Καιρός Αρναούτογλου: Τι θα γίνει την 28η Οκτωβρίου

Πλησιάζει η Εθνική γιορτή. Ποιες είναι οι προβλέψεις για εκείνη τη μέρα

Καιρός Αρναούτογλου: Τι θα γίνει την 28η Οκτωβρίου

Την πρόβλεψή του για τον καιρό των επόμενων ημερών έδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Πως θα είναι ο καιρός την 28η Οκτωβρίου στη χώρα μας;

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο σημερινό δελτίο καιρού.

Καιρός Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη που έδωσε

Καλυτέρευση του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, με υποχώρηση της σκόνης προς τα νοτιοανατολικά, με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα.

Κάποια σύννεφα τοπικά αυξημένα θα παραμείνουν και θα δώσουν και ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε αραιές συννεφιές, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν μεγαλύτερα ανοίγματα ηλιοφάνειας, με λίγο πιο πυκνές συννεφιές στα δυτικά-βορειοδυτικά, όπου δεν αποκλείεται να διατηρηθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ τοπικά στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα είναι ελαφρώς πιο χαμηλή σε σχέση με την Πέμπτη, φτάνοντας τους 26 με 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά και σε νησιά του Αιγαίου.
Ιδιαίτερα αυξημένη θα παραμείνει η υγρασία σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε εναλλαγές διαστημάτων συννεφιάς με διαστήματα ηλιοφάνειας, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι και στα 4 με 5 μποφόρ στον Ευβοϊκό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα σημειώνονται αραιές συννεφιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι νότιοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 25 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Για την 28η Οκτωβρίου ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει αραιές συννεφιές, τοπικά και ανά διαστήματα πυκνότερες, που δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια τοπική βροχή, μικρής διάρκειας στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο.

Δείτε το βίντεο με την πρόβλεψη: