχολικής χρονιάς.

Για κάποιους άλλους, όμως, αποτελεί και την αφετηρία μιας ολοκαίνουργιας ζωής, όπως για τους νέους που πέρασαν φέτος στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Cosmote υποτροφίες: Ευκαιρίες σε νέους

Θέλοντας να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου τους, η COSMOTE με το Πρόγραμμα Υποτροφιών για ακόμη μια χρονιά θα στηρίξει έμπρακτα τους πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Όπως άλλωστε έχει κάνει τα τελευταία 21 χρόνια, μέσα στα οποία έδωσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ για τις σπουδές 754 φοιτητών, έτσι και φέτος θα δώσει 30 υποτροφίες έως και 25.000 ευρώ.

Για το 2022-2023 θα δοθούν 29 υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και η υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750 ευρώ. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

Cosmote υποτροφίες: Η διαδικασία

Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV.

Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες έχουν ήδη ανοίξει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022 στο https://www.cosmote-scholarships.gr/.

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους»

δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, προσθέτοντας πως «είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, καθώς σύμφωνα με έρευνα της COSMOTE το 95% των υποτρόφων απάντησαν πως η υποτροφία τους βοήθησε σημαντικά στις σπουδές τους, ενώ το 85% των υποτρόφων δήλωσε ότι οι παροχές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων είναι βοηθητικές για τις σπουδές και την καθημερινή τους ζωή.

Cosmote υποτροφίες: Το πρόγραμμα στήριξης

Επίσης 8 στους 10 από τους υποτρόφους που έχουν ήδη αποφοιτήσει, είπαν πως τους βοήθησε σημαντικά να βρουν δουλειά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η COSMOTE μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως το πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο δημιουργεί συνθήκες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν έχοντας ως όραμα έναν κόσμο καλύτερο για όλους, προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Υποτροφιών COSMOTE.

Cosmote: «Απορρόφηση» από τον ΟΤΕ – Ποια η στρατηγική αυτής της απόφασης

Την απορρόφηση της 100% θυγατρικής του στην κινητή τηλεφωνία, της Cosmote προωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews ο ΟΤΕ.

Η νέα εταιρεία κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει το όνομα Cosmote.

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη εκκινήσει και παρά τις όποιες δυσκολίες του εγχειρήματος που εστιάζονται κυρίως στο αδειοδοτικό σκέλος και τις κινήσεις που πρέπει να προηγηθούν η απόφαση όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές είναι ειλημμένη.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ενοποιήσει και στην πράξη τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία και φυσικά να επιφέρει οικονομίες κλίμακος.

Παράλληλα γιγαντώνει τη μητρική εταιρία από πλευράς εταιρικών μεγεθών. Σημειώνεται ότι η Cosmote ελέγχεται κατά 100% από την ΟΤΕ και αποτιμάται σε 2,76 δις ευρώ επί συνόλου αποτίμηση θυγατρικών της εισηγμένης 3,17 δις ευρώ.

Στο εξάμηνο της φετινής χρήσης η Cosmote απέδωσε μερίσματα στον ΟΤΕ ύψους 250 εκ ευρώ από αδιανέμητα κέρδη.

Ταυτόχρονα με ημερομηνία 30 Ιουνίου αποφασίστηκε να προχωρήσει στην απόσχιση του κλάδου της Λειτουργίας, Συντήρησης και Σχεδιασμού Χώρων Κτιρίων (Facility and Space Management) και την εισφορά του στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ με την επωνυμία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η κίνηση αυτή προφανώς εντάσσεται στο ανασχεδιασμό του ομίλου με έμφαση εκτός από την παραδοσιακή δραστηριότητα και στην ακίνητη περιουσία.

Υψηλή κερδοφορία

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών της COSMOTE κατά το 2021, διαμορφώθηκε σε Ευρώ 1.202.076 σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3% σε σχέση με το 2020.

Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων της Εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,0% (από Ευρώ 454.597 το 2020 σε Ευρώ 509.010 το 2021).

Το περιθώριο των λειτουργικών κερδών προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων προς το σύνολο του κύκλου εργασιών αυξήθηκε κατά 1,0 ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, φτάνοντας το 42,3%, έναντι 41,3% το2020.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 23,5% (από Ευρώ 154.838 το 2020 σε Ευρώ 191.206 το 2021), κυρίως χάρη στη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρείας.

Το υπόλοιπο κερδών εις νέο την 31 Δεκεμβρίου 2021 ανέρχεται σε Ευρώ 1.617.095.

Insurance: Φέρνει πρώτο το myZen, την online ασφάλεια αυτοκινήτου της Groupama Ασφαλιστικής

Το COSMOTEInsurance συνεχίζει να επεκτείνει τις συνεργασίες του με κορυφαία ασφαλιστικά brands και καλωσορίζει το myZen, τη νέα online υπηρεσία της Groupama Ασφαλιστικής. Η ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών της COSMOTE φέρνει πρώτη το myZen στη διάθεση των πελατών της, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τα προϊόντα που προσφέρει, συνδυάζοντας ανταγωνιστικές τιμές και ειδικές παροχές.

Το myZen κάνει την ασφάλιση μία απλή υπόθεση για τον καταναλωτή, παρέχοντας ευκολία και ευελιξία με πολύ ανταγωνιστικές τιμές (ετήσια ασφάλιση αυτοκινήτου από 7,5€ τον μήνα), μέσα από τρία προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου.

Επιπλέον, παρέχει άμεση έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, χωρίς έγγραφα και γρήγορη διαδικασία αποζημίωσης. Και όλα αυτά με την αξιοπιστία και τη σιγουριά της Groupama Ασφαλιστικής, που διαθέτει μια μακρόχρονη πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Παράλληλα, έως τις 30.09.2022, με κάθε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου, διάρκειας 6 ή 12 μηνών, ο ασφαλισμένος του myZen κερδίζει δωροεπιταγή αξίας έως και 35€ για αγορά καυσίμων από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ & BP.

Cosmote υποτροφίες: Προτεραιότητα στον πελάτη

Με καλοσχεδιασμένα ασφαλιστικά προγράμματα και επενδύοντας στις δυνατότητες που δίνουν τα ψηφιακά μέσα, το myZen δίνει προτεραιότητα στον πελάτη και υπόσχεται να κάνει τη ζωή του πιο απλή, επιτρέποντάς του να εστιάσει σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά για εκείνον.

Γι’ αυτό και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του COSMOTE Insurance να βελτιώνει την καθημερινότητα των πελατών του μέσω της τεχνολογίας.

Το COSMOTE Insurance παρέχει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις οχήματος, κατοικίας, πρωτοβάθμιας υγείας και σκάφους και οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα, με μερικά μόνο κλικ, να βρουν το πρόγραμμα ασφάλισης που τους ταιριάζει.

Βρίσκοντας τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας – τιμής, ο χρήστης συγκρίνει και επιλέγει αυτό που πραγματικά τον συμφέρει ανάμεσα σε πολλά προγράμματα, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής και με υποστήριξη όλο το 24ωρο από πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων.