Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήPlusΚακοκαιρια: Που θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία - Έκτακτη ανακοίνωση

Κακοκαιρια: Που θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία – Έκτακτη ανακοίνωση

Κλειστα σχολεια: Που θα είναι κλειστά αύριο τα σχολεία εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος»; Δείτε αναλυτικά στο newsme.gr.

Η χώρα ταλαιπωρείται εδώ και κάποιες ώρες από ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη μια ζημιά να διαδέχεται την άλλη.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι με τα αμάξια να σχηματίζουν τεράστιες ουρές από την κίνηση, ειδικά τις πρωινές ώρες.

Η απόφαση για το που θα είναι κλειστά αύριο (Παρασκευή 15 Οκτωβρίου) τα σχολεία έχει παρθεί από την πολιτεία.

Κλειστα σχολεια Παρασκευη – Κακοκαρια «Μπάλλος»: Που θα κλείσουν τα σχολεία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Αύριο (Παρασκευή 15 Οκτωβρίου), όλα τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους ασφάλειας καθώς αναμένεται έντονη κακοκαιρία

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Κλειστά σχολεία σε Χαλκιδική και Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου και σε Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο λόγω του καιρού που σφυροκοπά τη χώρα.

Κλειστα σχολεια: Πλημμύρισε σχολείο στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τον γύρο των social media και δείχνει μαθητές σε σχολείο που έχει πλημμυρίσει την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» στη Νέα Φιλαδέλφεια να βγαίνουν ισορροπώντας πάνω σε θρανία. τα παιδιά έχουν κάνει μια αυτοσχέδια γέφυρα και βοηθούν το ένα το άλλο για να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο.Κλει

Κλειστα σχολεια – Καιρος – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρο

Τις επόμενες ώρες στο στόχαστρο του μετώπου θα μπει και η Αττική. «H βροχή που σημειώθηκε στην Αθήνα το πρωί ουσιαστικά είναι προεόρτια της κύριας κακοκαιρίας των επόμενων ωρών.

Ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας μέχρι την Παρασκευή το βράδυ και στα ανατολικά έως το Σάββατο το πρωί, θα έχει έντονα καιρικά φαινόμενα» λέει o Κώστας Λαγουβάρδος και συνεχίζοντας, προσθέτει:

«Σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς όπου περιλαμβάνεται η Αττική και η Εύβοια κι ένα τμήμα της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας, θα έχουμε μεγάλα ύψη βροχής μέχρι το τέλος της Παρασκευής. Θα έχουμε εκτεταμένη κακοκαιρία με εμμονή στα σημεία που έχουμε τονίσει και τις προηγούμενες ημέρες. Μέσα σε αυτά είναι και η Αττική».

Αγωνία για την Αττική

Το λεκανοπέδιο, όμως ανησυχεί περισσότερο του ειδικούς, καθώς ακόμα και με μικρότερες σε διάρκεια και ισχύ βροχοπτώσεις μπορεί να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

«Μας ανησυχεί γιατί τα προβλήματα είναι πιο έντονα στην Αττική και με μικρότερα ύψη βροχής, λόγω της πυκνής δόμησης. Επομένως έχουμε μπροστά μας το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα που ήδη πλήττεται από αυτό.

Η κακοκαιρία κινείται προς τα ανατολικά και τα φαινόμενα θα ενταθούν και στην Αττική και σε άλλες περιοχές μέσα στις επόμενες ώρες και θα έχουν διάρκεια», εξηγεί ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Προς τα που θα κατευθυνθεί η κακοκαιρία

Με εξαίρεση τη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θα υπάρξουν κάποιες βροχές οι οποίες δεν θα είναι ισχυρές, το μέτωπο της κακοκαιρίας θα κινηθεί σε ένα τόξο που από τη Δυτική Ελλάδα θα καταλήξει στη Θράκη.

«Το μέτωπο θα κινηθεί από την Ανατολική Στερεά, όπου περιλαμβάνεται η Αττική και η Εύβοια και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου και τις Σποράδες. Στη συνέχεια πηγαίνει προς τη Χαλκιδική, την κεντρική ανατολική – Μακεδονία και αργότερα και Θράκη. Προς το τέλος της κακοκαιρίας, Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο πρωί, θα έχουμε έντονα φαινόμενα και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου, καταλήγοντας, μιλάει για μια κακοκαιρία η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. «Είναι επικίνδυνη η κακοκαιρία γιατί θα έχουν διάρκεια τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Περιοχές όπου τα χώματα είναι κορεσμένα από τα νερά. Τα ρέματα έχουν ήδη αρκετό νερό από την προηγούμενη κακοκαιρία που είχε ένα ε24ωρο διάλλειμα. Επομένώς, αυτό το γεγονός μας κάνει πιο ανήσυχους για την εξέλιξη της. Θα δούμε μεγάλα ύψη βροχής σήμερα».

Έστειλε μήνυμα το 112

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής για έντονα καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Οι πολίτες έλαβαν το μήνυμα από το 112 στις 12:15.

Το μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία «Μπάλλος»
Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα 112 από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εστάλη σε πολίτες στην Αθήνα, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Καιρος: Αρκετή κίνηση έχουν οι δρόμοι της Αθήνας

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αυτή την ώρα παρατηρούνται προβλήματα σε δρόμους της Αθήνας. Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση στη Αθηνών -Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Αθηνών, στην Αλεξάνδρας, τη λεωφόρο Κηφισίας, και στην Ποσειδώνος από Καραϊσκάκη έως Αλίμου-ρεύμα προς Γλυφάδα.

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Καιρος: Αυτή είναι η πρόβλεωη του meteo για τις επόμενες 24 ώρες

Σύμφωνα με το meteo, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ