Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΟικονομίακαταστήματα, σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν κλείνουν σημερα παραμονή Πρωτοχρονιάς

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν κλείνουν σημερα παραμονή Πρωτοχρονιάς

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα, και τα τελευταία ψώνια είναι προ των πυλών! Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν…

Σε ρυθμούς εορταστικού ωραρίου κινείται η αγορά ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Ωράριο σούπερ μάρκετ…

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ με τους καταναλωτές να πρέπει να φορούν υποχρεωτικά διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας KN95.

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Τρίτη 28/12/2021 10.00 – 21.00
Τετάρτη 29/12/2021 10.00 – 21.00
Πέμπτη 30/12/2021 10.00 – 21.00
Παρασκευή 31/21/2021 10.00 – 18.00
Σάββατο 1/1/2022 Αργία
Κυριακή 2/1/2022 Κλειστά

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Τα μέτρα

Στα εμπορικά καταστήματα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας πρέπει όμως ο καταναλωτής να έχει μαζί του το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα αρνητικού self test.

Τέλος, πέρα από τα ψώνια αρκετοί είναι και εκείνοι που θέλουν να κλείσουν οικονομικές εκρεμμότητες πριν το τέλος του έτους.

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Οι τράπεζες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα. Έτσι οι πελάτες που θα θελήσουν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, την Παρασκευή (31/12), θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν πως θα πρέπει να μεταβούν στην τράπεζα που επιθυμούν μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν ανήμερα των Θεοφανίων, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα: Πώς θα λειτουργήσει εστίαση και διασκέδαση – Ολόκληρη η ΚΥΑ

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση, τα γήπεδα και την τηλεργασία, αλλάζοντας τη ζωή όλων. Ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ για τα νέα μέτρα Covid.

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Ειδικότερα, από σήμερα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Τα μαγαζιά θα λειτουργούν έως τις 00:00, χωρίς όρθιους
Επιβάλλεται όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα υπάρξουν και αποστάσεις.
Απαγορεύεται πλήρως η μουσική

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
Σε ό,τι αφορά στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, για το συγκεκριμένο βράδυ (από Παρασκευή δηλαδή 31/12 προς Σάββατο 01/01), τα μαγαζιά θα λειτουργούν ως τις 02:00, αλλά με όλα τα παραπάνω μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι «μέσα στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης, είτε σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους, μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι ή με πληρωμή για διενέργεια πάρτι».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι πριν τα οικογενειακά τραπέζια σε σπίτια, πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να κάνουν τεστ.

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας, τι λέει η ΚΥΑ

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας παντού δίνει η νέα ΚΥΑ. Ωστόσο
σε συγκεκριμένο κεφάλαιο αναλύει και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση της.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, μάσκα φοράμε όλοι: α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

καταστήματα, σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα: Πρόστιμο 50.000 ευρώ για τα ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι

Υψηλό πρόστιμο προβλέπει η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα, η εφαρμογή των οποίων ξεκίνησε από σήμερα το πρωί, για τη διοργάνωση πάρτι κι άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους. Το πρόστιμο φτάνει τα 50.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στη ΚΥΑ επισημαίνεται ότι για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση».

Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ