Κλειστά σχολεία Τρίτη 26/9: Σε ποιες περιοχές δεν ανοίγουν

Κλειστά σχολεία αναμένεται να έχουμε αύριο Τρίτη 26/9 στη χώρα μας εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας. Που θα μείνουν σφραγισμένα. Νέα κακοκαιρία στη χώρα μας που κρατάει δεκάδες σχολεία κλειστά. Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο και που θα επηρεαστούν οι μαθητές. Δείτε αναλυτικά παρακάτω… Που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Τρίτη 26/9 Όπως προκύπτει, κλειστά για […]

Κλειστά σχολεία Τρίτη 26/9: Σε ποιες περιοχές δεν ανοίγουν

Κλειστά σχολεία αναμένεται να έχουμε αύριο Τρίτη 26/9 στη χώρα μας εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας. Που θα μείνουν σφραγισμένα.

Νέα κακοκαιρία στη χώρα μας που κρατάει δεκάδες σχολεία κλειστά.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο και που θα επηρεαστούν οι μαθητές.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω…

Που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία Τρίτη 26/9

Όπως προκύπτει, κλειστά για τουλάχιστον άλλες τρεις μέρες θα μείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας. Μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, αλλά όχι σε όλα τα σχολεία.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία ελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής και όπως έγινε γνωστό τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν έως την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, όμως τα παιδιά θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των δήμων και των περιοχών: Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης.

Παράλληλα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τότε κλείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Μπορεί ακόμα να μην άνοιξαν καλά καλά τα σχολεία, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιτάνε τις πρώτες διακοπές.

Σήμερα είχαμε την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της χώρα μας. Με κάποιες εξαιρέσεις στις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι.

Πότε έχουνε ξανά όμως διακοπές μαθητές και εκπαιδευτικοί στη χώρα μας;

Η αγαπημένη περίοδος των μαθητών στα σχολεία είναι τα Χριστούγεννα όπου κλείνουν τα διδακτήρια και έρχεται ξεκούραση δύο εβδομάδων.

Τα Χριστούγεννα 2023 γιορτάζονται την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή τρεις μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Κόβεται ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στα σχολεία

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία της χώρας την 1 Σεπτεμβρίου ορίστηκαν ποιες θα είναι οι σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η επέτειος της οποίας φέτος «πέφτει» Σάββατο (17/11).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΔΟΕ, στην εγκύκλιο Φ7/ 95955/Δ1/1 – 9 -2023 και συγκεκριμένα στο εδάφιο Β6, αναφέρονται τα εξής:

«Σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής (Εορταστικές εκδηλώσεις – Διδακτικές επισκέψεις -Εκδρομές – Ενδοσχολικές εκδηλώσεις)

Σε ό,τι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου (27 Οκτωβρίου) και της 25ης Μαρτίου (22 Μαρτίου) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: α. Πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του ΠΔ 79/2017(Α΄109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (Α’ 142). β. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες. γ. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας/Προϊσταμένου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο. Κατά την ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά τους στα γράμματα, ενώ το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας τηρείται κανονικά (άρθρο 3, ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 56 του ν4653/2020 (Α΄12)».

ΔΟΕ: Να γίνει Παρασκευή σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα

Όπως σημειώνει η ΔΟΕ σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως «στο άρθρο 3 του ΠΔ 79/2017, προβλέπεται ότι: εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται “στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή“».

«Πέρα από το γεγονός ότι μια εγκύκλιος δεν μπορεί να καταργήσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, αντιλαμβάνεστε ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου ο φασισμός και ο ρατσισμός ενισχύονται ποικιλότροπα από διάφορους κύκλους, είναι το λιγότερο απαράδεκτο να υπάρξει από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης της εορτής του Πολυτεχνείου. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση όπως ακριβώς κάνουν κάθε χρόνο», τονίζει η ΔΟΕ.

«Απαιτούμε την αναδιατύπωση της εγκυκλίου ώστε να περιλαμβάνεται και ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, οπότε και θα πραγματοποιούνται στα σχολεία οι ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης», καταλήγει η επιστολή.