Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήPlusΝέα μέτρα και ωράριο: Δυσάρεστες εκπλήξεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα και ωράριο: Δυσάρεστες εκπλήξεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα και ωράριο: Εντός των επόμενων ημερών κληρώνει η επιβολή περιοριστικών μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Νέα μέτρα έρχονται τις επόμενες μέρες, πιθανότατα στην εστίαση.

Πάμε για νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες

Κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ως και την Τετάρτη,

Νέα μέτρα και ωράριο: Δυσάρεστες εκπλήξεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Στο τραπέζι παραμένει πάντα η πρόταση για μπλόκο των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, αλλά και ο περιορισμός του ωραρίου στην εστίαση ως τις 22:00 ή τις 23:00 το βράδυ, μέτρο που αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους.

Το βλέμμα είναι στραμμένο με ανησυχία και στην γιορτή των Θεοφανείων, υπό τον κίνδυνο συνωστισμού στις εκκλησίες αλλά και στη ρίψη του σταυρού σε θάλασσες και ποτάμια.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι πιθανό νέες ανακοινώσεις να υπάρξουν την Τετάρτη.

Καπραβέλος: Στο τραπέζι το lockdown – Παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

Μόνο απίθανο δεν είναι για τον Νίκο Καπραβέλο το ενδεχόμενο ενός νέου ολικού lockdown, καθώς η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους και στις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι τρομακτική. Αντίθετα, τόνισε πως στο νοσοκομείο δεν έχει γίνει καμία εισαγωγή με τριπλοεμβολιασμένους. Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» τάχθηκε υπέρ μιας μικρής παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων.

«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (σ.σ. στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε.

«Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά οι δυνατότητες διασποράς της Ομικρον είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα. «Η Ολλανδία που ανοίγει τα σχολεία έχει lockdown από τα Χριστούγεννα…» είπε. «Το χειρότερο σενάριο είναι μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ λόγω Όμικρον, δε θα αντέξει, θα καταρρεύσει το σύμπαν. Είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή».

Νέα μέτρα και ωράριο: Έκανε λόγο για ολοκληρωτικό lockdown γιατί φοβάται την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

«Δεν φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα δε θα φτάναμε στο 4ο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Σήμερα τελειώνει άλλη μια εφημερία στο Παπανικολάου, δραματική εφημερία, 50 περίπου εισαγωγές μέχρι στιγμής, 125 προσελεύσεις, 48 κλίνες εντατικής γεμάτες, έχουμε έναν ασθενή εκτός ΜΕΘ, δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε, αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση ακόμα στο σύστημα υγείας» σημείωσε.

Για τη 16χρονη που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ανέφερε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία, αλλά είναι ακόμα στα μηχανήματα. «Δεν είναι εύκολη η νόσος, θα έχουμε Γολγοθά, όμως είναι σε καλό δρόμο».

Επισήμανε δε ότι και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι. «Όλες οι εισαγωγές μας θα φύγουν για εξέταση για Ομικρον τα PCR τεστ να δούμε την επίπτωση που έχει η Ομικρον στις εισαγωγές, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι αυξάνεται. Από την άλλη μεριά συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία. 15 – 20 συνάδελφοι μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ίδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία».

«Είμαστε στο τσουνάμι του 4ου κύματος της Δέλτα που δεν λέει ακόμα να πέσει. Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός στην κατάσταση του ΕΣΥ. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία» τόνισε.

Νέα μέτρα και ωράριο: «Δεν αντέχουμε άλλο»

Στο τραπέζι, σημείωσε, είναι και το ολικό λοκντάουν. Δεν αντέχουμε άλλο. Ήπια νόσος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ήπια νόσος υπάρχει μόνο στους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια. Αυτούς με δύο που δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση έρχονται με απλό κρυολόγημα. Αυτοί με μία δόση με βαρύτερο κρυολόγημα, και επίπτωση αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους πάλι.

«Το lockdown έχει την έννοια πρώτα θα πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό… Δεν είναι λύση το lockdown, αλλά όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή. Χθες 78 οι θάνατοι αύριο πάνω από 100, το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο, με συγχωρείτε όλα είναι στο τραπέζι. Δεν τελειώνει η πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε όλοι. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ανάφλεξη της πανδημίας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη» προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος.

«Αυτό που με τρομάζει είναι η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους και τους υψηλού κινδύνου» διευκρίνισε.

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων ο Βασιλακόπουλος: Τα παιδιά δεν μένουν σε γυάλες

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος πιστεύει ότι τα σχολεία πρέπει ν’ ανοίξουν κανονικά, στις 10 Ιανουαρίου. «Τα παιδιά δεν μένουν σε γυάλες και αν δεν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα είναι εκτεθειμένα στην κοινότητα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού των μαθητών – όλων των βαθμίδων.

«Ο κίνδυνος είναι να επιστρέψει η λοίμωξη στο σπίτι και να κινδυνεύσουν αυτοί που είναι στο σπίτι» συμπλήρωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως αυτοί που θα κινδυνεύσουν σε αυτή την περίπτωση θα είναι οι ανεμβολίαστοι. «Αυτοί που έχουν κάνει την επαναληπτική δόση ή ολοκλήρωσαν πρόσφατα τον εμβολιασμό τους προστατεύονται» πρόσθεσε μιλώντας στο Mega.

«Οι αρνητές είναι σαν να έχουν ένα ‘δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο’» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να πιεστεί ο ανεμβολίαστος να εμβολιαστεί, ώστε να πάψει να ‘δεσμεύει’ τις ζωές μας, μέσα από την πίεση του συστήματος υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τέλος, μιλώντας για τη φυσική ανοσία από νόσηση, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι η νόσηση στους ανεμβολίαστους δεν «αφήνει» υψηλό επίπεδο ανοσίας. «Άρα το να έχω νοσήσει, δεν με προστατεύει σημαντικά από το να νοσήσω ξανά από κάποιο πιο ισχυρό στέλεχος» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ