κρουσματα σημερα στην Ελλαδα 27-11-2021 – Οι περιοχές – Ανακοίνωση ΕΟΔΥ

κρουσματα σημερα: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ! Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα 27/11/2021, περιοχές, διασωληνωμένοι και οι θάνατοι. Στη… σκιά της νέας μετάλλαξης Ομικρον οι επιστήμονες… ψάχνονται για το αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα! Μετάλλαξη «Ο»: «Καθαρά» 40.000 δείγματα στην Ελλάδα από έλεγχο του ΕΟΔΥ Σε επανέλεγχο 40.000 δειγμάτων από κρούσματα κορονοϊού προχώρησε ο ΕΟΔΥ […]

κρουσματα σημερα στην Ελλαδα 27-11-2021 - Οι περιοχές - Ανακοίνωση ΕΟΔΥ

κρουσματα σημερα: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ! Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα 27/11/2021, περιοχές, διασωληνωμένοι και οι θάνατοι.

Στη… σκιά της νέας μετάλλαξης Ομικρον οι επιστήμονες… ψάχνονται για το αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα!

Μετάλλαξη «Ο»: «Καθαρά» 40.000 δείγματα στην Ελλάδα από έλεγχο του ΕΟΔΥ

Σε επανέλεγχο 40.000 δειγμάτων από κρούσματα κορονοϊού προχώρησε ο ΕΟΔΥ προκειμένου να διαπιστώσει αν η νέα μετάλλαξη «Ο» έχει έρθει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ από τον επανέλεγχο δεν προέκυψε κανένα κρούσμα της νέας μετάλλαξης ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν κρούσματα του νέου στελέχους.

Ύποπτα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ολλανδία σε επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική ενώ ύποπτο κρούμστα εντοπίστηκε και στη Γερμανία.

Συγκεκειμένα, υπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατα εντοπισθείσα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού πολύ πιθανόν να έφθασε και στη Γερμανία.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

κρουσματα σημερα: Τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε από κορονοϊό εμβολιασμένο ζευγάρι μέσα σε λίγες μέρες

Πέθανε από κορονοϊό ηλικιωμένο ζευγάρι στον Βόλο παρά το γεγονός ότι και ι δύο είχαν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr το ζευγάρι κόλλησε τον ιό πριν δύο εβδομάδες.

Πρώτα, αρρώστησε ο 86χρονος σύζυγος και απόστρατος στρατιωτικός, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό δύο μέρες μετά από μετάγγισή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ο κορονοϊός μεταδόθηκε στη νύφη του ηλικιωμένου, στη σύζυγό του, στον γιο του, στην κόρη του, στα ανίψια του.

Ο 86χρονος, που αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή πρώτος. Το σπίτι της οικογένειας τυλίχτηκε στο πένθος, ενώ η σύζυγός του έδινε τη δική της μάχη να βγει ζωντανή από τη δοκιμασία.

Η 79χρονη που αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα και ήταν υπέρβαρη είχε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία της. Λόγω της κατάστασής της, δεν ενημερώθηκε ποτέ για την απώλεια του συζύγου της και τελικά χτες (26/11) κατέληξε και η ίδια.

Το τραγικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι η οικογένειά τους δεν μπορούσε να είναι δίπλα τους στις δύσκολες αυτές στιγμές, καθώς είχαν κολλήσει όλο κορονοϊό. Δεν μπορούσαν ούτε να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς, που λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό πασχίζουν για να ανταποκριθούν στις περιστάσεις και δίνουν σκληρή μάχη.

Οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων είναι συντετριμμένοι, με την κόρη του ζευγαριού να προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί, να φοράει μάσκες και να τηρεί όλα τα μέτρα.

Ποιοι εμβολιασμένοι νοσούν και ποιοι νοσηλεύονται από κορονοϊό

Αν και οι μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευόμενων με COVID-19, παρατηρείται τελευταία αυξανόμενος αριθμός νοσηλειών στα Νοσοκομεία με εμβολιασμένα άτομα που δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση. Το ερώτημα σχετικά με το ποιοι εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται είναι καίριο. Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σχετική δημοσιογραφική έρευνα στις ΗΠΑ.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής.

Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν ιατρικά δεδομένα από 21 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων. Συνολικά, από τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα παρουσιάστηκαν 1,89 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, 72.000 χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ 20.000 απεβίωσαν στις ΗΠΑ το τελευταίο έτος που είναι διαθέσιμα τα εμβόλια. Διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων, αυτοί που είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν λόγω COVID-19 είναι οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Διαπιστώθηκε ότι άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, νεφρική νόσο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν διπλάσιο περίπου κίνδυνο σε σύγκριση με τα εμβολιασμένα άτομα χωρίς τέτοια νοσήματα. Μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων χωρίς υποκείμενες παθήσεις μόνο το 7,5% των περιπτώσεων χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ μεταξύ των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο για παράδειγμα 25% από αυτούς νοσηλεύτηκαν. Οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, επειδή με το γήρας αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Περίπου το 80% των θανάτων σε περιπτώσεις νόσησης μετά από πλήρη εμβολιασμό είναι σε άτομα 65 ετών και άνω.

Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν τη σημασία της ενισχυτικής δόσης, αλλά και την υψηλή ευαισθησία που πρέπει να δείχνει η ιατρική κοινότητα και η πολιτεία σε ηλικιωμένα άτομα και σε άτομα με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα.

κρουσματα σημερα στην Ελλαδα 27-11-2021 – Ανακοίνωση ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.870 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683, εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.740 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 82, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.861 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 641 (59.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (80.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (19.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.493 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 446 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Οι περιοχές:

Πηγή: ΕΟΔΥ