Νέο Freedom Pass 200 ευρώ για διακοπές τον Αύγουστο – Αίτηση ΕΔΩ

Freedom Pass 200 ευρώ βγάζει ξανά η κυβέρνηση τον Αύγουστο για τον κόσμο προκειμένου να πάει διακοπές. Δείτε τι πρέπει να κάνετε… Χαμός έγινε τις τελευταίες μέρες με το freedom pass των 300 ευρώ που δόθηκε για διακοπές τον Ιούλιο στο νησί της σεισμόπληκτης Σάμου, αλλά και για το North Evia – Samos Pass. Για […]

Νέο Freedom Pass 200 ευρώ για διακοπές τον Αύγουστο - Αίτηση ΕΔΩ

Freedom Pass 200 ευρώ βγάζει ξανά η κυβέρνηση τον Αύγουστο για τον κόσμο προκειμένου να πάει διακοπές. Δείτε τι πρέπει να κάνετε…

Χαμός έγινε τις τελευταίες μέρες με το freedom pass των 300 ευρώ που δόθηκε για διακοπές τον Ιούλιο στο νησί της σεισμόπληκτης Σάμου, αλλά και για το North Evia – Samos Pass.

Για το λόγο αυτό ανοίγει νέο πρόγραμμα για τον Αύγουστο προκειμένου να πάρουν και άλλα άτομα το freedom pass.

Δείτε αναλυτικά…

Χαμός με το freedom Pass που ξαντλήθηκε σε λίγες ώρες – Ανοίγει νέο

Λίγες ώρες έφτασαν για να εξαντληθεί το freedom pass ύψους 300 ευρώ για διακοπές τον Ιούλιο στο νησί της σεισμόπληκτης Σάμου. Το North Evia – Samos Pass άνοιξε χθες και έκλεισε μέσα σε μόλις 1,5 με ώρες, αφού τα 12.000 διαθέσιμα voucher για βόρεια Εύβοια και Σάμο έγιναν «καπνός».

Ωστόσο, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά στο τέλος Ιουλίου και θα μοιράσει εκ νέου 6.075 επιταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στις δύο περιοχές.

Αυτή τη φορά τα ποσά θα είναι μικρότερα. Στη «Φάση 2» του προγράμματος θα διατεθούν 4.050 κάρτες των 100 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και 2.025 κάρτες των 200 ευρώ για τη Σάμο. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Ιουλίου, εκτός εάν -και αυτή τη φορά- ολοκληρωθεί η διαδικασία σε διάστημα 120 λεπτών. Το Freedom Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στη συνέχεια, θα επαναληφθεί η διαδικασία για διακοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ως εξής:

  • Φάση 3: Διακοπές μέχρι 30/09/2022. Θα διατεθούν 7.300 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 3.650 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 25/08/2022 έως 31/08/2022.
  • Φάση 4: Διακοπές μέχρι 31/10/2022. Θα διατεθούν 2.000 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 1.000 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 26/09/2022 έως 10/10/2022.

Freedom Pass 200 ευρώ: Πότε και που κάνετε την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης χρειάζεστε μόνο τους κωδικούς Taxisnet, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα. Στη συνέχεια:

Μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, επιλέγετε το North Evia- Samos Pass και βάζετε τους κωδικούς Taxisnet.

Αμέσως μετά, καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας, δηλαδή το e-mail και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιείτε μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, δηλώνετε τον προορισμό της επιλογής σας – Σάμος ή Βόρεια Εύβοια.

Κατόπιν δηλώνετε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Τέλος, δηλώνετε υπεύθυνα ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγετε «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Freedom Pass 200 ευρώ: Αυτοί δικαιούνται το επίδομα διακοπών

Αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, που όμως:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και
  • δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

– του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

– του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή

– συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Διευκρινίζεται ότι για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι και το φορολογικό έτος 2020, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Το North Evia – Samos Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είτε από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης ή διαμονής του, είτε από όσους ορίζονται ως «ωφελούμενοί» του, δηλαδή:

  • τα ενήλικα τέκνα του που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 ή
  • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα

Η αξιολόγηση της αίτησης και η έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας θα διαρκεί μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Και τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Το North Evia – Samos Pass υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι λεπτομέρειες της δράσης ρυθμίζονται με την υπ’ αρ. 3603/28-06-2022 (ΦΕΚ Β’ 3347/28.06.2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, καθώς επίσης και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, με τη συνεργασία του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Αναλυτικό οδηγό υπό μορφή ερωταπαντήσεων οι πολίτες μπορούν να βρουν στο vouchers.gov.gr/eviasamospass και για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορούν να απευθύντονται στο 215 215 7841 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 17:00).