Νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές – Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές. Ποιο είναι το πρόγραμμα που φέρνει η κυβέρνηση. Όλα όσα ισχύουν. Ανακοινώθηκε επίσημα το Evia Pass, το νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές στη βόρεια Εύβοια, αντικαθιστώντας το North Evia – Samos Pass, το οποίο είχε καταβληθεί πέρυσι σε δικαιούχους. Για δεύτερη χρονιά θα δοθεί voucher για διακοπές, αλλά […]

Νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές. Ποιο είναι το πρόγραμμα που φέρνει η κυβέρνηση. Όλα όσα ισχύουν.

Ανακοινώθηκε επίσημα το Evia Pass, το νέο voucher 150 ευρώ για διακοπές στη βόρεια Εύβοια, αντικαθιστώντας το North Evia – Samos Pass, το οποίο είχε καταβληθεί πέρυσι σε δικαιούχους.

Για δεύτερη χρονιά θα δοθεί voucher για διακοπές, αλλά μόνο για τη βόρεια Εύβοια, μόνο σε τυχερούς και γρήγορους και αξίας 100 ή 150 ευρώ στο πλαίσιο του Κοινωνικού Τουρισμού, με σκοπό την στήριξη του τουρισμού της περιοχής.

Αυτά ανακοινώθηκαν με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφιστεί στο τέλος του μήνα χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά προβλέπεται οι όποιες εξελίξεις να έλθουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Υπενθυμίζεται πάντως πως τα voucher του North Evia – Samos Pass «τρέχουν» πολύ γρήγορα, επομένως, από αρχές Αυγούστου θα είναι διαθέσιμο το Evia Pass στο κινητό για να προλάβετε να το ξοδέψετε στις διακοπές σας.

Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Πάντως, εάν θέλετε να πάρετε το voucher, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά γρήγοροι, καθώς πέρσι, όσες φορές άνοιξε η πλατφόρμα για αίτηση το ενδιαφέρον «έσπαγε» ρεκόρ, αφού πάνω από 10.000 vouchers εξανεμίζονταν αμέσως.

Όπως προβλέπει το άρθρο 56 του νομοσχεδίου παρέχεται οικονομική διευκόλυνση για το έτος 2023 από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο προς τον σκοπό της ενίσχυσης του τουρισμού στη βόρεια Εύβοια, που επλήγη από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Voucher 150 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και
ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Δεν καθίστανται δικαιούχοι – ωφελούμενοι:

οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της περιόδου 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης της περιόδου 2023-2024, ανεξαρτήτως από το αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι, καθώς και οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και σε 150 ευρώ για τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Οι τελικοί δικαιούχοι προκύπτουν μετά από κλήρωση ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων των προσώπων που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις.

Εν συνεχεία, διαβιβάζονται, αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της παρ. 1, στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη μέχρι την ημερομηνία λήξης της, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Εναπομείναν υπόλοιπο του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Πώς κάνετε αίτηση για το νέο voucher 150 ευρώ Evia Pass

Για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (δείτε παρακάτω) με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Επιβεβαιώνετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα.

Αναλυτικά:

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, επιλέγετε το Evia Pass και βάζει τους κωδικούς του Taxisnet.

Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.

Κατόπιν, δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα, ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.