Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΠαιδείαΚλεινουν τα σχολεια; Νέα σενάρια - Τι απαντά η Κεραμέως

Κλεινουν τα σχολεια; Νέα σενάρια – Τι απαντά η Κεραμέως

Κλεινουν τα σχολεια: Νέα σενάρια τις τελευταίες ώρες τα οποία κάνουν λόγο για κλείσιμο των σχολείων λόγω κρουσμάτων.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε στα σενάρια αυτά, διαψεύδοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο…

Στο σενάριο που διακινείται και σύμφωνα με το οποίο κλείνουν τα σχολεία απάντησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα μιλώντας στα Παραπολιτικά FM διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων».

Η υπουργός ανέφερε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%.

Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%,πρόσθεσε η κ Κεραμέως.

Επίσης είπε πως το πρωτόκολλο τηρείται αυστηρά και πως 15 τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο περισσότερων από 85.000 τμημάτων.

Όταν υπάρξει κρούσμα, τόνισε, ο μαθητής απομονώνεται και οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε έως και 7 τεστ την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια η υπουργός είπε πως το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση. Στόχος του, όπως πρόσθεσε, είναι να αυξήσει την αυτονομία των πανεπιστημίων και να τους δώσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αλλαγές στο πως εκλέγονται οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως είπε πως με τα 166 νέα προγράμματα σπουδών αλλάζει το τι και το πως διδάσκουμε το μάθημα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως είπε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή είναι αρνητές της πανδημίας και των μέτρων προστασίας από αυτή η υπουργός δήλωσε πως είναι πιθανό να τους αφαιρείται η γονική μέριμνα ενώ θα επιβάλεται ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνια.

Κλεινουν τα σχολεια: Στα «μαχαίρια» ΟΛΜΕ – Υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα:

Η εκθετική διασπορά του κορoνοϊού των τελευταίων ημερών στην επικράτεια που μεταφράζεται σε ραγδαία άνοδο των νέων μολύνσεων και στα παιδιά δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία το επόμενο διάστημα.

«Προτίμηση» στις ηλικίες μεταξύ 4 και 18 ετών δείχνει ο κορονοϊός καθώς σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν 1 στα 4 νέα κρούσματα είναι παιδιά. Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 11.131, αποτελώντας το 24% (+4.4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Με τις νέες μολύνσεις αυξάνεται και η ανησυχία των γονέων, μάλιστα αρκετοί δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο έστω και αν υπάρχει μόνο ένα κρούσμα. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθημερινά, κυρίως για τα ανεμβολίαστα ενήλικα μέλη των οικογενειών, καθώς εκείνα είναι που θα νοσήσουν βαρύτερα εάν κολλήσουν από τα παιδιά.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αλέξανδρο Κόπτση, διαβεβαίωσε πως η διασπορά του κορονοϊού, στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ενώ σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχαμε, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσούχλο, ανέφερε πως πρέπει άμεσα να αλλάξουν τα πρωτόκολλα.

Τσούχλος: Το 50%+1 πρέπει να αλλάξει άμεσα

Ο κ. Τσούχλος μιλώντας στο Newsbomb.gr, διευκρίνισε πως η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα είχε ζητήσει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία.

«Ζητήσαμε εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όταν ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Τα πρωτόκολλα πρέπει να αλλάξουν, υπάρχει έντονος προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπάρχει αναταραχή όταν εμφανίζεται ένα νέο κρούσμα, οι μαθητές δεν μπαίνουν στις τάξεις, οι γονείς ανησυχούν, δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Το 50%+1 πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να δούμε από την αρχή τα μέτρα. Επιθυμούμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και τον ΕΟΔΥ, δεν έχουμε ενημέρωση, μαθαίνουμε τους αριθμούς από τα κανάλια».

Κόπτσης: Απόλυτα ελεγχόμενη η διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα
Μέχρι στιγμής είναι απόλυτα ελεγχόμενη η διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα, αν και τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στα παιδιά εμφανίζουν αυξητική τάση, ανέφερε στο Newsbomb.gr, o Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα και είναι τέλος Νοεμβρίου, οφείλεται στο γεγονός πως τα πρωτόκολλα λειτουργούν.

«Σε κάθε τμήμα που υπάρχει κρούσμα εφαρμόζεται αυξημένος αριθμός testing σε όλα τα παιδιά με 3 self και 2 rapid. Το γεγονός αυτό βοηθά», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Κόπτσης, δήλωσε πως οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά μέχρι στιγμής, ενώ αναμένεται απόφαση αναφορικά με την διεξαγωγή τους τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αποκάλυψε πως σύντομα αναμένεται κοινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Δικαιοσύνης, η οποία θα αφορά στους αρνητές γονείς, οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο στερώντας τους τη γνώση.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2021

Πλησιάζει η ώρα που θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Φέτος, τα μαθήματα θα σταματήσουν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και θα ξεκινήσουν στις 10 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα.

Οι διακοπές φέτος θα είναι μάλιστα και λίγο αυξημένες καθώς επισήμως ορίζονται από την 24η Δεκεμβρίου έως την 7η Ιανουαρίου.

Όμως η αλλαγή φέτος γίνεται καθώς η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει Παρασκευή και τα Χριστούγεννα Σάββατο.

Επόμενες διακοπές θα είναι αυτές του Πάσχα όπου τα σχολεία παραδοσιακά κλείνουν από τη Μεγάλη Δευτέρα και ανοίγουν μετά την Κυριακή του Θωμά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ