Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΟικονομίαΣούπερ μάρκετ: Μεγάλη προσφορά Σκλαβενίτη σήμερα - Τι έβαλε 1+1

Σούπερ μάρκετ: Μεγάλη προσφορά Σκλαβενίτη σήμερα – Τι έβαλε 1+1

Σούπερ μάρκετ: Σούπερ προσφορά για όλους τους πελάτες τους ανακοίνωσε η αλυσίδα Σκλαβενίτης. Τι ανακοίνωσε για σήμερα Μεγάλο Σάββατο…

Ο Σκλαβενίτης ξεκίνησε δυναμικά την εβδομάδα, βάζοντας μεγάλες προσφορές και «ειδικές τιμές» σε προϊόντα με πολλά 1+1 δώρο που θα βρείτε και στα φυσικά καταστήματα και στο site!

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις προσφορές και να βρείτε και προσφορές που θα ισχύουν (και θα ενημερώνονται) όλη τη Μ. Εβδομάδα, μέχρι το Μ. Σάββατο.

Όλα με ένα κλικ εδώ

Σούπερ μάρκετ: Ανατροπή με νέα μέτρα – Πώς θα κάνουμε ψώνια

Σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν το προσεχές διάστημα, ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίες θα διευκρινιστούν σε σχετική ΚΥΑ.

Νέες αλλαγές και επί της ουσίας κατάργηση μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας δίνοντας το περίγραμμα όσων ακολουθούν τις επόμενες μέρες μεταξύ άλλων και στα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε εως τις 31 Μαΐου παραμένει η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους, ενώ από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Σούπερ μάρκετ: Τι (δεν) αλλάζει λοιπόν από 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί με λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες η μάσκα αν και θα βγει από τη ζωή μας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει για τα σούπερ μάρκετ, τις δομές Υγείας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης κατά τον κ. Πλεύρη από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση προς τούτο.

«Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας.

Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» κατέληξε.

Χωρίς self test στα σχολεία οι μαθητές μετά το Πάσχα

Το self test που έκαναν παιδιά και εκπαιδευτικοί χθες, Τρίτη, ήταν και το τελευταίο, τουλάχιστον για φέτος.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, με την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα 2022 δεν θα χρειαστεί να κάνουν το ένα self test που τους απομένει από τη δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται πως, πρόσφατα μόλις, είχε καταργηθεί το ένα από τα δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ στα σχολεία.

Σούπερ μάρκετ: Τι δεν αγοράζουν οι Έλληνες από τα ράφια – Έρευνα της Nielsen

Σφίγγει το ζωνάρι ο Έλληνας καταναλωτής και κόβει ακόμα και τις δαπάνες στα σούπερ μάρκετ για να αντέξει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ θα μειωθούν από 0,3% έως 2,6% με περιθώρια απόκλισης μία ποσοστιαία μονάδα (δηλαδή από 1,3% μέχρι και 3,6% πτώση σε πιο ακραία περίπτωση).

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα μετρήσεις και την επεξεργασία τους από την εταιρία NielsenIQ, που εκτιμά ότι με βάση τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου στα σούπερ μάρκετ, η πορεία των πωλήσεών τους θα είναι πτωτική φέτος.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της έρευνας, οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν ήδη σημαντικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών και του λιανεμπορίου.

Οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν την κατανάλωση κι έτσι ο επιπλέον τζίρος λόγω του πληθωρισμού, υποχωρεί τελικά, λόγω μειωμένης ζήτησης.

Ποια προϊόντα «κόβουν» οι Έλληνες

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η μεγαλύτερη αρνητική τάση προβλέπεται φέτος για τα προϊόντα φροντίδας σπιτιού με -3,1%, τα προϊόντα ατομικής υγιεινής με -1,8%.

Θετικά κινούνται τα τρόφιμα και ποτά στο όριο με 0,3%.

H ΝielsenIQ βασίζει τη συγκεκριμένη πρόβλεψη σε ένα πρώτο σενάριο που λαμβάνει υπόψη του ως δεδομένο ότι το υπόλοιπο 2022 θα εξελιχθεί με ένα παρόμοιο μακροοικονομικό πλαίσιο σε σχέση με το υπάρχον και με έναν πληθωρισμό της τάξεως του 1,5% – 1,6% για το καλάθι των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών (FMCG), δηλαδή για τα προϊόντα που «φεύγουν πιο γρήγορα».

Αλλά με το δεύτερο πιο αρνητικό σενάριο της εταιρίας, προβλέπονται με εντονότερες πτωτικές τάσεις για τα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ της χώρας και την πτώση στο σύνολο των πωλήσεων FMCG να φτάνει ακόμα και το 2,6%.

Η βασική αιτία γι’ αυτό, είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των αγαθών – σε σύγκριση με τώρα – σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές και για άλλα αγαθά και υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Το σενάριο προβλέπει ότι οι καταναλωτές θα περιορίσουν κι άλλο τις αγορές τους.

Στο δεύτερο σενάριο η Nielsen βασίζει την πρόβλεψή της, σε πληθωρισμό που θα ανέλθει στα επίπεδα του 3%.

Τη μεγαλύτερη πτώση εντός του 2022 αναμένεται ότι θα καταγράψουν τα προϊόντα περιποίησης σπιτιού με 5,3%, τα προϊόντα ατομικής υγιεινής με 4% και τα τρόφιμα και ποτά με 2%.

Στο 4,2% οι αυξήσεις του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022
Οι αυξήσεις στο πρώτο δίμηνο φέτος σύμφωνα με την εταιρία, έφθασαν το 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Εξετάζοντας κανείς τις κατηγορίες αγαθών που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση τιμών, τα προϊόντα ατομικής φροντίδας και υγιεινής κατέγραψαν κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, ανατίμηση κατά 4,9%, τα τρόφιμα και ποτά κατά 4,1% και τα προϊόντα περιποίησης σπιτιού κατά 3,9%.

Τα προϊόντα σούπερ μάρκετ με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο πρώτο δίμηνο:

Βρώσιμα έλαια: 29,8%
Ελαιόλαδο: 20,6%
Σούπες: 15,3%
Πάνες ενηλίκων: 11,5%
Μαλακτικά: 11,1%

Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα με μείωση τιμών στο ίδιο διάστημα:

Φυστικοβούτυρο: -2,8%
Λευκαντικά: -2,8%
Ταχίνι: -3,3%
Απολυμαντικά χεριών: -6,3%
Χαλβάς: -6,8%

«Εξαφανίζονται» σοκολάτες, απορρυπαντικά και γιαούρτια από τα σούπερ μάρκετ

Ορισμένα προϊόντα λείπουν από τα ράφια, σε μια προσπάθεια των αλυσίδων να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, σηματοδοτώντας το τέλος στην ατελείωτη ποικιλία.

Εκπρόσωπος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ μίλησε τις προηγούμενες μέρες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τη μείωση της ποικιλίας στα ράφια, αναφέρει αρχικά τις σοκολάτες ως παράδειγμα.

«Εμείς», λέει, «ως κατάστημα έχουμε στις σοκολάτες σε ποσοστό 95% γεύσεις κλασικές -γάλακτος, αμυγδάλου, υγείας- και μόνο 5% κωδικούς με γεύσεις πιο εξειδικευμένες. Οι εταιρίες και κατ’ επέκταση τα σούπερ μάρκετ πάνε πλέον πίσω στα βασικά, είναι ελάχιστες οι εναλλακτικές στο ράφι.»

Ένα άλλο παράδειγμα που αναφέρει είναι οι μαγιονέζες. «Θα δείτε την κλασική, την λάιτ, και τώρα τελευταία ένα μικρό μερίδιο με ελάχιστους κωδικούς που αφορά το ειδικό κοινό των βίγκαν. Οι επιλογές με διάφορα αρώματα και πρόσθετες γεύσεις εξαφανίζονται.»

Για τα γιαούρτια, σχολιάζει πως «υπάρχει η βασική ποικιλία, η εναλλακτική με φρούτα και τα προϊόντα χωρίς λακτόζη».

Επισημαίνει ότι και ακόμα και στα απορρυπαντικά «που παλαιότερα έβρισκες με πολλά αρώματα, πλέον υπάρχει μια πορεία σταθερή με το βασικό προϊόν που είναι φιλικό προς το περιβάλλον και σε συσκευασία οικολογική».

Τέλος, στα αναψυκτικά, ο ίδιος αναφέρει πως «μειώθηκε η ποικιλία σε γεύσεις και δόθηκε έμφαση στη συσκευασία από ανακυκλωμένο πλαστικό.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ