Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠαιδείαΠότε κλείνουν για Χριστούγεννα 2022 τα σχολεία - Έκτακτη ανακοίνωση

Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα 2022 τα σχολεία – Έκτακτη ανακοίνωση

Σχολεία Χριστούγεννα 2022: Είναι επίσημο, πότε θα γίνει το κλείσιμο των σχολείων φέτος τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ημερομηνία μάλιστα περιλαμβάνει μια μικρή ανατροπή…

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ως τελευταία εργάσιμη μέρα λειτουργείας και όχι στις 24 σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα τα σχολεία θα κλείσουν τις πύλες τους και θα ανοίξουν ξανά για την υποδοχή των μαθητών τους τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν. Οι διακοπές όλων των σχολείων για τις εορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανείων

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 έως και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Χριστούγεννα 2022: Τότε κλείνουν τα σχολεία

Ως εκ τούτου τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων (κλείνουν) είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι (ανοίγουν) την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 79/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α 109/01.08.2017
Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολειών

Σχολεία Χριστούγεννα 2022: Άρθρο 3

Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις

1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:

α) τα Σάββατα και τις Κυριακές,
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή),
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων),
δ) την Καθαρά Δευτέρα,
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή),
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα),
η) την 1η Μαΐου,
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος,
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

Την εγκύκλιο για το πώς θα εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου στα σχολεία της χώρας, δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας.

Χριστούγεννα 2022: Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Ζέττα Μακρή αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει τα εξής:

Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με την περ. γ της παρ. 2 και της παρ. 6 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142) και τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005) αντίστοιχα.
Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 ΚΥΑ (Β΄4695).

Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. 4. Σχολικές μονάδες Π.Ε και Δ.Ε. της χώρας (μέσω των οικείων Δ/νσεων) 5. Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων [email protected] (μέσω των Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε.) Ν. Αττικής)

Σχολεία Χριστούγεννα 2022: Αυτά ισχύουν

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.

Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας- Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695).

Στο σχετικό προεδρικό διάταγμα επισημαίνεται για την επέτειο του Πολυτεχνείου ότι γίνονται εκδηλώσεις «στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή».

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί δύναται να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί.

Διδασκαλία μαθημάτων δεν γίνεται επίσης την ημέρα έναρξης και λήξης του διδακτικού έτους.

Lockdown σε δεκάδες σχολεία, λόγω κρουσμάτων γρίπης και RSV

Ένα ακόμα δημοτικό σχολείο στο Κάνσας των ΗΠΑ έκλεισε για τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα, αφού σημειώθηκε έκρηξη αναπνευστικών ασθενειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το Καθολικό Σχολείο Christ the King, ένα σχολείο με 250 μαθητές και 21 δασκάλους στο Κάνσας Σίτι, έκλεισε την Τετάρτη, αφού περισσότερα από 50 παιδιά και επτά μέλη του προσωπικού δήλωσαν ασθένεια.

Το σχολείο θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα, ωστόσο η είδηση έρχεται εν μέσω μιας έκρηξης που σημειώνεται στις ΗΠΑ και αφορά στη γρίπη και τον αναπνευστικό ιό RSV, που πλήττει περισσότερο τα μικρά παιδιά.

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλες τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι φτάνουν στα όρια της δυναμικότητάς τους, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κατακλύζει τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Τεράστια αύξηση κρουσμάτων γρίπης και RSV στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν 7.945 νέες μολύνσεις από RSV κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια τεράστια μετατόπιση προς τα πάνω, από τα λιγότερα από 2.000 κρούσματα που αναφέρθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Χριστούγεννα 2022.

Λίγο περισσότερα από 1.300 κρούσματα γρίπης αναφέρθηκαν επίσης σε εθνικό επίπεδο εκείνη την εβδομάδα -από μόλις μερικές εκατοντάδες τον Αύγουστο-, τον υψηλότερο αριθμό αυτής της περιόδου γρίπης μέχρι στιγμής.

Η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει στο προσωρινό κλείσιμο δεκάδων σχολείων σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης προσωπικού, ή για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Εκατοντάδες κενά φιλολόγων Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της χώρας

«Κραυγή» αγωνίας για τα κενά φιλολόγων Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία εκτιμάται πως φτάνουν τα 583. Χριστούγεννα 2022.

Με επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής κάνει λόγο για μεγάλη λίστα αναμονής, στην οποία έχουν μπει έχουν μπει εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία της χώρας, και ζητά να γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν το 100% των τρεχουσών αναγκών.

Η Πρωτοβουλία απευθύνει έκκληση για συνέπεια απέναντι στις γνωματεύσεις και αξιολογήσεις των ΚΕΔΑΣΥ, ώστε να μην περικόπτονται και επικαλύπτονται οι ώρες τοποθετώντας έναν εκπαιδευτικό για πάνω από 2 μαθητές στην Παράλληλη Στήριξη, για πλήρη στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης, τόσο των 40 νεοϊδρυθέντων όσο και των παλιών.

«Ο μακρύς κατάλογος που ακολουθεί ας αφυπνίσει τις συνειδήσεις των ιθυνόντων του ΥΠΑΙΘ γιατί κάθε αριθμός κενού μετράει… Εξάλλου, πίσω από κάθε αριθμό βρίσκεται τουλάχιστον ένα παιδί» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

ΠΡΟΣ:

1. την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως
2. την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή
3. τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλέξανδρο Κόπτση

ΘΕΜΑ: Γ΄ Φάση Προσλήψεων Εκπαιδευτικών: Εκατοντάδες μαθητές σε αναμονή για Παράλληλη Στήριξη και Τμήματα Ένταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Υπερβαίνουν τις 600 οι ελλείψεις στον κλάδο Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής! Ακολουθεί Αναθεωρημένος Πίνακας με αναλυτικά τα κενά…

Σε μια μεγάλη λίστα αναμονής έχουν μπει εκατοντάδες παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ