Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΟικονομίαΣήμανε συναγερμός με την Alpha Bank - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Σήμανε συναγερμός με την Alpha Bank – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Alpha Bank: Νέα απάτη από απατεώνες βρίσκεται σε… εξέλιξη! Μεγάλη προσοχή όσοι είστε πελάτες της τράπεζας.

Το τελευταίος διάστημα, οι απατεώνες, προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο!

Μεγάλος τους σκοπός είναι να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ιδιαίτερα μέσω ηλεκτρονικής απάτης.

Δείτε το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης και τι πρέπει να κάνετε άμεσα…

Alpha Bank: Τι να κάνετε άμεσα

«Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα με τίτλο «επεξεργασία των χρημάτων που ζητάτε»:

Καλημέρα, Τα χρήματα που ζητήσατε τον περασμένο μήνα βρίσκονται στο ταμείο μας, πρέπει να επαληθεύσετε την αποδοχή SMS για να λάβετε τα χρήματά σας.

Πάρτε τα χρήματά σας εδώ επιτόκιο : 1% Χαιρετίσματα,

Σε καμία περίπτωση μην πατήσετε το «Πάρτε τα χρήματά σας εδώ»!

​Flexopack: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 9 εκατ. από την Alpha Bank

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας 9 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank ανακοίνωσε η ​Flexopack.​

Ειδικότερα:

Η Διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «FLEXOPΑCK A.E.» (εφεξής «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 2 Ιουνίου 2022 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, ανακοινώνει ότι την 9η Ιουνίου 2022 υπεγράφη Σύμβαση Κάλυψης Κοινού Ομολογιακού Δανείου μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018 και του ν. 3156/2003, όπως ισχύουν, ποσού εννιά εκατομμυρίων Ευρώ (9.000.000 €) με κάλυψη αυτού από την «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Διαχειριστής Πληρωμών και Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων ορίσθηκε η «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το προϊόν του ως άνω Κοινού Ομολογιακού Δανείου ως ακολούθως:

ποσό τριών εκατομμυρίων διακοσίων δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (€3.214.000) για την εξόφληση/αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας στην Alpha Bank AE και

ποσό πέντε εκατομμυρίων επτακοσίων ογδόντα έξι χιλιάδων ευρώ (€ 5.786.000) για την χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης της επιχείρησής της.

Alpha Bank – Project Aurora: «Καλύτερη Τιτλοποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» από την EMEA Finance

Το Project Aurora, ύψους Ευρώ 1,9 δισ., ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού της Σχεδίου “Ρroject Tomorrow”, προσελκύοντας σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Τη διάκριση “Best securitisation in SEE” («Καλύτερη Τιτλοποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη») για το 2021 απέσπασε η Alpha Bank από το περιοδικό EMEA Finance, για τη συναλλαγή Project Aurora, που αναδείχθηκε ως η πλέον καινοτόμος και επιδραστική συμφωνία του είδους της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 2021.

Ειδικότερα, το Project Aurora, η πρώτη συνθετική τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποίησε η Alpha Bank, βραβεύθηκε στην κατηγορία “Securitisation and Structured Finance” στα “Achievement Awards 2021” του EMEA Finance.

Το Project Aurora, ύψους Ευρώ 1,9 δισ., ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού της Σχεδίου “Ρroject Tomorrow”, προσελκύοντας σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των σταθμισμένων στοιχείων του ενεργητικού της Alpha Bank κατά Ευρώ 1,2 δισ. και την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών κεφαλαιακής ενίσχυσης, επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το περιοδικό EMEA Finance αποτελεί καταξιωμένη επιχειρηματική έκδοση που εστιάζει στις δυναμικές χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ).

Τα ετήσια βραβεία “Achievement Awards” του περιοδικού γνωρίζουν ευρεία αποδοχή και προβάλλουν τις πλέον επιτυχημένες συναλλαγές και συμφωνίες που υλοποιούνται στην αγορά.

Η Alpha Bank επιλέχθηκε προς βράβευση από τη συντακτική ομάδα του EMEA Finance, καθώς η συναλλαγή Project Aurora κρίθηκε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτομίας στις κεφαλαιαγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

“Τσουνάμ騔 λουκέτων σε τράπεζες-Ποια υποκαταστήματα κλείνουν στην Πάτρα

Περισσότερα από 120 καταστήματα τραπεζών σε ολόκληρη την επικράτεια, αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank.

Ένα από τα υποκαταστήματα που ακούγεται πώς θα κλείσει και μάλιστα πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου είναι και το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Ακτή Δυμαίων.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψαν, προ ημερών, πηγές της Τράπεζας στο dete.gr. πέρα από το υποκατάστημα της Ακτής Δυμαίων φαίνεται πως θα κλείσει και αυτό που βρίσκεται απέναντι από το Ταχυδρομείο στην διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη.

Στην συνέχεια όμως το υποκατάστημα στην Ακτή Δυμαίων θα ανοίξει ξανά ως πλέον συγχώνευση των δύο πρώην καταστημάτων.Σύμφωνα με το σχεδιασμό των διοικήσεων των τραπεζών, η Πειραιώς προγραμματίζει σε όλη τη χώρα το κλείσιμο 52 καταστημάτων.

Ακόμη, από 25 η Eurobank και η Εθνική και 15 η Alpha Bank. Ακόμη, για το φθινόπωρο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δρομολογηθεί να συγχωνευτούν τα: Σάμης Κεφαλλονιάς, Μονεμβασιάς, Δημοτικού Κήπου Δράμας, Ρεθύμνου, Λουτρακίου, Σύρου-Νεώριο, Μήθυμνας Λέσβου.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των τραπεζών, στην ΟΤΟΕ αλλά και στην ΓΣΕΕ.

Η Γενική Συνομοσπονδία με ανακοίνωση αντιδρά στο κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών και μιλάει για «συνεχιζόμενη βίαιη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των συστημικών Τραπεζών, κυρίως στην περιφέρεια». Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εργασίας για πολίτες διάφορων περιοχών της χώρας.

Η ΓΣΕΕ αναφέρεται στις τέσσερις τράπεζες «που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων», και σημειώνει ότι η συγκεκριμένη στρατηγική τους «δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων».

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Από την πλευρά των τραπεζών εκτιμάται ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί σε περιορισμό του δικτύου καταστημάτων, αφού πάνω από το 90% των κλασικών συναλλαγών που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια στα τραπεζικά γκισέ γίνονται πλέον μέσω των εναλλακτικών δικτύων, ενώ έχουν καταργηθεί και τα βιβλιάρια καταθέσεων.

Η ψηφιοποίηση αλλάζει όχι μόνο το πλήθος του δικτύου καταστημάτων, αλλά και τη μορφή του. Οι τράπεζες μετατρέπουν τα καταστήματα σε συμβουλευτικά κέντρα εξυπηρέτησης της πελατείας, ενώ νέο ρόλο αποκτούν και οι εργαζόμενοι, καθώς είναι ο σύνδεσμος του πελάτη με την τράπεζα.

Η Ένωση Τραπεζών

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών, το 2010 το δίκτυο των 19 τραπεζών που δραστηριοποιούνταν τότε στην ελληνική αγορά, αριθμούσε 4.000 καταστήματα και απασχολούσαν 64.000 εργαζόμενους.

Στο τέλος του 2020 ο αριθμός των καταστημάτων είχε μειωθεί στα 1.620 και ο αριθμός των εργαζομένων στις 32.000.

Να σημειωθεί ότι το 2021 οι τράπεζες έκλεισαν 155 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και για το 2022 προγραμματίζεται το κλείσιμο ακόμη 120 καταστημάτων. Σημειώνεται επίσης ότι το κλείσιμο των καταστημάτων συνοδεύεται με προγράμματα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ