Praktiker: Οργή των καταναλωτών – Δείτε τι έκανε

Praktiker: Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας βιώνουν οι υπάλληλοι της γνωστής αλυσίδας Praktiker εκβιάζοντάς τους με σπαστά ωράρια και αλλαγές στα ρεπό και στις προγραμματισμένες βάρδιες τους. Με αφορμή την πρόσφατη απόλυση μιας εργαζόμενης, η οποία αντέδρασε προβάλλοντας τα δικαιώματά της, ο Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α ξεσπά και καταγγέλει αυτήν την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική. Την παράνομη και καταχρηστική […]

Praktiker: Οργή των καταναλωτών – Δείτε τι έκανε

Praktiker: Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας βιώνουν οι υπάλληλοι της γνωστής αλυσίδας Praktiker εκβιάζοντάς τους με σπαστά ωράρια και αλλαγές στα ρεπό και στις προγραμματισμένες βάρδιες τους.

Με αφορμή την πρόσφατη απόλυση μιας εργαζόμενης, η οποία αντέδρασε προβάλλοντας τα δικαιώματά της, ο Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α ξεσπά και καταγγέλει αυτήν την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική.

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης στην PRAKTIKER HELLAS και ενεργού μέλους της συνδικαλιστικής οργάνωσης, καταγγέλλει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.Α).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, στο Σωματείο σημειώνει ότι «η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή δεν αποδέχθηκε και αντέδρασε σε βλαπτικές συμπεριφορές της εργοδοσίας της PRAKTIKER, οι οποίες κλιμακωνόταν σε βάρος της με σπαστά ωράρια εργασίας, αλλαγές ρεπό και αυθαίρετες αλλαγές προγραμματισμένων βαρδιών».

Praktiker: Οργισμένοι καταναλωτές

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία, σημειώνει το Σωματείο, «προβαίνει σε τέτοιου είδους εκδικητικές ενέργειες, τις οποίες εν συνεχεία ακυρώνουν η δικαιοσύνη και οι αγώνες των εργαζομένων».

Και καταλήγει το Σωματείο:

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και την Ανεξάρτητη Αρχή να αναλάβουν δράση και να απαιτήσουν από την PRAKTIKER να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η συνδικαλιστική μας οργάνωση και τα στελέχη που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία εργοδοτική πίεση και προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησής μας. Θα βρισκόμαστε σθεναρά και αταλάντευτα στο πλευρό κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας, απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και παράνομες πρακτικές.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες και γενικά στην παροχή υπηρεσιών στο Νομό Αττικής, μπορούν να απευθύνονται στη συνδικαλιστική μας οργάνωση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον εργασιακό χώρο».

Praktiker: Ανακαίνισε το κατάστημά της στην Παλλήνη

Η Praktiker Hellas παρουσιάζει το ανακαινισμένο κατάστημά της στην Παλλήνη, όπου βρίσκεται και το νέο της κέντρο κήπου «Urban Kipos».

Με στόχο την παροχή μιας ξεχωριστής αγοραστικής εμπειρίας στο σύνολο του δικτύου της, η εταιρεία ανανεώνει και εμπλουτίζει τις εκθέσεις της, ενώ με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη, αναβαθμίζει τις υποδομές της, ώστε να είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και προσβάσιμες σε όλους.

Το κατάστημα της Παλλήνης διαθέτει φωτισμό LED για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, υποδομή ανακύκλωσης μεγάλων οικιακών συσκευών και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τις νέες εκθέσεις επώνυμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων και στρωμάτων και Try Me concepts σε ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και smart gadgets.

Praktiker: Τι διαθέτει

Διαθέτει κέντρο κήπου, υπό το concept Urban Kipos και ειδική γωνιά «Kiddos Kipos – The School Project», με workshops σε συνεργασία με το WWF Ελλάς που σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία.

Το Praktiker Παλλήνης είναι από τα πρώτα στην Αττική, που όχι μόνο ανακαινίζεται ριζικά, αλλά «ξεκλειδώνει» τις πόρτες του και στα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα, στο πλαίσιο του προγράμματος συμπερίληψης και προσβασιμότητας της εταιρείας, «Σπίτι Ανοιχτό».

Κατατοπιστική σήμανση σε διαδρόμους και προϊόντα, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και καθοδήγηση από την ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα του καταστήματος, σύγχρονο συμπεριληπτικό μπάνιο, θέσεις parking για ΑμεΑ, μια συμπεριληπτική γκάμα προϊόντων, περιμένουν τα άτομα με αναπηρία για μια εύκολη και φιλική αγοραστική εμπειρία.

Προσφέρει χώρους πρασίνου σε σχολικά προαύλια με το “Kiddos Kipos-The school project”

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, τηρώντας την περιβαλλοντική της υπόσχεση ανέλαβε τον σχεδιασμό και τη δημιουργία πράσινων χώρων, λαχανόκηπων και παρτεριών, στις σχολικές αυλές επτά Δημόσιων Σχολείων του Δήμου Αθηναίων.

To πρόγραμμα Kiddos Kipos – The school project είναι μια πρωτοβουλία με βιώσιμο χαρακτήρα που στόχο έχει να εμφυσήσει την οικολογική συνείδηση στη νέα γενιά, αλλά και να μετατρέψει τους προαύλιους χώρους των σχολείων σε μικρούς πνεύμονες πρασίνου για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

To «Kiddos Kipos – The school project» δημιουργήθηκε από την Praktiker Hellas και τους ανθρώπους της, προσδοκώντας να φέρει πιο κοντά στο πράσινο τους μικρούς μαθητές, μέσα από τα σχολεία τους.

Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπόσχεσης της Praktiker Hellas, «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που κάνουν τις πόλεις μας πιο πράσινες.

Η Praktiker συμβάλλει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μας φίλων είτε με επισκέψεις της ομάδας «Kipos Experts» στον δικό τους χώρο, είτε φιλοξενώντας τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Urban Kipos» στο Praktiker Παλλήνης.

Το βάπτισμα του πυρός έγινε με το 8ο & 106ο Δημοτικό Σχολείο και ακολούθησαν τα 70ο, 27ο & 30ο, 100ο, 25ο & 174ο, 64ο Δημοτικό & 85ο Νηπιαγωγείο, καθώς και τα 118ο & 131ο Νηπιαγωγεία Αθηνών. Περισσότερες από 1.680 παιδικές φωνές και χαμόγελα πλαισίωσαν τις δράσεις φύτευσης, μικροί και μεγάλοι ήρθαν πιο κοντά στη φύση και έμαθαν την αξία δημιουργίας πράσινου χώρου σε κάθε περιβάλλον.

Τα παιδιά έγιναν κοινωνοί μιας πράσινης δράσης με προστιθέμενη αξία για την καθημερινότητά τους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη της κηπουρικής. Η παρέμβαση ενισχύθηκε με εκπαιδευτικό περιεχόμενο καθώς τα παιδιά γνώρισαν διάφορα είδη λουλουδιών, τεχνικές καλλιέργειας και έμαθαν περισσότερα για το ρόλο και τη σημασία των φυτών στο περιβάλλον μας.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου…

οι Kipos Experts της Praktiker υλοποίησαν εργασίες καθαρισμού, φύτευσης και δημιουργίας λαχανόκηπου -με λαχανικά και αρωματικά φυτά- καθώς και τοποθέτησης αυτόματου ποτίσματος.

Φυτεύτηκαν περισσότερα από 750 φυτά, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 5.300 λίτρα φυτοχώματος και τοποθετήθηκαν από δύο προγραμματιστές ποτίσματος σε κάθε σχολείο. Παράλληλα με τις επίγειες φυτεύσεις, συνολικά 30 ζαρντινιέρες και γλάστρες βρήκαν τη θέση του στα προαύλια και αποτελούν πλέον την πράσινη πινελιά στην καθημερινότητα των επτά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Η Praktiker Hellas, τηρώντας την Περιβαλλοντική της Υπόσχεση, δεσμεύεται να φροντίζει έμπρακτα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων προάγοντας την υιοθέτηση μιας πράσινης, βιώσιμης κουλτούρας. Συνεισφέρει στην εκπαίδευση της νέας γενιάς με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε κάθε σπίτι να έχει έναν μικρό ή μεγάλο κηπουρό που φροντίζει για το πράσινο της πόλης μας.