Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΜας κάνει πλάκα; Δείτε πού έβαλε αντικλεπτικά ελληνικό σούπερ μάρκετ

Μας κάνει πλάκα; Δείτε πού έβαλε αντικλεπτικά ελληνικό σούπερ μάρκετ

Σούπερ μάρκετ: Αρκετά παράπονα τις τελευταίες ώρες για την αλυσίδα Μασούτης, η οποία έβαλε αντικλεπτικά σε προϊόντα!

Μετά τις ντροπιαστικές εικόνες με την τοποθέτηση αντικλεπτικών συσκευών στα βρεφικά γάλατα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, σειρά πήραν οι σαρδέλες!!!

Και αν το βρεφικό γάλα είναι ένα ακριβό προϊόν που οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανησυχούν μήπως κλαπεί από απεγνωσμένους γονείς που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αναρωτιόμαστε ποιο είναι το επιχείρημα των Σούπερ Μάρκετ για την … ταπεινή σαρδέλα;

Στις φωτογραφίες που τράβηξε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, φαίνεται καθαρά η τοποθέτηση αντικλεπτικών συσκευών σε κονσέρβες, των οποίων η τιμή ανέρχεται στο …τεράστιο ποσό των 1,43 ευρώ!

Σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών οι σαρδέλες με το αντικλεπτικό ήταν σε Σούπερ Μάρκετ της αλυσίδας Μασούτη.

Δείτε τη φωτογραφία:

Τεράστια κίνηση έκανε ο Μασούτης – «Τελειώνει» τον ανταγωνισμό

Μασούτης: Σε μια πολύ σημαντική κίνηση για την πορεία της εταιρείας προχώρησε η αλυσίδα τροφίμων, βάζοντας… μπουρλότο στον ανταγωνισμό.

Deal μεγατόνων για τα γνωστά σούπερ μάρκετ που ισχυροποιούν τη θέση τους στην αγορά.

Συγκεκριμένα, περί τα 50 εκατ. ευρώ επενδύει συνολικά η «Μασούτης Α.Ε.» στη συμφωνία με τη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης».

Η κίνηση αυτή αυξάνει τα καταστήματα της αλυσίδας στα 370, ενώ ωθεί το τζίρο της πάνω από το 1 δισ. ευρώ.

Μασούτης: Τι ακριβώς περιλαμβάνει το deal 

Ειδικότερα, η «Μασούτης», που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με τη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης», εντάσσει στο δίκτυό της 19 καταστήματα που βρίσκονται στην Κέρκυρα κάτω από την επωνυμία «Γαλαξίας Α.Ε. – Μαρκάτο» και ακόμη 18 που βρίσκονται σε οκτώ νησιά του Αιγαίου, τα οποία μέχρι πρόσφατα ανήκαν και αυτά στη «ΣΥΝΚΑ Κρήτης».

Σημειώνεται, ότι με την εξαγορά του 50% της «ΣΥΝΚΑ», τα καταστήματα της Κρήτης, διατηρούν την επιγραφή ‘SΥΝΚΑ Super Markets’ ενώ ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να έχει την ευθύνη της διαχείρισής των καταστημάτων της Κρήτης.

Για τη «Μασούτης» η είσοδος στη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης», αποτελεί σαφώς σημαντική επιτυχία καθώς, μετά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, μπαίνει στην αγορά του μεγάλου αυτού τουριστικού νησιού, όπως στην επίσης τουριστική και πληθυσμιακά μεγάλη Κέρκυρα, αλλά και σε νησιά του Αιγαίου που ξεχωρίζουν για την αναπτυξιακή τους δυναμική όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Πάρος, η Χίος, η Νάξος, η Μήλος, η Τήνος και η Κάλυμνος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί κατάστημα “Μασούτης” στην Άνδρο.

Σούπερ μάρκετ: Μασούτης: Διακρίνεται για το εργασιακό του περιβάλλον

Ο οικογενειακός χαρακτήρας που διατηρείται παρά τη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, οι στενοί δεσμοί και η διάρκεια στις σχέσεις της με τους εργαζομένους έφεραν την εταιρεία Μασούτης για 11η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα Great Place to Work, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Best Workplaces του Great Place to Work® Institute Hellas.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τονίζονται, εξάλλου, και σε ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού Newsweek για την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μασούτης επισημαίνει ως ιδρυτική και πάγια αρχή την αναγνώριση της σημασίας και του ρόλου των 9.200 εργαζομένων της: “Η ισχύς μας πηγάζει από τους ανθρώπους”. Σημειώνει δε ότι το σημαντικότερο προσόν ενός εργαζομένου δεν είναι η πείρα και οι δεξιότητες, αλλά ο χαρακτήρας.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι η εταιρεία είναι ευτυχής να παρακολουθεί την πρόοδο των οικογενειών των εργαζομένων της, ότι πιστεύει στην ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής ζωής και εργασίας και στη σημασία της οικογένειας τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Σούπερ μάρκετ: Ποια η φιλοσοφία της εταιρείας 

Στη φιλοσοφία του Ομίλου Μασούτης κυρίαρχοι στόχοι είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η αναγνώριση των προσπαθειών των εργαζομένων. Η εταιρεία, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες δεν πραγματοποίησε μειώσεις μισθών ή προσωπικού, αποδεικνύοντας τη συνεπή και διαρκή δέσμευσή της απέναντι στους εργαζομένους της. Στη Μασούτης, η συλλογική προσπάθεια όχι μόνο αναγνωρίζεται, αλλά και επιβραβεύεται, όπως έπραξε την περίοδο του Covid, επιβραβεύοντας τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής με extra bonus για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Πρόκειται για ένα ποσό που αντιστοιχούσε στο 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μασούτης είναι η μόνη εταιρεία του κλάδου των Supermarket που βρίσκεται στη λίστα Best Workplaces στην κατηγορία άνω των 250 εργαζόμενων.

Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε ο Διαμαντής Μασούτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το 1976, μέχρι σήμερα, ο όμιλος αριθμεί 334 συνολικά καταστήματα λιανικής – super market και χονδρικής – cash & carry σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Παρά τις μεγάλες αλλαγές που επήλθαν, διαχρονική αξία στην επιχειρηματική διαδρομή της Μασούτης, αποτελούν οι άνθρωποι της. Και η διάκριση Best Workplace από τους ίδιους τους εργαζόμενους αναδεικνύει ότι αυτό δεν είναι ένα θεωρητικό σχήμα αλλά μια απτή απόδειξη του πόσο ανθρωποκεντρική είναι η ανάπτυξη της Μασούτης, στοχεύοντας στο να έχει ικανοποιημένους τόσο τους υπαλλήλους της όσο και τους πελάτες της σε όλη την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ