«Λουκέτο» σε πασίγνωστη Ελληνική αλυσίδα καταστημάτων – Ποια έκλεισαν

Λουκέτο: Κλείνουν τα πολύ γνωστά σε όλους Kitchen Lab καταστήματα του Άκη Πετρετζίκη αφήνοντας χωρίς δουλειά αρκετούς εργαζομένους… Όπως είναι γνωστό, παρά την επιτυχία που γνώρισε το εν λόγω εγχείρημα του διάσημου σεφ τα τρία καταστήματα σε Γλυφάδα, Σύνταγμα και Αγία Παρασκευή πλέον αποτελούν παρελθόν στον κλάδο της εστίασης. «Ρολά» κατεβάζουν τα τρία καταστήματα εστίασης […]

«Λουκέτο» σε πασίγνωστη Ελληνική αλυσίδα καταστημάτων - Ποια έκλεισαν

Λουκέτο: Κλείνουν τα πολύ γνωστά σε όλους Kitchen Lab καταστήματα του Άκη Πετρετζίκη αφήνοντας χωρίς δουλειά αρκετούς εργαζομένους…

Όπως είναι γνωστό, παρά την επιτυχία που γνώρισε το εν λόγω εγχείρημα του διάσημου σεφ τα τρία καταστήματα σε Γλυφάδα, Σύνταγμα και Αγία Παρασκευή πλέον αποτελούν παρελθόν στον κλάδο της εστίασης.

«Ρολά» κατεβάζουν τα τρία καταστήματα εστίασης Kitchen Lab που διατηρούσε ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης σε Σύνταγμα, Γλυφάδα και Αγία Παρασκευή.

Το επιχειρηματικό εγχείρημα του σεφ ξεκίνησε το 2018 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με τα καταστήματα Kitchen Lab και Burger AP να ανοίγουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ποια κλείνουν και βάζουν λουκέτο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ότι το 2021 παρά τις πιέσεις που δέχτηκε η εστίαση λόγω του lockdown, η εταιρεία είχε 894.800 κέρδος ευρώ.

Ωστόσο, στα τέλη του 2022 μπήκε λουκέτο στο Kitchen Lab της Γλυφάδας και στη συνέχεια στο Σύνταγμα, ενώ τώρα ήρθε η σειρά των δύο καταστημάτων στην Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα, στο ΓΕΜΗ έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 καταβλήθηκε το εταιρικό κεφάλαιο των 30.000 ευρώ.

Στη συνέχεια απολύθηκε το προσωπικό στο σύνολό του και καταβλήθηκαν μισθοί και αποζημιώσεις.

Πλέον, η εταιρεία μετέφερε την έδρα της στη Γλυφάδα και σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν δοθεί οι απαραίτητες αποζημιώσεις και έχουν καταβληθεί οι μισθοί στο προσωπικό.

Ποιος ο λόγος που έβαλε λουκέτο ο γνωστός σεφ

Ο Άκης Πετρετζίκης φέρεται να έβαλε λουκέτο στις προηγούμενες επιχειρήσεις του, όχι γιατί δεν πήγαιναν καλά, αλλά επειδή χρειάζονταν να ασχολείται αρκετά μαζί τους, τη στιγμή που υπήρχαν και άλλες δραστηριότητες που χρειάζονταν χρόνο και έφερναν περισσότερο κέρδος.

Παράλληλα, ήθελε να βρίσκεται πιο πολύ δίπλα στην οικογένειά του, ειδικά από τη στιγμή που απέκτησε πρόσφατα και δεύτερο παιδί.

Το νέο του επαγγελματικό βήμα

Να σημειωθεί πάντως ότι στις 12 Aπριλίου δημιουργήθηκε η εταιρεία Ακis Petretzikis Hub Μονοπρόσωπη, ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 530.000 ευρώ. Μοναδικός μέτοχος της είναι η Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που ιδρύθηκε το 2017. Αντικείμενο της είναι ο τομέας των τηλεοπτικών παραγωγών.

Σκοπός της Ακis Petretzikis Hub είναι οι εξής δραστηριότητες:

– Παραγωγή πρωτότυπων τηλεοπτικών εκπομπών

– δραστηριότητες δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας

– δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

– έκδοση βιβλίων

– εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων

– εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών π.δ.κ.α.

– εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τροφίμων, πώληση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου στο διαδίκτυο με αμοιβή ή βάσει σύμβασης

– υπηρεσίες βιντεοσκοπήσεων για προώθηση πωλήσεων

– υπηρεσίες διάθεσης κινηματογραφικών ταινιών και άλλου περιεχομένου βίντεο σε δίσκο, ταινία ή άλλο φυσικό μέσο

– υπηρεσίες διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των εσόδων τους (εκτός από ταινίες)

– υπηρεσίες διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων

– υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμων και συναφών)

– υπηρεσίες ιστοφιλοξενίας (web hosting)

– υπηρεσίες μάγειρα (με σύμβαση έργου)

– υπηρεσίες παραγωγής και παρουσίασής και παρουσίασης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

– υπηρεσίες παραγωγής ταινιών προώθησης ή διαφημιστικών και βίντεο

– υπηρεσίες παραχώρησης προνομίου franchise και παροχής σχετικών συμβουλών

– υπηρεσίες προβολής και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

– υπηρεσίες προώθησης βιβλίων

– υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)

– υπηρεσίες φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης εκδηλώσεων εντός και εκτός studio

– άλλες υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)

– υπηρεσίες φωτομοντέλου.

Πως έγινε γνωστός

Τον Άκη Πετρετζίκη τον γνωρίσαμε το 2010 μέσα από το τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef, που βγήκε νικητής.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο γνωστός σεφ ξεκίνησε μια σειρά από εκπομπές τόσο στην τηλεόραση όσο και στο κανάλι του στο YouTube, οι οποίες ως στόχο είχαν να κάνουν τον κόσμο να αγαπήσει το σπιτικό φαγητό.

Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφόρησε αρκετά βιβλία μαγειρικής με ρεκόρ πωλήσεων και κατάφερε να καταρρίψει μέχρι και ρεκόρ Γκίνες.

Η συνεργασία με τον Τζέιμι Όλιβερ
Το 2015 ο Άκης Πετρετζίκης ξεκίνησε μία συνεργασία με τον Βρετανό σεφ, Τζέιμι Όλιβερ, όταν ο διάσημος σεφ τού έκανε πρόταση να μαγειρέψει μουσακά στο κανάλι του στο YouTube.