Μασούτης: Μπαμ στα σούπερ μάρκετ, βάζει πολύ δύσκολα σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο

Ο Μασούτης δυναμώνει τον ανταγωνισμό στα σούπερ μάρκετ στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Μασούτης: Μπαμ στα σούπερ μάρκετ, βάζει πολύ δύσκολα σε Σκλαβενίτη και ΑΒ Βασιλόπουλο

Στις 1 Δεκεμβρίου, το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Μασούτη στα νότια προάστια είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει λειτουργία.

Οι άνθρωποι και η διοίκηση της εταιρείας αναμένουν αυτό το γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον, έχοντας προετοιμαστεί εκτενώς για να εξασφαλίσουν την ομαλή εκτέλεση του σχεδιασμένου προγράμματος χωρίς κανένα απρόοπτο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα newsbeast αναφέρει ότι:

«Ζωή ξαναπαίρνει ένα οικοδομικό τετράγωνο της Γλυφάδας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο εμφάνιζε για πολλά χρόνια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία ακολούθησε τη μετακόμιση της πρωτοπόρας εταιρείας στον τομέα των πολυεστερικών σκαφών Lambro Yaghts, από εκεί στη λεωφόρο Αλίμου.

Την 1η Δεκεμβρίου μαθαίνω ότι είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα του Μασούτη στα νότια προάστια, το οποίο οι άνθρωποι και η διοίκηση της αλυσίδας το περιμένουν πώς και πώς και μάλιστα έχουν γίνει πολλές προετοιμασίες έτσι ώστε όλα να πάνε βάσει προγραμματισμού και χωρίς κανένα απρόοπτο. Ο Μασούτης έχει να αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από Σκλαβενίτη και Lidl, όπου και οι δύο αλυσίδες έχουν καταστήματα σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από αυτό της αλυσίδας της Θεσσαλονίκης».

Δεν καταργούνται οι προσφορές 1+1

Δεν θα καταργηθούν οι προσφορές 1+1 προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της χώρας, όπως ξεκαθάρισε σήμερα κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές 1 +1 αλλά ούτε και καμία προσφορά. Ούτε θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της αλλά και στον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν. Αλίμονο εάν απαγορεύαμε ένα τρόπο πώλησης προϊόντων» σημείωσε σήμερα ο κ. Μαρινάκης. «Μάλιστα συγκεκριμένα και εμείς στο σπίτι μας προτιμούμε πολύ να αγοράζουμε τις προσφορές 1 +1. Είναι πολύ πρακτικό αυτό» συμπλήρωσε.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως δεν τίθεται καν θέμα κατάργησης προσφορών 1+1 προϊόντων, ξεκαθάρισε. «Αλίμονο εάν ποτέ καταργούσαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων/προσφορών. Ένα άλλο είναι ο έλεγχος που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το εάν πράγματι οι προσφορές είναι προσφορές. Γιατί υπάρχει κάποιες φορές η πρακτική να βάζουμε κάτι σε προσφορά αλλά πριν το βάλουμε σε προσφορά να υπάρχει μια σχετική ανατίμηση. Αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται» είπε.

Επίσης μίλησε για τα πρόστιμα που επιβάλλει η ΔΙΜΕΑ σε εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία. «Ελέγχεται επιστεμμένα και είναι ένα μέρος των προστίμων. Και έχουν πάρα πολύ αποτέλεσμα όλες αυτές οι κινήσεις της ΔΙΜΕΑ και τα πρόστιμα που επιβάλλονται» είπε και ανέφερε ενδεικτικά τι έγινε αφού επιβλήθηκε πρόστιμο σε εταιρεία για αθέμητη κερδοφορία.

«Την ακριβώς επόμενη ημέρα η εταιρεία αυτή ενέταξε 50 νέους κωδικούς στο πρόγραμμα χαμηλά σταθερά για 6 μήνες τουλάχιστον 5 %. Οι κωδικοί αυτοί φτάνουν όλο και περισσότερο στον δεύτερο μεγάλο στόχο που είναι οι 1000. Γεμίζουν όλο και περισσότερο τα ράφια, να έχουν δυνατότητα οι καταναλωτές σε πολύ διαφορετικά αναγκαία προϊόντα να αγοράζουν τουλάχιστον κατά 5% και τουλάχιστον για ένα εξάμηνο τα προϊόντα αυτά» σημείωσε.