Παιδεία

Παιδεία: Όλες οι ειδήσεις για τα σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Θέματα για τις Πανελλήνιες και τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι εξελίξεις για τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ. Ενημέρωση για τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πανελλαδικές 2021: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Πανεπιστήμια: Ο οδηγός για τον κάθε φοιτητή. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες. Αναλυτικά εδώ.

Παιδεία: Πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2021

Μια αίσθηση για το πότε θα βγει το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2021, μπορούμε να πάρουμε από το πότε έγινε η ανακοίνωση του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια. Τα δύο προηγούμενα έτη, το πρόγραμμα (οι ημερομηνίες της εξέτασης του κάθε μαθήματος) είχε ανακοινωθεί ως εξής:
  • Το πρόγραμμα εξέταση των μαθημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού των ΓΕΛ και των Τομέων των ΕΠΑΛ το 2020 ανακοινώθηκε στις 30 Απριλίου 2020. Το 2019 είχε ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου 2019.
  • Το πρόγραμμα εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων (κοινό για αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) ανακοινώθηκε στις 26 Μαϊου το 2020 και στις 16 Απριλίου το 2019.
Στο newsme.gr σκοπεύουμε να ανεβάσουμε το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση του από το Υπουργείο Παιδείας. Όταν βγει το πρόγραμμα για της Πανελλήνιες, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας θα αντικατασταθεί από το πρόγραμμα των εξετάσεων του 2021 και Θα μπορείτε να δείτε ή/και να κατεβάσετε/εκτυπώσετε (pdf αρχεία) το πρόγραμμα σε διάφορες μορφές.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων

Στις 15 Μαΐου, αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των μαθητών που γίνονται δεκτοί ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης για τις Πανελλήνιες του 2021. Αρχικά η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναμενόταν έναν μήνα νωρίτερα στις 15 Απριλίου. Κάτι όμως που δεν κατέστη εφικτό, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει με τροπολογία σε νομοσχέδιο τη νέα ημερομηνία. Η έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων αναμένεται στις 14 ή 15 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2021: Αποτελέσματα Πανελλαδικών εξετάσεων 2021

Παιδεία: Δείτε πρώτοι όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων. Δείτε που περάσατε. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του. Όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου. Η ιστοσελίδα μέχρι τότε θα είναι ανενεργή.

Βάσεις Πανελληνίων 2021: Οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Δείτε πρώτοι όταν ανακοινωθούν τις βάσεις των φετινών Πανελληνίων. Οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων που παίρνει η σχολή κάθε χρόνο και την απόδοση των υποψηφίων που τις δήλωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους. Για παράδειγμα, αν το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ παίρνει 100 άτομα κάθε χρόνο, οι υποψήφιοι με την καλύτερη βαθμολογία και σειρά επιλογής θα ενταχθούν στην σχολή. Ο βαθμός πρόσβασης του 100ου υποψηφίου αποτελεί την βάση της σχολής.
Page 1 of 45 1 2 45