Ωράριο καταστημάτων σήμερα Κυριακή 17/4: Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά;

Ωράριο καταστημάτων: Ποιο θα είναι το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου. Δείτε αναλυτικά τις ώρες. Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά σήμερα την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα. Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο που έχουν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι, θα λειτουργήσουν από τις […]

Ωράριο καταστημάτων σήμερα Κυριακή 17/4: Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά;

Ωράριο καταστημάτων: Ποιο θα είναι το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου. Δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά σήμερα την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα.

Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο που έχουν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με το ωράριο που προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), θα είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.

Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ωράριο καταστημάτων: Αυτό θα είναι τη Μεγάλη εβδομάδα

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το ωράριο θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη θα είναι 9 το πρωί με 9 το βραδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων Αθήνας και Αττικής για τις εορτές του Πάσχα έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες».

Ωράριο καταστημάτων: Τι θα γίνει με τα κρεοπωλεία

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κρεοπωλεία κατά τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν ανοικτά τις εξής ώρες:

Κυριακή 17/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Μ. Δευτέρα 18/4/2022: 8:00 – 18:00

Μ. Τρίτη 19/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Τετάρτη 20/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Πέμπτη 21/4/2022: 8:00 – 20:30

Μ. Παρασκευή 22/4/2022: 13:00 – 18:00

Μ. Σάββατο 23/4/2022: 8:00 – 17:00

Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη του Πάσχα 26/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Μπροστά τα δύσκολα για το εμπόριο

Διψήφια πτώση κατέγραψε ο Δείκτης Λιανικής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τον Ιανουάριο του 2022, με τον ΕΣΑ να εκτιμά ότι οι αντίξοες συνθήκες στην αγορά θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, τον πρώτο μήνα του έτους, ο Δείκτης Λιανικής (ο οποίος αναφέρεται στα στοιχεία πωλήσεων λιανικής χωρίς τους κλάδους τροφίμων, οχημάτων και καυσίμων) υποχώρησε κατά 11,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Σημειώνεται ότι στο γενικό σύνολο του Δείκτη Λιανικής που περιλαμβάνει και τους κλάδους οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, καταγράφηκε οριακή πτώση κατά 0,65%.

«Η συνέχιση της συνεργασίας με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και η επεξεργασία των εξειδικευμένων στοιχείων επαναφέρουν τους αριθμούς στη σωστή τους διάσταση αποτυπώνοντας την πραγματική κατάσταση της αγοράς» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης. «Είναι πλέον τεκμηριωμένο και με επίσημα στοιχεία, πως η αρνητική επίπτωση στην αγορά έγινε φανερή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και γιγαντώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και δυστυχώς προβλέπω ότι οι ίδιες αντίξοες συνθήκες θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Καφούνης, «στη δύσκολη αυτή περίοδο για το εμπόριο, η έλλειψη ρευστότητας, η άνοδος του κόστους ενέργειας και μεταφορών σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην αγορά».

«Το αίτημα μας προς την ΕΛΣΤΑΤ να δημοσιοποιεί τον ‘Δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών’ έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε στη διάθεσή μας την πραγματική εικόνα της αγοράς, ώστε οι παρεμβάσεις μας να βασίζονται μόνο σε τεκμηριωμένα στοιχεία. Για άλλη μία φορά νιώθω την επιτακτική ανάγκη να τονίσω ότι το αίτημα μας για στοχευμένη και αναλογική στήριξη του λιανεμπορίου, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να έχουμε τώρα απώλειες παραγωγικών μονάδων της χώρας, ενώ τα σωστά μέτρα της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε σχεδόν ανώδυνα την υγειονομική κρίση».