ΚΟΚ: Σίγουρο πρόστιμο 80 ευρώ – Η παράβαση στο φανάρι που κάνουν όλοι

ΚΟΚ: Αυστηρότατα  και ιδιαίτερα τσουχτερά για το πορτοφόλι μας πρόστιμα περιλαμβάνει ο  Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Η πλειονότητα αυτών αφορά παραβάσεις που ενέχουν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Οι απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι οδηγοί θα τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά και  τα πρόστιμα θα αγγίζουν ακόμη και τα 1.200 ευρώ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τα […]

ΚΟΚ: Σίγουρο πρόστιμο 80 ευρώ - Η παράβαση στο φανάρι που κάνουν όλοι

ΚΟΚ: Αυστηρότατα  και ιδιαίτερα τσουχτερά για το πορτοφόλι μας πρόστιμα περιλαμβάνει ο  Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Η πλειονότητα αυτών αφορά παραβάσεις που ενέχουν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

Οι απερίσκεπτοι και επικίνδυνοι οδηγοί θα τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά και  τα πρόστιμα θα αγγίζουν ακόμη και τα 1.200 ευρώ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τα 700 ευρώ για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ενώ θα αφαιρείται και η άδεια οδήγησης.

Να σημειωθεί πως δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω κεκτημένης ταχύτητας και συνήθειας, οι οδηγοί παντός είδους οχήματος δεν σταματούν στον πορτοκαλί σηματοδότη, ενώ οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν ότι η απερίσκεπτη και παιδαριώδης κίνηση ισούται  με ιδιαίτερα «αλμυρό» πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ σηματοδότες ρυθμίζουν την κυκλοφορία και δείχνουν πότε πρέπει να σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περάσουν οι πεζοί.

Μεταξύ των σημάτων το πορτοκαλί φανάρι μπορεί να «οδηγήσει» σε πρόστιμο από την τροχαία εφόσον εντοπισθεί είτε από κάμερα, είτε από φυσικό έλεγχο με βάση τον ΚΟΚ αν ο οδηγός δεν προσέξει και αντί να σταματήσει, συνεχίσει μαρσάροντας ανενόχλητος την πορεία του ή αν προκαλέσει κάποιο τροχαίο.

ΚΟΚ: Βαθιά στην τσέπη πρέπει να βάλει ο οδηγός αν περάσει με πορτοκαλί

Επομένως αν ο οδηγός δεν σταματήσει στο πορτοκαλί φως, το οποίο δείχνει στη συνέχεια ότι θα ανάψει κόκκινο, τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κ.Ο.Κ., όταν ο οδηγός αντικρίσει πορτοκαλί σταθερό φως κυκλικής μορφής υποχρεούται να σταματήσει εκτός αν βρίσκεται τόσο κοντά στο σηματοδότη και δεν μπορεί να ακινητοποιηθεί πλήρως με ασφάλεια.

Μόνη εξαίρεση στην οποία μπορούμε να προχωρήσουμε με προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή πάντα σε πεζούς και οχήματα, είναι όταν συναντήσουμε από ή διπλό πορτοκαλί κυκλικής μορφής ή σε σχήμα βέλους που αναβοσβήνει.

Τι αναφέρει ο Κ.Ο.Κ. για το πράσινο και κόκκινο φανάρι

  • Πράσινο σταθερό φως κυκλικής μορφής : Ο οδηγός προχωρεί κατευθείαν μπροστά ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά, εκτός αν άλλο σήμα ή πινακίδα απαγορεύει την κατευθείαν κίνηση ή στροφή. Ο οδηγός υποχρεούται, και αν ακόμη ο φωτεινός σηματοδότης δείχνει πράσινο φως, κινούμενος κατευθείαν μπροστά, να παραχωρεί προτεραιότητα σε άλλο όχημα ή πεζό που κινείται ακόμη από προηγούμενη σηματοδότηση, στρίβοντας δε να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς, οι οποίοι κινούνται στην οδό στην οποία πρόκειται να εισέλθει.
  • Ερυθρό σταθερό φως κυκλικής μορφής : Ο οδηγός υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής αυτής ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει το πράσινο φως. Επίσης υποχρεούται να μην εισέρχεται στον οδικό κόμβο ούτε να κινείται πάνω στις διαβάσεις πεζών, εάν ο σηματοδότης είναι τοποθετημένος στο μέσο ή στην απέναντι πλευρά του κόμβου.
  • Κίτρινο σταθερό φως κυκλικής μορφής : Ο οδηγός υποχρεούται να σταματήσει, όπως και προερυθρού φωτός, εκτός αν βρίσκεται τόσο κοντά στο σηματοδότη, ώστε να μην μπορεί να κάμει αυτό ασφαλώς.
  • Απλό ή διπλό κίτρινο φως κυκλικής μορφής, το οποίο αναβοσβήνει (αναλάμπον) : Ο οδηγός υποχρεούται να ανακόπτει ταχύτητα, να προχωρεί με ιδιαίτερη προσοχή και να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς και στα οχήματα.
  • Απλό ερυθρό φως, το οποίο αναβοσβήνει (αναλάμπον), κυκλικής μορφής ή διπλό εναλλασσόμενο στον ίδιο ιστό, στο αυτό ύψος και προς την αυτή κατεύθυνση : Σημαίνει μεγάλο κίνδυνο και υποχρεώνει τον οδηγό σε ακινητοποίηση του οχήματος, όπως και προ ερυθρού σταθερού φωτός. Η σηματοδότηση αυτή χρησιμοποιείται μόνο σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, σε προσβάσεις σε κινητές γέφυρες ή αποβάθρες οχηματαγωγών, όταν πυροσβεστικά οχήματα εισέρχονται στην οδό ή πλησιάζουν αεροσκάφη, τα οποία θα διέλθουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την οδό.
  • Πράσινο φως με μορφή ενός ή περισσότερων βελών : Ο οδηγός μπορεί να προχωρήσει μόνο προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος ή τα βέλη. Βέλος προς τα πάνω σημαίνει υποχρεωτική κίνηση κατευθείαν μπροστά.
  • Σηματοδότης τρίχρωμου συστήματος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα πρόσθετα πράσινα βέλη : Ο οδηγός μπορεί να προχωρεί προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος ή τα βέλη, ανεξάρτητα από τη φάση που έχει ο σηματοδότης κατά τη στιγμή εκείνη, αφού προηγουμένως εισέλθει στη λωρίδα κυκλοφορίας, η οποία προορίζεται για τα οχήματα τα κινούμενα προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος ή τα βέλη.

Έρχεται το πορτοκαλί φανάρι και για τους πεζούς

Σε ό,τι αφορά τα φανάρια που ρυθμίζουν την πορεία των πεζών, οι σηματοδότες είναι δύο, καθώς απουσιάζει το πορτοκαλί. Όπως όμως όλα δείχνουν αυτό επρόκειτο να αλλάξει σε επτά γαλλικές πόλεις στις οποίες τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών της χώρας αποφάσισαν να προβούν σε πιλοτικές δοκιμές ενός πρωτοποριακού συστήματος.

Πρόκειται για τις πόλεις Μετς, Νανσί, Νάντη, Νίκαια, Στρασβούργο, Τουλούζη και Βερσαλλίες, οι οποίες θα επαναρυθμίσουν τη λειτουργία ορισμένων φωτεινών σηματοδοτών, ώστε προτού γίνει κόκκινο το απεικονιζόμενο ανθρωπάκι, αυτό να εκπέμπει πορτοκαλί χρώμα, είτε σταθερής είτε παλλόμενης μορφής.

Έτσι, όταν οι πεζοί θα αντικρύσουν τον πορτοκαλί σηματοδότη δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στη διάβαση, στην περίπτωση όμως που βρίσκονται ήδη σε αυτόν μπορούν να τη διασχίσουν νόμιμα.