Πάμε για κλειστα σχολεια και αυριο 11/3 – Ποια τα δεδομένα

κλειστα σχολεια αυριο 11/3: Τι θα καθορίσει το γεγονός για το αν και αύριο κάποια σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας μείνουν κλειστά… Η κακοκαιρία θα σαρώνει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες για αυτό πολλά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για προστασία. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν σχολικές μονάδες σε περιοχές της […]

Πάμε για κλειστα σχολεια και αυριο 11/3 - Ποια τα δεδομένα

κλειστα σχολεια αυριο 11/3: Τι θα καθορίσει το γεγονός για το αν και αύριο κάποια σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας μείνουν κλειστά…

Η κακοκαιρία θα σαρώνει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες για αυτό πολλά είναι τα μέτρα που πάρθηκαν για προστασία.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν σχολικές μονάδες σε περιοχές της Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, ο γρίφος αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ώρες και το newsme.gr, σας παρουσιάζει τα δεδομένα…

Πριν από αυτό, όμως, ας δούμε πού δεν χτύπησε σήμερα το κουδούνι…

Κλειστά σχολεία σήμερα (10/03) αλλά με τηλεκπαίδευση: Δείτε σε ποιες περιοχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Νωρίτερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης

τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο
τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο
τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο
τα Λύκεια: 1ο & 3ο

Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα (εκτός των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα των οποίων τα κλειστά σχολεία αναφέρονται παραπάνω)
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Παράλληλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ.

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τις επόμενες ώρες κι άλλοι δήμοι της χώρας αναμένεται να αποφασίσουν για κλειστά σχολεία την Πέμπτη (10/03).

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στο Δ.Γορτυνίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Δήμο Γορτυνίας, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση) και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Κλειστοί αύριο (10/03) βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί – Δείτε σε ποιες περιοχές

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 10.3.2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στο Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εκτός των ανωτέρω, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει, για τους ανωτέρω λόγους, την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Αναστέλλουμε για αύριο την λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με σκοπό να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου από την επικείμενη κακοκαιρία. Προστατεύουμε και φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Πάμε για κλειστα σχολεια και αυριο 11/3; Ποια τα δεδομένα

κλειστα σχολεια αυριο 11/3: Αυτά ισχύουν για σήμερα…

Για αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, η πορεία της κακοκαιρίας αναμένεται να καθορίσει για το αν θα παραμείνουν και πάλι κλειστά τα σχολεία και σε ποιες περιοχές.

Δηλαδή, αν ο χιονιάς σαρώσει για τα καλά την Αττική, τότε πολύ δύσκολα δεν θα έχουμε «λουκέτο» και αύριο.

Οι επόμενες ώρες θα δώσουν όλες τις απαντήσεις, ενώ ο Πατούλης έδωσε το στίγμα…

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι. «Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι Δήμου, διευκρίνισε.