Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΠολύ καλά τα νέα για τη Coca-Cola! Σημείωσε τρελά κέρδη - Πόσα...

Πολύ καλά τα νέα για τη Coca-Cola! Σημείωσε τρελά κέρδη – Πόσα έβγαλε

Coca-Cola: Υψηλές πτήσεις για τη γνωστή εταιρία που είδε τα κέρδη της να αυξάνονται. Δείτε πόσα χρήματα έβγαλε.

Την κρίση της πανδημίας άφησε οριστικά πίσω του ο κολοσσός της Coca-Cola, δεδομένου πως τα αποτελέσματα του για το τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Άλλωστε, οι καταναλωτές των αναψυκτικών του ομίλου δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την άνοδο των τιμών.

Δείτε τι κατάφερε…

Coca-cola: Πολλά τα κέρδη – Τα χρήματα

Συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα της αμερικανικής πολυεθνικής αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση στα 10,5 δισ. δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν τις επιδόσεις της στα 9,8 δισ. δολάρια.

Έτσι, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν περίπου στα 2,8 δισ. σε σχέση με τα 2,4 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 24% σε ετήσια βάση.

Στα επίπεδα αυτά ο αμερικανικός κολοσσός των αναψυκτικών κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το σύνολο του δημοσιονομικού έτους, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις θετικές προβλέψεις της για ρυθμό ανάπτυξης 5%-6%, που θα διαμορφώσει τα κέρδη της ανά μετοχή στα 2,45 δολάρια, από 2,32 δολάρια ανά μετοχή το 2021.

Το άνοιγμα των καταστημάτων, της εστίασης και της ψυχαγωγίας με την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων ωφέλησε τις πωλήσεις της εταιρείας διεθνώς, αν και το πάγωμα των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, που ήταν μια από τις ισχυρότερες αγορές για την Coca-Cola, σίγουρα θα της κοστίσει. Συγκεκριμένα εκτιμάται πως οι απώλειες από την Ρωσία θα μειώσουν τον παγκόσμιο τζίρο κατά 1% και θα αφαιρέσουν 4 σεντς στα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο της χρονιάς.

Coca-Cola: Παρέδωσε το έργο με τα αντιπλημμυρικά

Αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε έκταση 7.715 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου, παραδόθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γιώργου Αμυρά και του Γενικού Γραμματέα Δασών, κ. Κωνσταντίνου Αραβώση, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς.

Το έργο αποκατάστασης, δωρεάς ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που ως Ανάδοχος είχε αναλάβει η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), είναι το μεγαλύτερης έκτασης έργο που υλοποιήθηκε στον νομό Αττικής. Παρέχει την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, επιτρέποντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους. H πρωτοβουλία αυτή συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Με δέσμευση για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση rPET, αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Κατά την παράδοση του έργου ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: “H Coca-Cola στην Ελλάδα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στήριξε με ενθουσιασμό τον θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης. H συνεισφορά της στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολύτιμη.

Τόσα χρήματα έδωσε

Συνολικά, η Coca-Cola έχει χρηματοδοτήσει με 1,8 εκατ. ευρώ αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Βαρυμπόμπη και στο Τατόι, σε έκταση 7.715 χιλιάδων στρεμμάτων. Σήμερα, τα έργα αυτά, που ολοκληρώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του φυσικού μας πλούτου”.

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι που ως Ανάδοχος παραδίδουμε αυτό το έργο που συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που βιώσαμε τον Αύγουστο του 2021.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ταχύτητα και συνέπεια για να διασφαλίσουμε την άμεση προστασία και αποκατάσταση της περιοχής. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε συστηματικά την περιοχή και θα συμβάλλουμε όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο για την αναγέννησή της, αλλά και για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον”.

Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα σημείωσε: “Η σημερινή παράδοση αυτού του έργου μας δίνει χαρά που ως εταιρεία συμβάλλουμε κι εμείς στην έμπρακτη αποκατάσταση ενός βασικού πνεύμονα πρασίνου για την Αττική. Με οδηγό τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις με θετικό αντίκτυπο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στόχος μας είναι να αποτελούμε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ώστε, σε συνεργασία με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ