Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήPlusΩραριο καταστηματων Σαββατο 10/7: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα

Ωραριο καταστηματων Σαββατο 10/7: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα

Ωραριο καταστηματων Σαββατο 10/7: Δείτε ποιο είναι το ωράριο των καταστημάτων το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021. Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά.

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές θα συνεχιστεί το ωράριο των καταστημάτων το Σάββατο 10 Ιουλίου στην Ελλάδα. Παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεν έχουν ισχύσει ακόμη νέα μέτρα που θα έχουν αντίκτυπο και στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ωραριο καταστηματων Σαββατο 10/7: Τι ώρα θα κλείσουν το Σάββατο τα καταστήματα στην Ελλάδα

Τα καταστήματα στην Αθήνα είναι ανοικτά σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως και τις 15:00. Βέβαια, τα περισσότερα καταστήματα στον εμπορικό δρόμο της Ερμού λειτουργούν 9:00 – 17:00.

Στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τις 9:00 μέχρι τις 20:00.

Ωραριο σουπερ μαρκετ Σαββατο 10/7: Τι ώρα θα κλείσουν το Σάββατο τα σούπερ μάρκετ 

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ΜΥ ΜΑRKET) από την άλλη, το Σάββατο 10 Ιουλίου λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι ανοιχτός από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Διαφοροποιήσεις ωραρίου Καταστημάτων Σκλαβενίτης:

  • Eμπορικό Kέντρο The Mall, Μαρούσι, Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 21:00 | Σάββατο: 10:00 – 20:00
  • Eμπορικό Πάρκο Smart Park, Σπάτα, Κυριακή: 11:00 – 20:00

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, μειώνεται η αναλογία των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή ουράς εκτός καταστήματος, ειδικά όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός καταστήματα και οι ουρές συμπλέκονται με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.

Ωραριο καταστηματων σημερα: Τι γίνεται με φαρμακεία – Οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Εκτός από το ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ διατηρείται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης). Όμως στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται πως δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) , ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Η εξαίρεση αυτή αφορά καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης εξακολουθούν να λειτουργούν αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και από τις 12 Ιουνίου 2021 και σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές (υπό την προϋπόθεση αυτές να έχουν ανοικτές δύο πλευρές), και θα εξυπηρετούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, με δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 01:15. και υπό τους γνωστούς υγειονομικούς όρους.

Οι αποστάσεις στις λαϊκές αγορές

Σε ότι αφορά στις λαϊκές αγορές προβλέπεται η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου ως προς την τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των πάγκων. Έως τις 14 Ιουνίου διατηρείται το μέτρο του 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων που θα λειτουργούν σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).

Από τις 15 Ιουνίου 2021 η απόσταση έγινε ένα μέτρο εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης και ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων με πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζόμενους στην αγορά.

Για τη λειτουργία των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας (shop in a shop) τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ. Επίσης προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 έως τις 21:00 ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας.

Απαγορεύτηκαν οι όρθιοι στα μπαρ

Βαριά πρόστιμα και νέους κανονισμούς για τους χώρους εστίασης και κυρίως στα νυχτερινά κέντρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά, στον απόηχο της εκτίναξης των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες. Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων, σχεδόν τριπλάσιο σε αριθμό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Σημείωσε, δε, ότι οι νέες μολύνσεις αφορούν πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται με δραστηριότητα διασκέδασης.

Όπως είπε, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 10ημερο παρατηρήθηκε πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων στα 27 έτη προσθέτοντας ότι εκατοντάδες κρούσματα εντοπίστηκαν σε χώρους διασκέδασης.

Ειδικά στον Νότιο Τομέα, όπου σήμερα καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις, το 66% ήταν ηλικίας 15-24 ετών. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας η θετικότητα άγγιξε το 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ