Κλειστα Πανεπιστημια: Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά (Λίστα)

Κλειστα Πανεπιστημια: Πολλά Πανεπιστήμια της χώρας μας επηρεάζονται από την κακοκαιρία και θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλειστά. Ποια είναι. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, με το χιόνι να έχει σκεπάσει πάρα πολλές περιοχές. Όπως είναι λογικό, η όλη κατάσταση επηρεάζει και τα Πανεπιστήμια αφού δεν μπορούν να διεξαχθούν τα μαθήματα. Δείτε […]

Κλειστα Πανεπιστημια: Ποια Πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά (Λίστα)

Κλειστα Πανεπιστημια: Πολλά Πανεπιστήμια της χώρας μας επηρεάζονται από την κακοκαιρία και θα αναγκαστούν να παραμείνουν κλειστά. Ποια είναι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, με το χιόνι να έχει σκεπάσει πάρα πολλές περιοχές.

Όπως είναι λογικό, η όλη κατάσταση επηρεάζει και τα Πανεπιστήμια αφού δεν μπορούν να διεξαχθούν τα μαθήματα.

Δείτε τη λίστα των Πανεπιστημίων που θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστα Πανεπιστημια: Ποια Πανεπιστήμια δεν θα λειτουργήσουν

Λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» που σαρώνει τη χώρα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ΠΑΔΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσαν το πρωί ότι αναστέλλουν την λειτουργίας τους το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων.

Επιπροσθέτως, η διοίκηση του ΟΠΑ παρακαλεί τους διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές – φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά τα Πανεπιστήμια έχουν ως εξής:

1. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ για 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών. Οι Σχολές θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων. Η Πρυτανεία

2. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατόπιν συστάσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25-01-2022. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 26-01-2022, εφόσον τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

Κλειστα Πανεπιστημια: Επιπλέον Πανεπιστήμια που θα μείνουν κλειστά

3. α. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναστολή λειτουργίας των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου από τις 24 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2022. «Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, κατόπιν επικοινωνίας με τις διοικήσεις των Σχολών και των Τμημάτων του Συγκροτήματος Ευρίπου και με το Δήμαρχο Μεσσαπίων κύριο Ψαθά, αποφάσισαν την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Συγκρότημα Ευρίπου για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση σχετικά με την Τετάρτη. Οι πρυτανικές αρχές είναι στη διάθεση όλων».

3. β. Μαθηματικό Αθηνών

Λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΣΘΕ/ΕΚΠΑ για τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1. Για την εξέταση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

3. γ. Φιλοσοφική Αθηνών

Λόγω των αναμενόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου 2022. Οι κατ’ αυτές τις ημέρες ορισμένες εξετάσεις, θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως, με μέριμνα της Κοσμητείας της Σχολής. Εκ της Κοσμητείας της ΦΛΣ ΕΚΠΑ

4. Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, 24-25/1/2022 Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών. Από το Πανεπιστήμιο.

5. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση Πρυτανείας για αναβολή των εξετάσεων τη Δευτέρα 24/1/2022. Τη Δευτέρα 24/1/2022, οι εξετάσεις στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αναβάλλονται λόγω της εντεινόμενης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων στην Κρήτη. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τρίτη 25/1/2022 έως αύριο το απόγευμα. Εκ της Πρυτανείας.

Κλειστά Πανεπιστήμια: Τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια που μένουν κλειστά

6. Πολυτεχνείο Κρήτης

Ενημερώνουμε την Πολυτεχνική Κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Πρυτανεία του Ιδρύματος λαμβάνοντας υπόψη: την πρόγνωση της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για αποφυγή μετακινήσεων τον αυξημένο κίνδυνο για τα μέλη του Ιδρύματος λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την οποία όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2022 αποφασίζει ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει με ειδικές περιοριστικές συνθήκες για τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, για την ασφάλεια των μελών του.

Όσον αφορά στην τρέχουσα εξεταστική περίοδο, το πρόγραμμα εξετάσεων των δύο αυτών ημερών, δηλαδή Δευτέρα 24.01.2022 και Τρίτη 25.01.2022, μεταφέρεται αυτούσιο, χωρίς αλλαγές σε ημέρες, ώρες ή αίθουσες, στην αρχή της κενής εβδομάδας μεταξύ των δύο εξαμήνων, δηλαδή Δευτέρα 14.02.2022 και Τρίτη 15.02.2022. Όσον αφορά στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, αυτές θα παραμείνουν ανοιχτές, αλλά θα λειτουργήσουν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό μόνο για τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εργαστεί από το σπίτι (εξ αποστάσεως). Η επιλογή του προσωπικού που απαιτείται να εργαστεί με φυσική παρουσία και των εργασιών που θα κριθούν απαραίτητες θα γίνει με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων και ενημέρωση της Πρυτανείας. Η Πρυτανεία του Ιδρύματος

7. Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών

ΑΕΑΑ κλειστή 24 και 25 Ιανουαρίου. Αναβολή εξετάσεων. Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και Τρίτη 25 Ιανουαρίου η Σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εξετάσεις των δύο ημερών αναβάλλονται για τις 21 και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα αναρτηθεί ανακοίνωση.

Κλειστά Πανεπιστήμια: Τα τελευταία Πανεπιστήμια που μένουν κλειστά

8. Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Από την Πρυτανεία του ΠΚ.

9. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα μαθήματα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, από σήμερα Δευτέρα 24/01/22 και ώρα 13.00 έως και την Τρίτη 25/01/22 αναβάλλονται δια φυσικής παρουσίας. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές – φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

10. Πάντειο Πανεπιστήμιο

Οι διά ζώσης διδακτικές-ακαδημαϊκές και διοικητικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου αναστέλλονται από σήμερα Δευτέρα 24.1.2022, ώρα 11.00, έως Τετάρτη 26.1.2022, πρωί ώρα 07.00. Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν επικίνδυνες, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

11. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι προγραμματισμένες για σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 εξετάσεις και των δυο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών (ΤΕΤ και ΤΘΙΣΤΕ) αναστέλλονται και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί εκ νέου.

12. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναστέλλονται για σήμερα Δευτέρα 24/01 και αύριο Τρίτη 25/01 οι εκπαιδευτικές λειτουργίες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών, λόγω της κακοκαιρίας. Για την Τετάρτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

13. ΑΣΠΑΙΤΕ

Αναστέλλεται η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Μαρούσι, σήμερα και αύριο, λόγω της κακοκαιρίας. Τα τμήματα θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.