Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήPlusΩραριο σουπερ μαρσκετ σημερα 25/1: Ανατροπή! Τι ώρα κλείνουν σήμερα

Ωραριο σουπερ μαρσκετ σημερα 25/1: Ανατροπή! Τι ώρα κλείνουν σήμερα

Ωραριο σουπερ μαρσκετ σημερα 25/1: Λόγω της κακοκαιρίας ανατροπή θα υπάρξει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ. Δείτε τι ώρα θα κλείσουν σήμερα.

Νέο ωράριο θα έχουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα ανεβάζουν κανονικά ρολά την Τρίτη, αλλά με διαφορετικό ωράριο λειτουργίας.

Δείτε στο newsme.gr τι ώρες θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας.

Ωραριο σουπερ μαρσκετ σημερα 25/1: Τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα βενζινάδικα.

Σημειώνεται, πως ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν για την κακοκαιρία Ελπίδα, πως στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για τις 25/1 κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Έτσι, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αύριο, Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Τι να προσέξετε σήμερα στους δρόμους

Μεγάλη δυσκολία υπάρχει στη μετακίνηση και παντου χρειάζονται αλυσίδες.

Όλοι οι δρόμοι στο κεντρικό αλλά και στο ενδιάμεσο οδικό δίκτυο είναι παγωμένοι και σε αρκετά σημεία τους υπάρχουν αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Στη Μεσογείων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Λ. Κηφησίας καθώς υπάρχουν λιγότερα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Δύσκολη είναι η κυκλοφορία μέχρι στιγμής στην οδό Κατεχάκη και στη λεωφόρο Κανελλοπούλου μέχρι και το ύψος των οδών Πίνδου και Κοκκινούλου. Κατά τμήματα δύσκολη στην κυκλοφορία είναι και η Λ. Βουλιαγμένης αν και ο δρόμος είναι σχετικά βατός μετά το πέρασμα και των εκχιονιστικών μηχανήματων. Στους γύρω δρόμους απαραίτητες είναι οι αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες.

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, πάντα με χρήση αλυσίδων. Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Στην κυκλοφορία έχει αποδοθεί και η Εθνική Οδός Αθηνών -Λαμίας αλλά ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και προς τα Οινόφυτα.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία

«Προς το μεσημέρι – απόγευμα θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που επισημαίνει ότι ώρα με την ώρα τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα νότια τμήματα της Εύβοιας και την Κρήτη η οποία θα βρεθεί σε κλοιό κακοκαιρίας τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αυτή όμως η εξέλιξη δεν σημαίνει ότι θα δώσει και λύση στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν με αποτέλεσμα το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο. «Θα χρειαστούν ίσως και μέρες για να λιώσει το χιόνι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης και ζήτησε προσοχή σε όσους μετακινηθούν ακόμη και με τα πόδια.

«Σήμερα οι νιφάδες του χιονιού περιορίζονται στα βουνά. Έχουμε χιονόνερα στις χαμηλές περιοχές, αλλά δεν έχουμε το κακό το χθεσινό. Όσο περνούν οι ώρες θα αρχίσουν να φτιάχνουν τα πράγματα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, στα υπερβόρεια προάστια. Έχουμε και χιονοκαταιγίδες στη Βοιωτία. Οι ανηφοριές στο Κολωνάκι, στον Βύρωνα, στου Παπάγου, θα είναι δύσκολα τα πράγματα πολύ, θα παγώσει το χιόνι. Από Πέμπτη – Παρασκευή θα φτιάξουν τα πράγματα στους δρόμους, οι κεντρικοί δρόμοι πιστεύω θα τους ανοίξουν» σημειώνει από την πλευρά του ο Τάσος Αρνιακός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ