«Συναγερμός» για πελάτες της Alpha Bank – Κλέβουν καταθέσεις

Alpha Bank: Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κατέχουν λογαριασμό σε αυτή την τράπεζα εξαιτίας απάτης που κυκλοφορεί. Η ηλεκτρονική απάτη διαπράττεται από τους επιτήδειους μέσω ψευδούς mail από υποτιθέμενο λογαριασμό της τράπεζας στο υποψήφιο θύμα που το παραπέμπουν σε ενεργό Link. Είχε εμφανιστεί πρώτα πριν κάποιο διάστημα και φαίνεται πως επανέρχεται. Ας δούμε […]

«Συναγερμός» για πελάτες της Alpha Bank – Κλέβουν καταθέσεις

Alpha Bank: Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κατέχουν λογαριασμό σε αυτή την τράπεζα εξαιτίας απάτης που κυκλοφορεί.

Η ηλεκτρονική απάτη διαπράττεται από τους επιτήδειους μέσω ψευδούς mail από υποτιθέμενο λογαριασμό της τράπεζας στο υποψήφιο θύμα που το παραπέμπουν σε ενεργό Link.

Είχε εμφανιστεί πρώτα πριν κάποιο διάστημα και φαίνεται πως επανέρχεται.

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα που στέλνουν για να σας εξαπατήσουν.

Alpha Bank: Τι αναφέρει το επίμαχο μήνυμα

«Ελέγξτε τώρα Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή είστε ένας πολύτιμος πελάτης που έχει εγγραφεί σε μέτρα υψηλού ασφαλείας. Σας ευχαριστούμε για την άμεση προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Θερμούς χαιρετισμούς».

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε άμεσα είναι να το σβήσετε και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην πατήσετε το κουμπί-ενεργό σύνδεσμο που λέει «Ελέγξτε τώρα».

Όποιος πατήσει στο ενεργό λινκ και συμπληρώσει τα στοιχεία του, κινδυνεύει να χάσει τις καταθέσεις του στην τράπεζα.

Έκτακτη ανακοίνωση της Αστυνομίας για όσα συμβαίνουν

Την μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι απάτες, με τους ανυποψίαστους πολίτες να αναζητούν λύσεις! Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έκτακτη ανακοίνωση.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες εκμεταλλευόμενοι τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου χρησιμοποιούν προσχήματα με αφορμή την τουριστική περίοδο καθώς και την άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Οι δράστες εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση της το πρωί της Δευτέρας συνιστά στους πολίτες να μην καταχωρούν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης της ηλεκτρονικής τους τραπεζικής σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων και να μην κοινοποιούν σε άλλα άτομα τους προσωπικούς τους κωδικούς ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπενθυμίζει στους πολίτες τις πιο συχνές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τους.

“Μην κάνετε κλικ ποτέ σε ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) που περιλαμβάνονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, τα οποία δήθεν σας ανακατευθύνουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας συνεργασίας σας, ή σε κάποια δημόσια υπηρεσία, σελίδα courier για πληρωμή δέματος που πρόκειται να παραλάβετε ή ακόμα και στον ιστότοπο της Αστυνομίας.

Ελέγχετε πάντα και με μεγάλη προσοχή τον αποστολέα του μηνύματος και την ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Επικοινωνήστε με την τράπεζα σας αν σας στείλουν κάποιο email το οποίο να ενημερώνει ότι κάποιος λογαριασμός σας πρόκειται να κλειδωθεί και πρέπει να συνδεθείτε για να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Εφαρμόστε διαδικασία για την επαλήθευση της νομιμότητας αιτημάτων διενέργειας πληρωμών που λαμβάνονται μέσω e-mail.

Να είστε προσεκτικοί σε ιστοσελίδες, email ή SMS που παρουσιάζουν ορθογραφικά λάθη και λάθη γραμματικής ή σύνταξης.

Να είστε προσεκτικοί με αιφνιδιαστικές και απροειδοποίητες τηλεφωνικές κλήσεις. Κρατήστε τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο σας έχουν καλέσει και ενημερώστε ότι θα τους επιστρέψετε εσείς την τηλεφωνική κλήση.

Μην δίνετε τον κωδικό “PIN” της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας ή τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού σας λογαριασμού μέσω e-banking.

Χρησιμοποιείστε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς τόσο στον υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σας. Ακόμα και ένα δωρεάν antivirus μπορεί να σας προστατέψει και να σας προειδοποιήσει ότι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε φαίνεται ύποπτος.

Να μην ανοίγετε ποτέ συνημμένα αρχεία που μπορεί να υπάρχουν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τύπου zip) ή να επικοινωνείτε πρώτα με τον αποστολέα του μηνύματος”.

Κλείνει πασίγνωστη εφαρμογή η Alpha Bank – Ποια είναι

Η Alpha Bank έστειλε μήνυμα σε πελάτες της πως σταματάει το myAlpha Wallet.

Πότε θα σταματήσει οριστικά να υπάρχει η εφαρμογή;

Ποιος ο λόγος που μπαίνει… λουκέτο;

“Αγαπητέ κύριε xxx, Παρέχοντάς σας τις βέλτιστες ψηφιακές λύσεις για τις καθημερινές σας συναλλαγές, η Alpha Bank σάς προτείνει το ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay για ανέπαφες πληρωμές και διαχείριση όλων των καρτών σας από μία μόνο εφαρμογή!

Η εξαιρετική εμπειρία πληρωμών του Google Pay και η διευρυμένη χρήση του, οδήγησαν την Alpha Bank στην κατάργηση του ψηφιακού πορτοφολιού myAlpha Wallet από την 1.9.2023. Πλέον, δεν θα είναι δυνατή η διενέργεια ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες Alpha Bank (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) μέσω του συγκεκριμένου ψηφιακού πορτοφολιού.

Μπορείτε να προσθέσετε εύκολα τις κάρτες σας στο ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay είτε μέσα από το myAlpha Mobile app (ενότητα Κάρτες > Προσθήκη στο G Pay), είτε απευθείας μέσα από το Google Pay app και να πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας ανέπαφα σε τερματικά POS, μέσω της συσκευής του κινητού σας τηλεφώνου τύπου Android.

Γνωρίστε όλα τα ψηφιακά πορτοφόλια που σάς παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.”