Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΠαιδείαresults.it.minedu.gov.gr: Δειτε ΕΔΩ τη βαθμολογια πανελληνιων 2022

results.it.minedu.gov.gr: Δειτε ΕΔΩ τη βαθμολογια πανελληνιων 2022

βαθμολογια πανελληνιων 2022: Τέλος η αγωνία. Οι μαθητές μπορούν να δουν σήμερα τους βαθμούς για τις Πανελλήνιες 2022. Ποιοι θα λάβουν SMS.

Σήμερα Τρίτη, μετά τις 13.00, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται, ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

βαθμολογια πανελληνιων 2022: Και με μήνυμα

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Τέλος, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα Ειδικά Μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Βάσεις 2022: Μαθηματικά και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις ΑΕΙ

Τα Μαθηματικά, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτά που θα ρίξουν τις επιδόσεις σε Πολυτεχνικές, τμήματα Μαθηματικών και Οικονομικά, τα Αρχαία είναι πιθανόν να ρίξουν σε σχέση με πέρσι τον μέσο όρο των υποψηφίων, ενώ στις επιστήμες Υγείας, με τις Ιατρικές να πρωταγωνιστούν, διαφαίνεται σταθερότητα με μικρές αυξομειώσεις.

Φέτος, όμως, η εκτίμηση των βάσεων γίνεται πολύ πιο πολύπλοκη, καθώς οι διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα φέρουν μεγάλες αποκλίσεις στα επίπεδα της πτώσης των βάσεων, ακόμα και σε ομοειδή τμήματα. Δηλαδή, είναι πιθανό να δούμε πτώσεις στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, άλλες κατακόρυφες κι άλλες πιο συγκρατημένες, ανάλογα με το μάθημα που έχει πριμοδοτήσει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής από βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου που διεκδικούν τμήματα θετικών και τεχνολογικών σπουδών φαίνεται να έχουν γράψει σε ένα μεγάλο ποσοστό (σ.σ.: άνω του 40%) χαμηλά στα Μαθηματικά, ενώ οι επιδόσεις τους αναμένονται καλύτερες, αν όχι σταθερές, στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.

Όσοι διεκδικούν τμήματα με υψηλό συντελεστή στα δύο τελευταία μαθήματα, κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για καλές επιδόσεις, δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλη μείωση των βάσεων, δεδομένου ότι μέχρι πέρσι το μάθημα βαρύτητας ήταν τα Μαθηματικά. Οι υπολογισμοί πλέον αλλάζουν και οι διακυμάνσεις των βάσεων δεν εξαρτώνται μόνο από τους συντελεστές βαρύτητας δύο ίδιων μαθημάτων, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.

Αντίθετα, όσοι διεκδικούν τμήματα τα οποία πριμοδοτούν το μάθημα των Μαθηματικών ίσως δουν μεγαλύτερη μείωση. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, καθώς το κάθε τμήμα, ακόμα και ομοειδές με άλλα τμήματα πανεπιστημίων, έχει ορίσει σε κάποιες περιπτώσεις διαφορετικό συντελεστή.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το πρωί της Τρίτης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων 2022.

βαθμολογια πανελληνιων 2022: Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν : α. τα αποκόμματα των τετραδίων και β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων
  • Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.
  • Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
  • Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενος να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ.
  • Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, με τις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες

Τρεις είναι οι τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022:

  • Με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr,
  • Μπαίνοντας στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr,
  • Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ