Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΔικαιολογητικάΠροβλήματα σε gov.gr και Taxisnet - Τι έχει συμβεί

Προβλήματα σε gov.gr και Taxisnet – Τι έχει συμβεί

gov.gr Taxisnet: Προβλήματα θα έχουμε το επόμενο διάστημα για αυτές τις δύο υπηρεσίες, όπως έγινε γνωστό. Τι έχει συμβεί…

Τακτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σύστημα, βγάζουν την Παρασκευή εκτός λειτουργίας το Taxisnet, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ:

Λόγω των τακτικών εργασιών αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata [email protected]) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21 Μαΐου 2022 και ώρα 9:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της, και πιο συγκεκριμένα:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως υπηρεσίες Gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,

Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.ά..

Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

gov.gr Taxisnet: ΠΡΟΣΟΧΗ:

οι εργασίες αφορούν το σύνολο της υποδομής της ΓΓΠΣ, τόσο σε επίπεδο βάσεων όσο και σε επίπεδο εφαρμογών.

Η ΑΑΔΕ παρακαλεί τους πολίτες να μην προγραμματίσουν οποιεσδήποτε χρονοπρογραμματισμένες εργασίες στις βάσεις (CENTRAL, BANKS, DEVTEST, ICISNET, ELNDEV) από το απόγευμα της Παρασκευής 20/05 και μετά.

Όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

gov.gr Taxisnet: Ηλεκτρονική εγγραφή στο Taxisnet

1. Πριν ξεκινήσετε

Τι είναι το TAXISnet

Το TAXISnet είναι ένα πληροφοριακό σύστημα με το οποίο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις συναλλάσσονται με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων παρακάμπτοντας την δημόσια οικονομική υπηρεσία.

Στόχος του TAXISnet είναι η διευκόλυνση των φορολογουμένων ώστε να ρυθμίζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ευκολότερα γρηγορότερα και πιο σωστά.

Τι προσφέρει ο λογαριασμός TAXISnet

Με τη δημιουργία λογαριασμού TAXISnet μπορείτε να έχετε πρόσβαση όχι μόνο σε φορολογικές υπηρεσίες, αλλά και σε πολλές άλλες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr.

Πως γίνεται η εγγραφή στο TAXISnet

Η εγγραφή γίνεται σε 3 βήματα

Υποβολή αίτησης (ηλεκτρονικά). Στην αίτηση συμπληρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία και δημιουργούμε το όνομα χρήστη (username) και τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης (password) στην υπηρεσία

Παραλαβή κλειδάριθμου. Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης θα παραλάβετε έναν κλειδάριθμο. Η παραλαβή μπορεί να γίνει

από την αρμόδια ΔΟΥ

ή, σε περίπτωση φυσικών προσώπων, ηλεκτρονικά μέσω SMS και email.

Ενεργοποίηση του λογαριασμού (ηλεκτρονικά). Για την ενεργοποίηση θα χρειαστούμε το όνομα χρήστη και κωδικό καθώς και τον κλειδάριθμο που παραλάβατε στα προηγούμενα βήματα.

gov.gr Taxisnet: Τι χρειάζεται για την εγγραφή στο TAXISnet

  • Να γνωρίζετε τα απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και ΑΦΜ
  • Να διαθέτετε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail και να έχετε πρόσβαση στα εισερχόμενα μηνύματα

Επιπλέον για την απόδοση κλειδάριθμου ηλεκτρονικά, πρέπει να συμπληρώσετε επιπλέον στην αίτηση

τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετεί τον αριθμό που θα δηλώσετε στην αίτησή σας,

τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό λογαριασμού ΙΒΑΝ που διαθέτετε στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμής, με τον οποίο συνεργάζεστε.

Τι διαφορά έχει ο κλειδάριθμος με τον κωδικό πρόσβασης

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο κλειδάριθμος είναι ένας μοναδικός αριθμός που δημιουργείται κατά την εγγραφή σας στο TAXISnet με σκοπό τη μεγαλύτερη ασφάλεια της διαδικασίας. Χρησιμοποιείται κυρίως για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας και κατά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης. Για την είσοδο και ταυτοποίηση στην υπηρεσία κάθε φορά θα χρησιμοποιείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Ο κλειδάριθμος δηλαδή δεν έχει σχέση με τον κωδικό πρόσβασης και δε χρησιμοποιείται κατά την είσοδο και ταυτοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ