Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Ώρα απόφασης λόγω χιονιά

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας; Πότε η απόφαση. Προ των πυλών βρίσκεται η έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στη χώρα μας η οποία σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα προκαλέσει ριζικές μεταβολές στο σκηνικό του καιρού. Συγκεκριμένα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας […]

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Ώρα απόφασης λόγω χιονιά

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας; Πότε η απόφαση.

Προ των πυλών βρίσκεται η έλευση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στη χώρα μας η οποία σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα προκαλέσει ριζικές μεταβολές στο σκηνικό του καιρού.

Συγκεκριμένα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, σύμφωνα και με νεότερη ανάλυση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αιτία γι’ αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, η οποία θα χαρακτηριστεί από την ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων που θα εκτείνεται από τη Βορειοδυτική Αφρική έως τη Σκανδιναβία.

Σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα επιτρέψει την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα χαρακτηριστεί από την κίνηση μικροδιαταραχών στην ανώτερη τροπόσφαιρα από τα βορειοανατολικά πρoς την χώρα μας, οι οποίες θα συμβάλουν στην εκδήλωση σημαντικών χιονοπτώσεων στην ανατολική και νότια χώρα.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Πιο αναλυτικά, κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 05/02 έως την Τρίτη 07/02, στην χώρα μας αναμένεται:

– Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από Βορρά πρoς Νότο, η οποία και θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 8-10 και τοπικά 10-12 βαθμών.

– Χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα (στα ηπειρωτικά έως και σε πεδινά τμήματα) αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με έμφαση στις Σποράδες, στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στην Αττική, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε τμήματα της Θράκης, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Χαλκιδικής.

– Ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

– Ισχυρός παγετός στα βόρεια, όπου σε αρκετές περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός.

– Τέλος, σύμφωνα με το meteo, η ακριβής κίνηση και ο χρόνος άφιξης στη χώρα μας αυτών των μικροδιαταραχών στην ανώτερη τροπόσφαιρα, που καθορίζουν σημαντικά την ένταση και έκταση των χιονοπτώσεων, παραμένουν προγνωστικά εξαιρετικά αβέβαια.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Έρχεται η «Μπάρμπαρα» – Πού θα «χτυπήσει»

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε και η ΕΜΥ ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ» («BARBARA»).

Όπως αναφέρει ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Χιονοπτώσεις

Την Κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις:

  1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.
  2. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.
  3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
  4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Χαμηλές θερμοκρασίες

Από την Κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Θυελλώδεις Άνεμοι

Από την Κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Επικίνδυνος χιονιάς στην Αττική – Θα θυμίσει την κακοκαιρία Ελπίς»

Μεγάλο όγκο χιονιού θα δεχθουν πολλές περιοχές της χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων και η Αττική. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν σφοδρά το Λεκανοπέδιο και να ντύσει τα λευκά μέχρι και το κέντρο της Αθήνας.

Προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού εκπέμπει μέσω του Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας λόγο για μια επικίνδυνη κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την Κυριακή στην Αττική.

«Την Κυριακή αναμένεται να χιονίσει πρώτα στα βουνά και από το μεσημέρι-απόγευμα στα βόρεια προάστια. Από τα ξημερώματα προς Δευτέρα θα χιονίσει σε όλο τον νομό», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρουσάκης.

Μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας θα σημειωθεί χιονόπτωση με τον κ. Μαρουσάκη να τονίζει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα δήλωσε πως μπορεί να τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο και τα περσινά με την κακοκαιρία Ελπίς λόγω του όγκου του χιονιού αλλά και της διάρκειας της κακοκαρίας.

«Τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να θυμίσουν και τις περσινές εικόνες από την κακοκαιρία Ελπίς. Σίγουρα θα εόναι η μεγαλύτερη διάρκεια και είναι αυτό που μας βάζει σε προβληματισμό ότι θα φτάσει τα περσινά σε όγκο χιονιού»

Κατά διαστήματα μέχρι την Τρίτη το Λεκανοπέδιο θα δέχεται κύματα χιονιού, υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα, από αύριο Σάββατο θα ξεκινήσει χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Από το βράδυ τα φαινόμενα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα επεκταθούν σε Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, Βοιωτία , Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Πελλοπόνησος, Κυκλάδες και Κρήτη.

Κλειστά σχολεία 6/2 στην Αττική: Ώρα απόφασης λόγω χιονιά

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να… δείξει για τα καλά τα δόντια της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου όπου αναμένεται να χτυπήσει και την περιοχή της Αττικής.

Ο κρατικός μηχανισμός ζεσταίνει τις μηχανές του ενώ σε επιφυλακή είναι και η Περιφέρεια Αττικής.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί να γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας. Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.