Σεισμός από Cosmote: «Μοιράζει» έως 25.000 ευρώ – Oι δικαιούχοι

Cosmote: Αιτήσεις online για την καταβολή 15.000 έως 25.000 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Cosmote: Το πρόγραμμα στηρίζεται στις υποτροφίες που συνεχίζει να στηρίζει η Cosmote κάθε χρόνο και οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους έως στις 7 Οκτώβρη να δηλώσουν τη συμμετοχή […]

Σεισμός από Cosmote: «Μοιράζει» έως 25.000 ευρώ - Oι δικαιούχοι

Cosmote: Αιτήσεις online για την καταβολή 15.000 έως 25.000 ευρώ μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Cosmote: Το πρόγραμμα στηρίζεται στις υποτροφίες που συνεχίζει να στηρίζει η Cosmote κάθε χρόνο και οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους έως στις 7 Οκτώβρη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις online αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πρόκειται για 30 υποτροφίες που η αξία τους κυμαίνεται από 15.000€ – 25.000€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022 στο https://www.cosmote-scholarships.gr/.

Cosmote: Τριάντα υποτροφίες το πρόγραμμα

Ο θεσμός των υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια, έχει στηρίξει 754 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 7εκατ. ευρώ να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

H COSMOTE μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως το πρόγραμμα υποτροφιών που δημιουργεί συνθήκες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2022-2023 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Cosmote: Τα ποσά

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€¹, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€.

Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV.

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών η COSMOTE προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Cosmote: «Απορρόφηση» από τον ΟΤΕ – Ποια η στρατηγική αυτής της απόφασης

Την απορρόφηση της 100% θυγατρικής του στην κινητή τηλεφωνία, της Cosmote προωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews ο ΟΤΕ.

Η νέα εταιρεία κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα έχει το όνομα Cosmote.

Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη εκκινήσει και παρά τις όποιες δυσκολίες του εγχειρήματος που εστιάζονται κυρίως στο αδειοδοτικό σκέλος και τις κινήσεις που πρέπει να προηγηθούν η απόφαση όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές είναι ειλημμένη.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ενοποιήσει και στην πράξη τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία και φυσικά να επιφέρει οικονομίες κλίμακος.

Παράλληλα γιγαντώνει τη μητρική εταιρία από πλευράς εταιρικών μεγεθών. Σημειώνεται ότι η Cosmote ελέγχεται κατά 100% από την ΟΤΕ και αποτιμάται σε 2,76 δις ευρώ επί συνόλου αποτίμηση θυγατρικών της εισηγμένης 3,17 δις ευρώ.

Στο εξάμηνο της φετινής χρήσης η Cosmote απέδωσε μερίσματα στον ΟΤΕ ύψους 250 εκ ευρώ από αδιανέμητα κέρδη.

Ταυτόχρονα με ημερομηνία 30 Ιουνίου αποφασίστηκε να προχωρήσει στην απόσχιση του κλάδου της Λειτουργίας, Συντήρησης και Σχεδιασμού Χώρων Κτιρίων (Facility and Space Management) και την εισφορά του στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ με την επωνυμία «ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η κίνηση αυτή προφανώς εντάσσεται στο ανασχεδιασμό του ομίλου με έμφαση εκτός από την παραδοσιακή δραστηριότητα και στην ακίνητη περιουσία.

Υψηλή κερδοφορία

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών της COSMOTE κατά το 2021, διαμορφώθηκε σε Ευρώ 1.202.076 σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3% σε σχέση με το 2020.

Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων της Εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,0% (από Ευρώ 454.597 το 2020 σε Ευρώ 509.010 το 2021).

Το περιθώριο των λειτουργικών κερδών προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων προς το σύνολο του κύκλου εργασιών αυξήθηκε κατά 1,0 ποσοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, φτάνοντας το 42,3%, έναντι 41,3% το2020.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 23,5% (από Ευρώ 154.838 το 2020 σε Ευρώ 191.206 το 2021), κυρίως χάρη στη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρείας.

Το υπόλοιπο κερδών εις νέο την 31 Δεκεμβρίου 2021 ανέρχεται σε Ευρώ 1.617.095.

Insurance: Φέρνει πρώτο το myZen, την online ασφάλεια αυτοκινήτου της Groupama Ασφαλιστικής

Το COSMOTEInsurance συνεχίζει να επεκτείνει τις συνεργασίες του με κορυφαία ασφαλιστικά brands και καλωσορίζει το myZen, τη νέα online υπηρεσία της Groupama Ασφαλιστικής. Η ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών της COSMOTE φέρνει πρώτη το myZen στη διάθεση των πελατών της, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τα προϊόντα που προσφέρει, συνδυάζοντας ανταγωνιστικές τιμές και ειδικές παροχές.

Το myZen κάνει την ασφάλιση μία απλή υπόθεση για τον καταναλωτή, παρέχοντας ευκολία και ευελιξία με πολύ ανταγωνιστικές τιμές (ετήσια ασφάλιση αυτοκινήτου από 7,5€ τον μήνα), μέσα από τρία προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου.

Επιπλέον, παρέχει άμεση έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, χωρίς έγγραφα και γρήγορη διαδικασία αποζημίωσης. Και όλα αυτά με την αξιοπιστία και τη σιγουριά της Groupama Ασφαλιστικής, που διαθέτει μια μακρόχρονη πορεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Παράλληλα, έως τις 30.09.2022, με κάθε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου, διάρκειας 6 ή 12 μηνών, ο ασφαλισμένος του myZen κερδίζει δωροεπιταγή αξίας έως και 35€ για αγορά καυσίμων από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ & BP.

Προτεραιότητα στον πελάτη

Με καλοσχεδιασμένα ασφαλιστικά προγράμματα και επενδύοντας στις δυνατότητες που δίνουν τα ψηφιακά μέσα, το myZen δίνει προτεραιότητα στον πελάτη και υπόσχεται να κάνει τη ζωή του πιο απλή, επιτρέποντάς του να εστιάσει σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά για εκείνον.

Γι’ αυτό και ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του COSMOTE Insurance να βελτιώνει την καθημερινότητα των πελατών του μέσω της τεχνολογίας.

Το COSMOTE Insurance παρέχει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις οχήματος, κατοικίας, πρωτοβάθμιας υγείας και σκάφους και οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα, με μερικά μόνο κλικ, να βρουν το πρόγραμμα ασφάλισης που τους ταιριάζει.

Βρίσκοντας τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας – τιμής, ο χρήστης συγκρίνει και επιλέγει αυτό που πραγματικά τον συμφέρει ανάμεσα σε πολλά προγράμματα, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής και με υποστήριξη όλο το 24ωρο από πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων.