Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήΟικονομίαRyanair: Μεγάλη προσφορά για Χριστούγεννα - Εισιτήρια από 10 ευρώ

Ryanair: Μεγάλη προσφορά για Χριστούγεννα – Εισιτήρια από 10 ευρώ

Ryanair: Χριστούγεννα έρχονται και η αεροπορική εταιρεία έχει βγάλει εισιτήρια από 10 ευρώ. Δείτε μερικές από τις πτήσεις…

Προσφορές για ταξίδια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε η γνωστή low cost αεροπορική εταιρεία, Ryanair, από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι προσφορές με χαμηλές τιμές εισιτηρίων αφορούν πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 16/12/21 και 06/01/22, ακριβώς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο πιο χαμηλός ναύλος που προσφέρεται είναι για τη Βενετία με 9,99 ευρώ, ενώ ακολουθεί το Μιλάνο με 12,99 ευρώ.

Στα 14,99 βρίσκουμε την Κρήτη και το Λονδίνο, ενώ στα 16,99 και στα 17 είναι οι Βρυξέλλες και η Ρώμη αντίστοιχα.

Με 19,99 ευρώ ταξιδεύετε προς Μπολόνια και Πάφο, ενώ στα 23,99 ευρώ είναι η τιμή για το Παρίσι.

Ryanair: Δείτε αναλυτικά

Ryanair: Αλλάζει πολιτική μετά την κατακραυγή – Θα επιστρέφει χρήματα μέσα σε 5 μέρες

Στην υπόσχεση ότι θα επιστρέφει στους πελάτες της χρήματα για ακυρωμένες πτήσεις, και μάλιστα εντός πέντε ημερών, προχώρησε η Ryanair.

Η απόφαση αυτή, έρχεται μετά την σφοδρή κριτική που δέχτηκε η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία για την πολιτική αποζημιώσεων που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, που οποίος προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί ως “αεροπορική εταιρεία χωρίς επιστροφή χρημάτων”, ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πελάτες των οποίων οι πτήσεις καθυστερούν ή ακυρώνονται.

Στην αρχή της πανδημίας, όταν τα τουριστικά ταξίδια ήταν λίγο-πολύ απαγορευμένα, η Ryanair, μαζί με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, αρνήθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα στους πελάτες που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, εάν η πτήση πραγματοποιούνταν.

Έτσι, προκάλεσε ένα κύμα κριτικής και οδήγησε σε έρευνα από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών για το εάν οι καταναλωτές είχαν δίκαιη μεταχείριση.

Αργότερα, η CMA απέσυρε την ενέργεια, αλλά λίγες μέρες αργότερα προέκυψε ότι η αεροπορική εταιρεία απαγόρευε τους επιβάτες που είχαν ζητήσει επιστροφή χρημάτων μέσω των πιστωτικών καρτών τους για τις πτήσεις, εκτός και αν επέστρεφαν τα χρήματα.

Επιπλέον, οι πελάτες στους οποίους υποσχέθηκαν επιστροφές χρημάτων για τις ακυρωμένες πτήσεις διαπίστωσαν αργότερα ότι τους είχαν δοθεί κουπόνια, συχνά με ημερομηνίες λήξης πολύ κοντινές για να καταφέρουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Όπως ανακοίνωσε, υπάρχει πλέον δέσμευση για επιστροφή χρημάτων εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι επιβάτες πτήσεων που ακυρώνονται από την αεροπορική, θα πρέπει να αποζημιώνονται μέσα σε επτά μέρες, εκτός αν προκύψουν ελαφρυντικά.

Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται επίσης να ξεκινήσει τη μετάδοση live βίντεο και εκπομπών από το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ σχεδιάζει να εισάγει κι άλλες υπηρεσίες για τους πελάτες της.

Οι νέες πολιτικές αποφασίστηκαν μετά από την πρώτη συνάντηση της νέας συμβουλευτικής επιτροπής πελατών της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο. Στόχος της Ryanair είναι να επεκταθεί, μεταφέροντας 225 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μετά την πανδημία.

Η ταξιδιωτική ζήτηση αυξάνεται, η Ryanair επιστρέφει στα κέρδη

Το πρώτο, από την έναρξη της πανδημίας, κερδοφόρο τρίμηνο ανακοίνωσε η Ryanair, προσθέτοντας ότι αναμένει έναν «δυνατό» χειμώνα καθώς η ανάκαμψη στα ταξίδια μικρών αποστάσεων επιταχύνεται.

Η Ryanair πέτυχε θετικό καθαρό αποτέλεσμα 225 εκατ. ευρώ τους το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα η low-cost αεροπορική, προβλέποντας ότι η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή την επόμενη περίοδο που παραδοσιακά στην Ευρώπη είναι χαμηλή.

Ο μεγαλύτερος low-cost αερομεταφορέας της Ευρώπης έχει χρησιμοποιήσει την οικονομική του ισχύ για να επεκταθεί σε αγορές από την Ιταλία, την Αυστρία και την Πορτογαλία έως τη Σκανδιναβία και τις χώρες της Βαλτικής. Την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές του ακολουθούν μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην εκκολαπτόμενη ανάκαμψη. Η ιρλανδική εταιρεία είπε ότι αναμένει να σημειώσει ζημιά για το έτος που ολοκληρώθηκε το μήνα Μάρτιο, την ώρα που εφαρμόζει περικοπές ναύλων για να τονώσει τις πωλήσεις.

Οι πρόσφατες κρατήσεις τονώθηκαν από την περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ryanair.

Ωστόσο, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ήταν κάτω από τη μέση εκτίμηση των 255 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές του Bloomberg. Η Ryanair αναμένει να αναφέρει ζημιά για ολόκληρο το έτος μεταξύ 100 και 200 ​​εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο όμιλος με έδρα το Δουβλίνο εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η Ryanair δήλωσε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από τον LSE εν μέσω σημαντικής πτώσης του όγκου των μετοχών στον απόηχο του Brexit.

Τον Δεκέμβριο, ο αερομεταφορέας απαγόρευσε σε πολίτες τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές του και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των κατόχων τους. Τον Σεπτέμβριο, ανάγκασε σε πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών που αγόρασε μετά τη διάλυση, και ήταν εκτός συμμόρφωσης με τους κανόνες ιδιοκτησίας της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ