Συναγερμός: Τεράστια απάτη με χρήματα στο παρμπρίζ του ΙΧ

Απάτη αυτοκίνητο: Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr το κόλπο του χαρτονομίσματος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου από επίδοξους ληστές το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην Αμερική έρχεται και στην Ελλάδα με την αστυνομική αρχή να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ανυποψίαστους οδηγούς. Εάν κάποιος δει ένα χαρτονόμισμα, το οποίο είναι πλαστό στο πίσω παρμπρίζ του οχήματός […]

Συναγερμός: Τεράστια απάτη με χρήματα στο παρμπρίζ του ΙΧ

Απάτη αυτοκίνητο: Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr το κόλπο του χαρτονομίσματος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου από επίδοξους ληστές το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην Αμερική έρχεται και στην Ελλάδα με την αστυνομική αρχή να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους ανυποψίαστους οδηγούς.

Εάν κάποιος δει ένα χαρτονόμισμα, το οποίο είναι πλαστό στο πίσω παρμπρίζ του οχήματός του, καλύτερα να μην επιχειρήσει να το πάρει διότι σε χρόνο ντε τε θα του πάρουν οι ληστές ότι πολύτιμο έχει αφήσει στο κάθισμα του συνοδηγού.

Ένα παλιό κόλπο έχουν ανασύρει από το «οπλοστάσιό» τους οι αετονύχηδες για να αφαιρούν σε χρόνο dt πολύτιμα αντικείμενα από την καμπίνα των αυτοκινήτων.

Όλο και πιο «σκοτεινές» μεθόδους εφευρίσκουν οι συμμορίες προκειμένου να πιάσουν στις δαγκάνες τους ανυποψίαστους οδηγούς, αφαιρώντας από τους τελευταίους χρηματικά ποσά ή πολύτιμα αντικείμενα μέσα από την καμπίνα των αυτοκινήτων τους.

Απάτη αυτοκίνητο: Ο τρόπος δράσης

Πρόσφατα είδαμε να τοποθετούν ένα χαρτί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή ένα άδειο μπουκάλι νερού στους τροχούς, επιδιώκοντας με αυτούς τους τρόπους να παρασύρουν τους οδηγούς έξω από το όχημά τους.

Ο τρόπος δράσης, ωστόσο, των σπειρών δεν αφορά αποκλειστικά νέες μεθόδους, μιας και φαίνεται πως ανασύρουν και κάποιες παλιές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές πρακτικές.

Μία από αυτές αφορά στο «κόλπο του χαρτονομίσματος», το οποίο έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται στους δρόμους του πλανήτη, και ειδικά στις ΗΠΑ, όπου έχει καταγραφεί μια σωρεία περιστατικών κλοπής πολύτιμων αντικειμένων… κάτω από τη μύτη των οδηγών.

Η μέθοδος έχει ως εξής: Οι σπείρες παρακολουθούν στενά τον οδηγό που έχουν βάλει στο στόχαστρο, συλλέγοντας στοιχεία σχετικά με το πότε χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του (π.χ. για να πάει στον χώρο εργασίας του).

Λίγο πριν εισέλθει ο οδηγός στο όχημά του, οι σπείρες προσεγγίσουν το μπροστινό ή πίσω παμρπρίζ του αυτοκινήτου, τοποθετώντας, ανάμεσα στο τζάμι και τους υαλοκαθαριστήρες ένα χαρτονόμισμα.

Οι δράστες ποντάρουν στο γεγονός ότι ο οδηγός δεν θα παρατηρήσει το χαρτονόμισμα με το που πλησιάσει το όχημά του, αλλά αφού εισέλθει σε αυτό, έχοντας αφήσει εντός της καμπίνας τα πολύτιμα αντικείμενά του, όπως είναι το κινητό και το πορτοφόλι του.

Απάτη αυτοκίνητο: Η πατέντα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πράγματι, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την παρουσία του χαρτονομίσματος στο παρμπρίζ λίγο πριν ξεκινήσει για τον προορισμό του.

Εφόσον όλα πάνε βάσει του σχεδίου που έχουν εξυφάνει οι αετονήχυδες, ο οδηγός θα κατευθυνθεί άρον άρον στο παρμρπίζ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά αν το συγκεκριμένο χαρτί είναι όντως… λεφτά.

Ο χρόνος που απαιτείται μέχρι ο οδηγός να φτάσει έως το πίσω παρμπρίζ και να επιστρέψει στη θέση του είναι υπεραρκετός ώστε οι επίδοξοι ληστές να ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξουν τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές το χαρτονόμισμα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αλλά, φυσικά… πλαστό.

Περιστατικά κλοπής μέσω του «κόλπου του χαρτονομίσματος» καταγράφηκαν σε μεγάλο βαθμό το περασμένο καλοκαίρι σε πολλές περιοχές τις ΗΠΑ, και κυρίως στις πολιτείες Μέριλαντ, Οχάιο και Τζόρτζια, με τις αστυνομικές αρχές να εφιστούν- τότε- την προσοχή των οδηγών.

Τα μάτια τους δεκατέσσερα, ωστόσο, καλούνται να έχουν και οι οδηγοί στη χώρα μας, μιας και υπάρχουν φόβοι ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή της και στους ελληνικούς δρόμους.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσετε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει πάση θυσία να το αγνοήσετε, να κλειδώσετε τις πόρτες του οχήματός σας και να ξεκινήσετε την πορεία σας.

Απάτη αυτοκίνητο: Απάτη με δήθεν αγορά ΙΧ

Δικογραφία σε βάρος συνολικά 4 ατόμων, 3 ανδρών και μιας γυναίκας, σχηματίστηκε από την αστυνομία στη Νεάπολη, για υπόθεση απάτης με δήθεν αγορά αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, οι 4 δράστες με πρόσχημα την αγορά του ΙΧ κατάφεραν να πάρουν τους τραπεζικούς κωδικούς μιας 52χρονης και να «σηκώσουν» ποσό πάνω από 7.200 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ηλικίας 24, 26, 23 και 26 ετών (3 άνδρες – 1 γυναίκα), καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Νοέμβριο του 2021, με την πρόφαση αγοράς αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας,

επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 52χρονη και αφού απέσπασαν κωδικούς για τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να της δώσουν προκαταβολή, αποκόμισαν παράνομα το συνολικό ποσό των 7.220 ευρώ.

Πούλησε 22.000 ευρώ «ανύπαρκτο» ΙΧ εταιρείας ενοικιάσεων!

Αδίστακτος συνεχίζει τις κομπίνες του έναντι ανυποψίαστων καταναλωτών ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια εξελίσσοντας συνεχώς τις δραστηριότητές του.

Τώρα όπως αποκαλύπτει στο Newsauto.gr ένα από τα θύματά του ο επιτήδειος έμπορος πουλάει τα αυτοκίνητα που έχει εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων και leasing, τα παραδίδει στα θύματά του ώστε να του καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό της αγοράς και κατόπιν «υπόσχεται» ότι σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους!

Βέβαια όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τα αυτοκίνητα που προέρχονται από την εταιρεία χρονομίσθωσης δεν ανήκουν στον επιτήδειο έμπορο των Δυτικών Προαστίων και ούτε πρόκειται να μεταβιβαστούν ποτέ αλλά αντίθετα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κινδυνεύουν να βρεθούν και κατηγορούμενοι για… κλοπή οχήματος!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 από το νησί που διαμένω επισκέφθηκα το κατάστημα του “εμπόρου” στο Περιστέρι προκειμένου να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Peugeot 2008 με 1η άδεια κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το τίμημα που συμφωνήθηκε ήταν 22.000 ευρώ το οποίο και του κατέβαλε κανονικά σε τρεις δόσεις με έκδοση από τον “έμπορο” αποδείξεων είσπραξης χρημάτων.

Στις 10/12/2021 και μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση 10 ημερών και αφού του είχα καταβάλει εκείνη την ημέρα την τρίτη δόση, εξοφλώντας το αυτοκίνητο, μου παρέδωσε τελικά το αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβώ στο νησί, χωρίς όμως να μου κάνει μέχρι τότε την μεταβίβασή του ως άνω αυτοκινήτου προφασιζόμενος ότι λόγω κάποιου γραφειοκρατικού θέματος, καλύτερο θα ήταν η μεταβίβαση του οχήματος να γίνει με το νέο έτος 2022 και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την 15/01/2022.

Μου παρέδωσε δε την ημέρα εκείνη και την άδεια του αυτοκινήτου

σε φωτοτυπία και όχι την πρωτότυπη άδεια, από την οποία προέκυπτε ότι η κυριότητα του αυτοκινήτου ήταν σε κάποια άλλη εταιρεία εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων.

Στην εύλογη ερώτηση μου «ποια είναι η εταιρεία αυτή;» μου απάντησε ότι είναι κάποια εταιρεία που συνεργάζεται και να μην ανησυχώ, διότι θα γίνει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου κανονικά το αργότερο μέχρι την 15/01/2022, όπως είχαμε συμφωνήσει και ότι αν χρειαστεί κάποια εξουσιοδότηση για την μεταβίβαση θα με ενημέρωναν για να την αποστείλω.

Όταν έφθασα στο νησί, διότι δεν μπορούσα να παραμένει άλλο στην Αθήνα λόγω των αυξημένων εξόδων (Ξενοδοχεία κ.λ.π), μετά από έρευνα που έκανε ανακάλυψε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο το οποίο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων, με αντικείμενο υπηρεσίες Leasing αυτοκινήτων, είναι σε καθεστώς leasing και ότι οφείλετε ένα ποσό από την εταιρεία του “εμπόρου” προς την εταιρεία αυτή, προκειμένου αυτό να μεταβιβαστεί στην εταιρεία leasing και κατόπιν στον πελάτη μου.

Τα ανωτέρω τα έμαθα

μετά από επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο της εταιρείας εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων, ο οποίος με ενημέρωσε σχετικά.

Μέχρι σήμερα δεν μου έχει γίνει η μεταβίβαση του οχήματος και έχω αποστείλει εξώδικο στον “έμπορο” και άμεσα θα καταθέσω μήνυση για απάτη κατά του συγκεκριμένου εμπόρου ώστε να ασκηθεί δίωξη για κακούργημα εφόσον η συνολική απάτη υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ!

Θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και με τα άρθρα σας στο Newsauto.gr αποκαλύπτετε την δράση του επιτήδειων “εμπόρων” οι οποίοι έχουν εξαπατήσει πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές μεταξύ των οποίων και εμένα.»