Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΠοια NOVA και COSMOTE TV; Αυτή είναι η νέα συνδρομητική που σαρώνει

Ποια NOVA και COSMOTE TV; Αυτή είναι η νέα συνδρομητική που σαρώνει

Nova – Cosmote: Αλλάζει σιγά σιγά το τοπίο στη συνδρομητική τηλεόραση στη χώρα μας. Δείτε την νέα εταιρία που μπαίνει σφήνα στις υπάρχουσες.

Παλαιότερα υπήρχε μόνο η Nova και στη συνέχεια ήρθε και προστέθηκε η Cosmote TV, με τις δύο εταιρίες να είναι βασιλιάδες στο… ολιγοπώλιο.

Στη συνέχεια ήρθε να προστεθεί η Vodafone TV, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει ποτέ με τις επιδόσεις της.

Κάπου εκεί μπήκε στη ζωή μας το Netflix, που ακόμα σήμερα κάνει θραύση, ειδικά στα άτομα κάτω των 50.

Πλέον άλλες δύο συνδρομητικές είναι έτοιμες να μπουν στο παιχνίδι, με τη μία από τις δύο να είναι έτοιμη για το… μπαμ.

Nova – Cosmote: Ποιες συνδρομητικές έρχονται στην Ελλάδα

Εντός του 2022 αναμένεται να είναι διαθέσιμες και στη χώρα μας οι συνδρομητικές πλατφόρμες HBO Max και Disney+, καθώς οι ιδιοκτήτριες εταιρείες Warner Media και Walt Disney συνεχίζουν τα πλάνα επέκτασής τους στην Ευρώπη, μετά από μια μικρή καθυστέρηση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Πιο έτοιμη εμφανίζεται η Warner Media η οποία πραγματοποίησε, προχθές Τρίτη, ειδική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του HBO Max στην Ευρώπη.

Το HBO Max θα ξεκινήσει από τις Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισπανία και Ανδόρρα στις 26 Οκτωβρίου και εντός της επόμενης χρονιάς θα επεκταθεί σε ακόμη 21 ευρωπαϊκές χώρες, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς και στην Πορτογαλία.

Εξάλλου, η Warner Media έχει ξεκινήσει και την διαδικασία στελέχωσης του ελληνικού τμήματος, καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ανέβει στο LinkedIn αγγελίες εργασίας για διάφορες θέσεις στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ζητούνται editorial, pr και social media managers για την τοπική ομάδα που θα λειτουργεί από την Αθήνα.

Ακόμη, στις 2 Αυγούστου συστήθηκε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο “Warnermedia Direct Greece LTD” και με μοναδικό εταίρο τη σουηδική ΗΒΟ Nordic AB.

Σύμφωνα με το καταστατικό που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ, σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων, καθώς η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τους συνδρομητές αναφορικά με τη υπηρεσία HBO Max στην Ελλάδα.

Ως αρχικοί διαχειριστές της ελληνικής εταιρείας εμφανίζονται η Christina Sulebakk, γενική διευθύντρια της HBO Max για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ) και ο Tobias Andersson, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της HBO Max για την ίδια περιοχή.

Τι περιεχόμενο θα έχει το HBO Max 

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το HBO Max στη χώρα μας το οποίο θα προσφέρει περιεχόμενο από τη Warner Bros και τα κανάλια HBO, DC και Cartoon Network. Ακόμη οι καινούργιες ταινίες της Warner Bros θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα HBO Max 45 ημέρες μετά από την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους.

Όσον αφορά τις συνδρομές μια ιδέα δίνει το τι ανακοινώθηκε για τις χώρες που θα ξεκινήσει άμεσα το HBO Max. Στην Ισπανία για παράδειγμα, η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει 8,99 ευρώ, ενώ ανακοινώθηκαν και ειδικές προσφορές για ετήσιες συνδρομές στην τιμή των οχτώ μηνών.

Disney+: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της

Πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι του 2022 θα ξεκινήσει και στη χώρα μας η λειτουργία του Disney+, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν να είναι διαθέσιμη στην Ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μέσα στο 2021.

Πάντως και η Walt Disney Company αναζητεί προσωπικό στη χώρα μας έχοντας ανοιχτή αγγελία για Content Planning Managers στην Αθήνα καθώς και για Performance Marketing Senior Manager για τις αγορές του Ισραήλ και της Ελλάδας με έδρα το Τελ Αβίβ.

Εκτός από όλες τις ταινίες και τις σειρές της Disney, η πλατφόρμα περιλαμβάνει και τις παραγωγές άλλων σημαντικών studio που έχουν αγοραστεί απ’ αυτή μεταξύ αυτών τη Marvel με όλο το σύμπαν υπερηρώων της και βέβαια τη Lucas Flims που βγάζει τις ταινίες και τις σειρές του Star Wars.

Cosmote Tv – Nova: ΒΟΜΒΑ με Wind για τη Nova

Ανακατατάξεις στην αγορά των τηλεπικοινωνιών φέρνει η συμφωνία εξαγοράς της WIND Ηellas από τη United Group, η οποία ανήκει στο βρετανικό επενδυτικό όμιλο BC Partners.

Η εξαγορά του 100% των μετοχών της Wind με εκτιμώμενο τίμημα σχεδόν 1 δισ. ευρώ ανακοινώθηκε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022, αφού υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Με ένα πανηγυρικό «τιτίβισμα» υποδέχτηκε τη συμφωνία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τη ως «μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία και τις προοπτικές της».

Ο ίδιος αναδημοσίευσε στο σύνολό του το δελτίο Τύπου της United Group και σχολίασε ότι «η υλοποίηση μίας τέτοιου επιπέδου επενδύσεως αποτελεί καλό νέο για τη χώρα μας».

Cosmote Tv – Nova: Οι δύο εταιρίες

Στη συμφωνία εξαγοράς κατέληξαν μετά από διαπραγματεύσεις τα στελέχη των δύο επενδυτικών funds που ελέγχουν τη Wind μέσα από τη μητρική Crystal Almond Holdings Limited.

Πρόκειται για τις εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners. Η United Group έχει ήδη εξαγοράσει τη Νοva-Forthnet, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επίσημη μετονομασία της Forthnet σε Νοva.

Το ενδιαφέρον της BC Partners για την εξαγορά της Wind είχε διατυπωθεί ρητά πριν από δύο μήνες από τη διευθύνουσα σύμβουλο της United Group, Victoriya Boklag.

«Ενδιαφερόμαστε για τη Wind γιατί είμαστε ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει υποδομή στην κινητή, οπότε μια συγχώνευση θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο λογικό βήμα για να γίνουμε ένας ολοκληρωμένος παίκτης που θα παγιωθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξη Τύπου.

«Ενθουσιασμένος» με τη συμφωνία εξαγοράς δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Nάσος Ζαρκαλής, σχολιάζοντας ότι «δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Ελληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας».

Η United Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με παρουσία σε 8 χώρες (Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βοσνία/ Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία).

Στόχος της όπως δηλώνει είναι «να αναπτύσσεται σε αγορές συνδρομητικής τηλεόρασης και ευρυζωνικών δικτύων που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες διείσδυσης σε σχέση με άλλες χώρες της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης», έχοντας ενσωματώσει στο δυναμικό της περισσότερες από 100 εταιρείες.

Εξυπηρετεί 11 εκατομμύρια πελάτες και απασχολεί περίπου 14.500 υπαλλήλους, ενώ παράγει ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα η Wind, παρέχοντας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και τηλεόρασης, διαθέτει συνολικά 4,2 εκατομμύρια χρήστες και έχει έσοδα άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση της WIND

«Η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Wind για τη συμφωνία εξαγοράς.

Η United Group ανακοίνωσε ότι η συναλλαγή αυτή της δίνει τη δυνατότητα «να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας έναν ισχυρό, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης».

Το ενδιαφέρον τoυ ομίλου για την ελληνική αγορά υπογράμμισε ο πρόεδρος της United Group και επικεφαλής της ΒC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, σχολιάζοντας ότι «με την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ